MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 9-10 Δεκεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Μποέμ: Η εμβληματική σκηνοθεσία του Γκρέιαμ Βικ αναβιώνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η σπαρακτική «Μποέμ», τo διαχρονικό αριστούργημα του Τζάκομο Πουτσίνι, επιστρέφει επτά χρόνια μετά την τελευταία παρουσίασή της στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην εμβληματική σκηνοθεσία του Γκρέιαμ Βικ, ενός πραγματικού μποέμ της λυρικής τέχνης που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η Μποέμ βασίζεται στη νουβέλα «Σκηνές απ’ την μποέμικη ζωή του Ανρύ Μυρζέρ» και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1896 στο Βασιλικό Θέατρο του Τορίνου υπό τη διεύθυνση του Αρτούρο Τοσκανίνι. Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και τη ράφτρα Μιμή με φόντο το παγωμένο χριστουγεννιάτικο Παρίσι, από τη στιγμή που συναντιούνται έως τον θάνατό της από φυματίωση. Ο Πουτσίνι με τη μουσική του περιγράφει, μεταφέροντας με τρόπο συγκλονιστικό στον θεατή, όλη την παλέτα των συναισθημάτων: την ανεμελιά, τη χαρά, τον μεγάλο έρωτα, την απόγνωση.
9, 12, 17, 27, 29, 31 Δεκεμβρίου 2023 & 2, 7 Ιανουαρίου 2024. Ώρα έναρξης: 19:30 (Κυριακή: 18:30)
10-70€
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Φακντ-απ, του Τάσου Ιορδανίδη σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα στο Θέατρο Άλφα

Μετά το «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», ο Τάσος Ιορδανίδης συστήνει στο θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου, ένα νέο έργο με τίτλο «Φακντ-απ». Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Θάλεια Ματίκα, σε μία απόπειρα «συνομιλίας» με εφήβους όλων των ηλικιών. Στη σκηνή, δύο νέοι ηθοποιοί, η Αφροδίτη Λιάντου και ο Διονύσης Παπανδρέου. Σε μια κλινική αντιμετώπισης ψυχικών νοσημάτων κάπου στον δυτικό κόσμο, ζουν ένα κορίτσι κι ένα αγόρι. Δύο εκπρόσωποι της Gen Z. Εκείνος είχε όνειρο να γίνει σκηνοθέτης. Εκείνη τραγουδίστρια. Τελικά, η ζωή τα έφερε έτσι και είναι “φακντ απ”. Δύο νέοι που προσπαθούν να ακουστούν σε έναν κόσμο που δεν τους ακούει. Στην προσπάθεια τους θα φτιάξουν μία δική τους πραγματικότητα. Για το τώρα και για το μετά. Για να γιατρέψουν αυτά που τους πονάνε. Ψάχνουν έναν κοινό κώδικα. Εκείνος πιο αποφασισμένος. Εκείνη, επιφυλακτική. Ή μήπως συμβαίνει το αντίστροφο; Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα και οι κραυγές τους παλεύουν να δημιουργήσουν το νόημα της νέας ζωής που προσπαθούν να φτιάξουν. Σε έναν κόσμο που τρέχει γρήγορα. Που κρίνει εύκολα. Που βάζει ταμπέλες με ελαφριά καρδιά. Που ζει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θέλουν αυτό.
Κάθε Σάββατο στις 18:30 και Κυριακή στις 21:30
9€
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ αινιγματική Gen Z και η «φακντ-απ» φάση της σε μια τρυφερή ιστορία στο Θέατρο Άλφα12.09.2018

3. Underground, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς στο Θέατρο Ακροπόλ

Η εμβληματική ταινία «Underground» του Εμίρ Κουστουρίτσα, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (1995) και βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στo μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση, το «Underground» μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης. Δίπλα στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιάννη Τσορτέκη και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη συμπράττουν επί σκηνής ένας πολυμελής θίασος και μία ζωντανή ορχήστρα, υπό τους ήχους των γνώριμων, δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση του Goran Bregovic, καθώς και των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων του Άγγελου Τριανταφύλλου.
Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 17:45 & 21:00, Κυριακή στις 19:00
Από 15€
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα 

4. Η playlist μιας faultless μητρότητας, της Ευαγγελίας Γατσωτή στο Vault

Τι συμβαίνει όταν μια μητέρα, διάσημη Dj της underground Σκηνής των 80’s, είναι απορροφημένη από την καριέρα της και παραμελεί τις δυο κόρες της; Το πρωτότυπο νεοελληνικό έργο με τίτλο «Η playlist μιας faultless μητρότητας» της Ευαγγελίας Γατσωτή που ανεβαίνει στο θέατρο Vault, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα, αντλεί την αρχική του έμπνευση από τη “Φθινοπωρινή Σονάτα” του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Μετά από μεγάλη έρευνα, παρακολούθηση σύγχρονων ταινιών με ανάλογη θεματολογία, πρόβες και αυτοσχεδιασμούς, η συγγραφέας δημιούργησε ένα έργο με 4 ήρωες που ενώνονται με πολλαπλές σχέσεις εξάρτησης σε μια ιστορία όπου όλα είναι πιθανά και όλα ανατρέπονται. Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι η μητρικότητα δεν απορρέει πάντα από τη μητρότητα.
Κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:15 
5-15€
Θέατρο Vault, Μελενίκου 26, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρία Σκουλά-Αμαλία Μουτούση: Συνεχίζουν την αναγνωστική περιπέτεια των “Παραβάσεων”12.09.2018

5. Παραβάσεις: Η Μαρία Σκουλά διαβάζει τον «Ντέτεκτιβ» του Δημήτρη Χατζή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Mετά τις δύο πρώτες πολύ επιτυχημένες σκηνικές αναγνώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της σειράς (του αφηγήματος «Ιογενής Πνευμονία» του Ζήσιμου Λορεντζάτου από τον Νίκο Κουρή τον Οκτώβριο και των πεζογραφημάτων του Φώτη Κόντογλου, «Ο θεός Κόνανος» και «Ωσαννά!» από την Ηρώ Μπέζου τον Νοέμβριο), αυτόν τον μήνα τη σκυτάλη παραλαμβάνει η Μαρία Σκουλά που διαβάζει το διήγημα του Δημήτρη Χατζή, «Ο Ντέτεκτιβ»από τη συλλογή διηγημάτων «Το τέλος της μικρής μας πόλης». Στον «Ντέτεκτιβ» πρωταγωνιστεί ο Θοδωράκης που, σαν ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης, ακροβατεί κάπου ανάμεσα στη φαντασίωση και την πραγματικότητα. Λάτρης των αστυνομικών μυθιστορημάτων, προσπαθεί επί χρόνια να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης ενός συμπατριώτη του. Στο τέλος θα τα καταφέρει, αλλά θα βρεθεί μπροστά σε μια οδυνηρή προσωπική αποκάλυψη.
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 17:00
8-12€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο φουλ με 5 must visit χριστουγεννιάτικα στέκια12.09.2018

Συναυλίες

6. Johann Strauss Ensemble: Βιεννέζικα βαλς στη Xριστουγεννιάτικη Αθήνα

Σε δύο ξεχωριστές συναυλίες στο Μέγαρο μάς προσκαλεί ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, για να υποδεχθούμε όλοι μαζί τις χαρούμενες, εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων. Με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, η αυστριακή Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble και ο χαρισματικός της μαέστρος Russell McGregor ξαναβρίσκονται φέτος στην Αθήνα, για να ενθουσιάσουν το κοινό με το μουσικό τους μπρίο, την δεξιοτεχνία και τις αυθεντικές ερμηνείες τους στα βάλς και τις πόλκες των συνθετών της οικογένειας Στράους και άλλων γνωστών βιεννέζων δημιουργών. Πρωταγωνίστρια των φετινών συναυλιών θα είναι η ξεχωριστή σοπράνο κολορατούρα Χριστίνα Πουλίτση.
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 20:30 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 19:00
15-44€
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

7. Ο Alessandro Safina στο City Garden Festival

Ο Alessandro Safina είναι ένας σημαντικός εκπρόσωπος της Ποπ Όπερας. Σπούδασε όπερα στην Φλωρεντία και αμέσως ανακάλυψε ένα μουσικό στυλ που συνδυάζει το λυρικό τραγούδι με την ποπ μουσική, ένα δικό του μοναδικό στυλ που οι κριτικοί το ονόμασαν “Pop Op”. Στα live του συνδυάζει διάσημες άριες με σπουδαία ροκ και ποπ τραγούδια. Έγινε διάσημος από το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2002 με τίτλο “Pop Opera” το οποίο ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Εκεί παρουσίασε και την μεγάλη του επιτυχία, το τραγούδι “Luna”. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε μεγάλες όπερες σε όλο τον κόσμο αλλά και συνεργασίες με σπουδαίους Pop καλλιτέχνες. Πέρα από τα διάσημα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, συμμετέχει και στο soundtrack της ταινίας Moulin Rouge!, τραγουδώντας το “Your Song” του Έλτον Τζον σε ντουέτο με τον ηθοποιό Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Αυτό το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου  ο Alessandro Safina έρχεται στο City Garden Theater με ζωντανή ορχήστρα για να αποδείξει την δύναμη της μουσικής, γιατί η όπερα είναι μια μοναδική εμπειρία όταν συνδυάζεται με μελωδίες που έχουν κερδίσει την καρδιά μας.
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 21:00
30-80€
City Garden Festival, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 5 ταινίες που αξίζει να δεις το ΣΚ στην τηλεόραση12.09.2018

8. The Necks στο Ωδείο Αθηνών

Τo Scenius [at] Athens εγκαινιάζει μία νέα σειρά γεγονότων στην Αθήνα, παρουσιάζοντας το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους The Necks για μια μοναδική live εμπειρία στο Ωδείο Αθηνών, στην αίθουσα Ιωάννης Δεσποτόπουλος. Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής τους περιοδείας, το τρίο από την Αυστραλία που κατέχει πληθώρα βραβείων σε διεθνές επίπεδο, κάνει μία στάση στην Αθήνα, για μία μόνο βραδιά, και ξεδιπλώνει ένα αυτοσχεδιαστικό ηχητικό ταξιδι, με έναν διάλογο μεταξύ πιάνου, κρουστών και κοντραμπάσου, παρουσιάζοντας υλικό από την πολυετή πορεία τους. Τη βραδιά ανοίγει το Costas Baltazanis Τrio που αποτελείται από έλληνες μουσικούς που ζουν σε τρεις διαφορετικές χώρες. Ο Κώστας Μπαλταζανης στην κιθάρα, που ζει και δρα στη Νέα Υόρκη, ο Απόστολος Σιδερης στο κοντραμπάσσο, από το Παρίσι και ο Δημήτρης Κλωνής στα τύμπανα, από την Αθήνα.
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 21:00
25-30€
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

9. “Φοίβος Unplugged” στο Θέατρο Θησείον

Η νέα περίοδος του θεάτρου “Θησείον” βαφτίζεται μουσικά σε ένα live-κολυμπήθρα του Σιλωάμ που δημιουργεί ειδικά για την περίσταση ο Φοίβος Δεληβοριάς. Με καλεσμένο τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο και συν-κολυμβήτρια τη Νεφέλη Φασούλη, πέφτουν στα βαθειά νερά της μουσικής, αυτοσχεδιάζουν και εύχονται με τον ήχο και το στίχο τους μακροημέρευση, ποίηση κι ελευθερία.
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 22:00
20€
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη12.09.2018

10. Monsieur Minimal στο Roof Stage του Gazarte

Αυτή την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ο Monsieur Minimal θα μάς ταξιδέψει στο μουσικό του σύμπαν γεμάτο με όλες τις αγαπημένες επιτυχίες του. Με την vintage dream-pop πάντα να βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου τα τελευταία χρόνια, ο μονίμως επίκαιρος Monsieur Minimal είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχει καταφέρει σε κάθε του νέο δίσκο να αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής χωρίς να φοβάται να πειραματιστεί σε νέα μονοπάτια.
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 21:30
10-12€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b