MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Μέσα στην εικόνα: Ποικίλες δράσεις στο ψηφιακό διαδραστικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο Θέατρο Φούρνος

Το Πολυδύναμο Κέντρο Επικοινωνίας «Φούρνος» σε συνεργασία με την Σχολή École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs (Παρίσι) παρουσιάζει ένα ψηφιακό διαδραστικό καλλιτεχνικό περιβάλλον και παράλληλες δράσεις στον παλιό κινηματογράφο Άλφαβιλ και το Θέατρο Φούρνος. Με τίτλο “Μέσα στην εικόνα-Dans L’Image-Inside The Image/Reenacting cinema through extended media” παρουσιάζονται έργα από καλλιτέχνες και ερευνητές των εργαστηρίων Reflective Interaction και Spatial Media Research της École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική και ερευνητική ομάδα του Κέντρου Φούρνος. Στη ροή προβολών και δράσεων έργων εκτεταμένης πραγματικότητας συμμετέχει η ηθοποιός performer Ιωάννα Μητσιάλη. Οι προβολές θα λάβουν μέρος στον ιστορικό κινηματογράφο Άλφαβιλ από την Πέμπτη 7 έως το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, 19:00 με 23:30. Παράλληλα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 14:30-17:30 θα γίνει Workshop από τους καλλιτέχνες ερευνητές του ENSADLab Διονύσιο Ζαμπλάρα, Σοφία Κουρκουλάκου, Νεφέλη Γεωργακοπούλου με θέμα «Ενσώματες πρακτικές για εκτεταμένα μέσα» (λόγω περιορισμένων θέσεων, δηλώστε συμμετοχή στο [email protected] γράφοντας το όνομα σας, ιδιότητα και γνώσεις στα νέα μέσα). Την ίδια ημέρα 17:45 – 18:45 θα πραγματοποιηθεί Παρουσίαση της École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs. Στις 10 Δεκεμβρίου 17:30-21:00, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί μια ημερίδα– εργαστήριο με τον τίτλο: «Όταν θα καταλάβουμε ότι η γη δεν είναι πλέον στρογγυλή» σε επιμέλεια Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου και Αγγελικής Πούλου.
9, 10/12, 14:30 – 23:30
Φούρνος – Νέα Άλφαβιλ, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 9-10 Δεκεμβρίου12.09.2018

2. Χριστουγεννιάτικο Silent Disco Party στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ

Αντλώντας έμπνευση από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με τίτλο Gatherings: συναντήσεις ανθρώπων, το SNFCC Youth Council διοργανώνει ένα Χριστουγεννιάτικο Silent Disco Party, στον Θόλο. Κάτω από το φως της εγκατάστασης Rhizome των Tom και Lien Dekyvery – ενός ιστού με διαφορετικά επίπεδα από τεντωμένα λεπτά σχοινιά που θυμίζουν χορδές – θα στηθεί ένα πάρτι δίχως ηχεία, αλλά με πολλά ασύρματα ακουστικά. Μια διαφορετική συνάθροιση, όπου όλοι μαζί θα μοιραστούμε μια μουσικοχορευτική εμπειρία, με τα ακουστικά να παραμένουν κοινό σημείο επαφής. Δύο DJ επιμελούνται και μιξάρουν, ζωντανά, διαφορετικά είδη μουσικής δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να επιλέξει τι θα ακούσει στα ακουστικά του: εσείς, θα ακολουθήσετε μόνο τους φίλους σας ή θα γνωρίσετε και νέους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε τα ίδια μουσικά ενδιαφέροντα; DJ Sets: DJ Bellas και DJ Floba. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή σας, θα χρειαστεί να αφήσετε την έντυπη ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης, προκειμένου να παραλάβετε τα ακουστικά σας.
9/12, 22:00
Θόλος, ΚΠΙΣΝ

3. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι Δικές μας 4 Εποχές” στην Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Photo by Alice Dietrich on Unsplash

4 Εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι συναντούν την κλιματική αλλαγή και μεταμορφώνονται από τα ίδια τα παιδιά… Τέσσερις δάσκαλοι μουσικής, μία τραγουδίστρια, μία ζωγράφος κι ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός με διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά με την ίδια αγάπη για την κλασική μουσική και την ίδια ευαισθησία απέναντι στην κλιματική αλλαγή ταξιδεύουν με τα παιδιά από την Άνοιξη, το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα του Αντόνιο Βιβάλντι στην Άνοιξη, τα Καλοκαίρια, το Φθινόπωρο και τους Χειμώνες της ζωής τους. Τα παιδιά μεταμορφώνουν με τη ζωγραφική τους την διαχρονική μουσική του Αντόνιο Βιβάλντι στις «Δικές τους 4 Εποχές». «Δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ωθεί τα παιδιά στην γνωριμία με έργα τέχνης που συνδέονται με το φυσικό περιβάλλον, καθώς η Τέχνη αντιδρά σε ότι συμβαίνει στην φύση και στο περιβάλλον.» Απαραίτητη κράτηση θέσης στο 6981542197.
9/12, 12:00
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

4. Κατασκοπεία στο Athens Book Space: Σκακιστικό παιχνίδι μυστηρίου με τον συγγραφέα, Κώστα Στοφόρο

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Διόπτρα συνδιοργανώνουν μια βιωματική παρουσίαση του βιβλίου «Το γκαμπί του βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο». Τα παιδιά από 7-12 ετών θα λάβουν μέρος σ’ ένα διαδραστικό παιχνίδι με γρίφους και κρυμμένα αντικείμενα στην αυλή και θα δημιουργήσουν μια δική τους ιστορία (σκακιστικού) μυστηρίου. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο  6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11.00-19.00 & Σαββατοκύριακο: 10.00-15.00).
10/12, 11:00
Πάρκο Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 5 ταινίες που αξίζει να δεις το ΣΚ στην τηλεόραση12.09.2018

5. Planet G(reece): Προβολές ταινιών και εκθέσεις στην τελετή λήξης στο Exile Room

Έπειτα από 3 χρόνια εργαστηρίων, πανδημικά απρόοπτα και αμέτρητες απρόσμενες καταστάσεις, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Planet G(reece), όπου μάθαμε για τα επαγγέλματα του οπτικοακουστικού τομέα και κάναμε ντοκιμαντέρ με τους εφήβους της Αθήνας, έφτασε στο τέλος του. Η διοργάνωση μας προσκαλεί στην εκδήλωση λήξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 5 το απόγευμα, στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος), για να ανταλλάξουμε εντυπώσεις, να ξαναβρεθούμε ή και να γνωριστούμε για πρώτη φορά. Στην εκδήλωση θα προβληθούν όλες οι μικρού μήκους ταινίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων με τη βοήθεια των συμμετεχόντων. Στο χώρο θα εκτεθούν, επίσης, οι αφίσες που δημιούργησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήριο Αφίσα & Ντοκιμαντέρ και θα διανεμηθεί η φωτογραφική έκδοση που έφτιαξαν και τύπωσαν στο τυπογραφείο Γιώργου Κωστόπουλου. Η προβολή είναι ανοιχτή στο κοινό και οι ταινίες θα προβληθούν με αγγλικούς υπότιτλους.
10/12, 19:00-22:00
Exile Room, Αθηνάς 12

6. Χριστουγεννιάτικα Γλυπτά: Μουσικοκινητικό και εικαστικό εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ

Μια εμπειρία μουσικοκινητικών παιχνιδιών και εικαστικών ερεθισμάτων έρχεται φέτος στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Κορδέλες, μπάλες, δαχτυλομπογιές και άλλα υλικά ενεργοποιούν τη φαντασία μας και μετατρέπονται σε Χριστουγεννιάτικα γλυπτά μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι. Μέσα σε ένα ασφαλές και διασκεδαστικό περιβάλλον, παιδιά και γονείς απολαμβάνουμε την αλληλεπίδραση στο πλαίσιο της ομάδας μέσα από πρωτότυπα μουσικοκινητικά παιχνίδια και εικαστικά ερεθίσματα. Έως 10 παιδιά και 10 συνοδοί ανά slot
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή .
10/12, 11:00
Maker Space, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο φουλ με 5 must visit χριστουγεννιάτικα στέκια12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b