MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Τα γενέθλια της Ριρίκας, της Μαρίας Κηλαηδόνη στο θέατρο Μεταξουργείο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μια ιστορία που μιλάει με απλό τρόπο στα παιδιά για την τεράστια αξία της φιλίας και μάς μαθαίνει ότι για όλα τα προβλήματα υπάρχει μια λύση.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Τι θα συμβεί όταν τα γενέθλια μιας αρκουδίτσας κινδυνεύουν ν’ αποτύχουν παταγωδώς; Υπάρχει άραγε λύση και τι ρόλο θα παίξουν ο Πι, ο Ρο και ο Διονύσης ο Κροκόδειλος;

Η Μαρία Κηλαηδόνη και δύο ακόμα μουσικοί, ο Θέμος «Apicos» Ρίζος στην κιθάρα και ο Αλέξης Στενάκης στο πιάνο και το κλαρινέτο, μας «συστήνουν» τη Ριρίκα και τους φίλους της μέσα από ένα τρυφερό ταξίδι γεμάτο ζωντανή μουσική, φαντασία και πολύ χιούμορ!

Μια μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Κηλαηδόνη, «Τα Γενέθλια της Ριρίκας» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και, εκτός από το υπέροχο παραμύθι, περιλαμβάνει τραγούδια σε στίχους και μουσική της ίδιας, που κυκλοφορούν από την Minos EMI.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Σήμερα είναι τα γενέθλια της Ριρίκας, της αρκουδίτσας! Φέτος όμως είναι η πρώτη χρονιά που θα γιορτάσει μόνη της αφού πρόσφατα μετακόμισε σε ένα άλλο βουνό, μακριά από την οικογένειά της για να ζήσει μόνη της. Για να της φτιάξει η διάθεση σκέφτηκε να κατέβει στην πόλη και να φάει το αγαπημένο της παγωτό φιστίκι από το καλύτερο παγωτατζίδικο του κόσμου!

Στον δρόμο η Ριρίκα συναντάει έναν έναν τους καλύτερους της φίλους: Τον Πι και τον Ρο, τα δύο δίδυμα σκαντζοχοιράκια που φτιάχνουν υπέροχα βεγγαλικά, τον Διονύση τον κροκόδειλο, τον εξαιρετικό ζαχαροπλάστη, τον Τίτο και την Λία, τα δύο λιοντάρια, τους φοβερούς μουσικούς και τον Τσάρλι, το καγκουρό, τον εκπληκτικό χορευτή. Όταν οι φίλοι φτάνουν στο παγωτατζίδικο και το βρίσκουν κλειστό, καλούνται να σώσουν την κατάσταση!

Μια ιστορία που μιλάει με απλό τρόπο στα παιδιά για την τεράστια αξία της φιλίας και μας μαθαίνει ότι για όλα τα προβλήματα υπάρχει μια λύση!

Σημείωμα Μαρίας Κηλαηδόνη

Στα τέλη του 2018 έγινα για πρώτη φορά μητέρα, στον πρώτο μου γιο, τον Λουκιανό. Λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα «ήρθε» και ο δεύτερος γιος μου, ο Παναγιώτης. Η μητρότητα ήταν κάτι με που με συνεπήρε πραγματικά. Όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψω στην δουλειά μου και να γράψω και πάλι μουσική, τα τραγουδάκια που μου βγήκαν αβίαστα ήταν παιδικά! 

Ήθελα όμως αυτά τα τραγουδάκια να μην είναι «ορφανά» και έτσι τα έντυσα με μια ιστορία και η ιστορία αυτή βρήκε τον δρόμο της και έγινε τελικά βιβλίο! Και τώρα το βιβλίο αυτό γίνεται και θεατρική παράσταση! Το κεντρικό θέμα της φιλίας, «ξεπήδησε» από μόνο του αφού στην ζωή μου έχω υπάρξει πολύ τυχερή και είχα πάντα καλούς φίλους στους οποίους μπορούσα να βασιστώ στα δύσκολα αλλά και με τους οποίους έχουμε μοιραστεί πολλές στιγμές ευτυχίας. 

Όλες αυτές οι τόσο πρωτόγνωρες για εμένα εμπειρίες (η σύνθεση παιδικών τραγουδιών, το γράψιμο ενός βιβλίο, το «στήσιμο» μιας θεατρικής παράστασης και η πρώτη παρουσία μου ως ηθοποιός) μού έδωσαν τεράστια χαρά και το ίδιο εύχομαι να κάνει και σε εσάς! 

Ένας ύμνος λοιπόν στην φιλιά και στους φίλους μας, που χωρίς αυτούς η ζωή μας θα ήταν πολύ πιο δύσκολη!

Για παιδιά 3-10 ετών.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαρία Κηλαηδόνη
Σκηνοθεσία: Γιασεμί Κηλαηδόνη

Κοστούμια: Νεφέλη Καρυοφύλλη
Μουσική: Μαρία Κηλαηδόνη

Παίζουν: Μαρία Κηλαηδόνη, Θέμος «Apicos» Ρίζος, Αλέξης Στενάκης

Διάρκεια: 55’
Τιμές Εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος) και ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις και σχολεία
Σενάριο: Άντα Γκουρμπαλή (Θεατρική προσαρμογή)
Πληροφορίες: Κρατήσεις στο 210 5234382
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/children/ta-genethlia-tis-ririkas/?fbclid=IwAR2c1J6VeisA4M_rozV468V--U80Rq3jW6m4nwq8r2H3nqg3s30pPeI6HZI
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα 104 36, Μεταξουργείο - Πλατεία Αυδή, τηλ.: 210 523 4382
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Θεόφιλος sold: Η παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου για τον σπουδαίο ζωγράφο στο Θέατρο Μίνι Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
2 Χρόνια Διακοπές: Ο μαγικός κόσμος του Ιουλίου Βερν ζωντανεύει από την Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Οδύσσεια: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Το National Theatre Live επιστρέφει με τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό
ΘΕΑΤΡΟ
Κοινός Λόγος: Η εναρκτήρια παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου αναβιώνει σε νέα πολυμεσική εκδοχή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γιάννης Τσορτέκης συναντά την Έλενα Μαυρίδου για 2η χρονιά στη «Δεσποινίδα Τζούλια»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο πειρασμός: Μια ανατρεπτική ανάγνωση της κωμωδίας του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
BLANCHE after: Ο Σταύρος Λίτινας σκηνοθετεί στο Arroyo το «μετά» της ηρωίδας του «Λεωφορείου ο Πόθος»
ΘΕΑΤΡΟ
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, από την ομάδα Ent(r)oma στη Σκηνή Brecht-2510
ΘΕΑΤΡΟ
Νικ δε Ντικ: Το νέο έργο του Σταυριανού Κιναλόπουλου για την τρανς εμπειρία στο Μικρό Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βασίλης Βηλαράς επιστρέφει με την «Εκδίκηση του Φώτη»