MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
04
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ιππόκαμπος, από την Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. στον Χώρο Κ4

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο έρωτας και η μνήμη είναι το θέμα του θεατρικού έργου «Ιππόκαμπος» από την Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν., που επιστρέφει για 2η χρονιά στον Χώρο Κ4, από 19 Δεκεμβρίου και για έξι μόνο παραστάσεις.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Ο Δημήτρης και η Βερόνικα χώρισαν. Και από κοινού αποφάσισαν να διαγράψουν κάθε κοινή τους μνήμη. Ένας αστροναύτης που… βρίσκεται στον δρόμο τους βοηθά να ανακαλύψουν κάτι πολύ βαθύ και κρυμμένο από καιρό.

Ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου ονομάστηκε έτσι επειδή το σχήμα του μοιάζει αόριστα με τον αντίστοιχο θαλάσσιο οργανισμό. Είναι υπεύθυνος για την κωδικοποίηση της μακροπρόθεσμης μνήμης του ανθρώπου. Ο ιππόκαμπος είναι αυτός που βοηθά τον άνθρωπο να «πλοηγείται» στο χώρο. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα φυλογενετικά τμήματα του εγκεφάλου και αποτελεί μέρος του μεταιχμιακού συστήματος. Ελέγχει το κέντρο της μνήμης. Μεταφέρει πληροφορίες όσο μακρινές κι αν είναι. Αλλά και κοντινές. Άνθρωποι με εκτεταμένες βλάβες στον εγκέφαλο δεν συγκρατούν μνήμες.

Μια ιστορία για τον Δημήτρη, την Βερόνικα, τις αναμνήσεις τους και τον Ιππόκαμπο. Μια ιστορία τόσο παλιά, όσο ο και ο κόσμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLove and Money, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη στο Θέατρο Τέχνης12.09.2018

Η παράσταση βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της στον αυτοσχεδιασμό.

Σημείωμα της Ομάδας Θεάτρου Ε.Α.Ν.

«Συνεχίζοντας στη λογική που χτίσαμε και την παράσταση το “Σπίτι με τα Κόκκινα Γιασεμιά”, μέσω δηλαδή του αυτοσχεδιασμού πάνω σε ελεύθερα θέματα, καταλήξαμε να ασχολούμαστε αυτή τη φορά με τον έρωτα. Τι θα γινόταν αν από τον πολύ πόνο αποφάσιζες να διαγράψεις τον άλλο για πάντα από την μνήμη σου ώστε να μην πονάς πια; Με αυτό ασχοληθήκαμε και μαζεύοντας κομμάτια από ταινίες, βιβλία και τη φαντασία μας, δημιουργήσαμε έναν κόσμο “μέσα στο κεφάλι των χαρακτήρων” όπου οι δυο τους θα βιώσουν τη λήθη από επιλογή, συνειδητοποιώντας όμως στην πορεία πως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις επιλογές και τη ζωή του. Οι επιλογές μας αυτές θα εμφανιστούν ξανά μπροστά μας, ίσως με άλλη μορφή, ίσως καλύτερη, ίσως χειρότερη και μένει σε εμάς να την διαχειριστούμε και να ζήσουμε μ’ αυτήν μαθαίνοντας από τα λάθη μας. Ο κόσμος της παράστασης θα μπορούσε να είναι ένας σουρεαλιστικός, διαστημικός κόσμος, όπως και η σχέση μας με το σύμπαν, είμαστε όπως λέει και ο Moby “όλοι φτιαγμένοι από αστέρια” και μέσα στο μυαλό μας είναι σίγουρο πως υπάρχουν μαύρες τρύπες αλλά και φωτεινοί γαλαξίες».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Θύμιος Διαμάντης, Κώστας Κουτρούλης

Μουσική: Βασίλης Ράλλης
Χορογραφία: Εύη Τσακλάνου

Παίζουν: Βερόνικα Μπακόλα, Δημήτρης Μπούρας

Διάρκεια: 60’
Τιμές Εισιτηρίων: Ταμείο: 14 ευρώ, προπώληση: 12 ευρώ, μειωμένο (Φοιτητικό, ΑμΕΑ, άνω των 65): 7 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 19 Δεκεμβρίου 2023 έως 30 Ιανουαρίου 2024
Σενάριο: Θύμιος Διαμάντης, Κώστας Κουτρούλης
Πληροφορίες: Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2114234814
Παραστάσεις: Κάθε Τρίτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: www.more.com/theater/ippokampos-na-thymasai-pos-me-lene/
Πληροφορίες Χώρου: Χώρος Κ4 (Οι Άνθρωποι που Ακολουθούν τη Γη): Βεΐκου 28, Κουκάκι (πλησίον μετρό Ακρόπολης και Συγγρού-Φιξ)
Φωτογραφίες: Σίμος Πράσινος
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Γκόλφω, από την Ομάδα Cupid’s στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ευτυχισμένες Μέρες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης: Η ανατρεπτική ποπ κωμωδία επιστρέφει στο θέατρο ΦΙΛΙΠ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο σεισμός στη Χιλή: Το Φεστιβάλ Φιλίππων στην Εναλλακτική Σκηνή με το διήγημα του Χάινριχ φον Κλάιστ
ΘΕΑΤΡΟ
Θεόφιλος sold: Η παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου για τον σπουδαίο ζωγράφο στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη για 2η χρονιά στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
1984, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου για 2η χρονιά στο Θέατρο Δίπυλον
Θεατρικά Νέα
Μικρές Ταπεινώσεις: Νεφέλη Φασούλη και Πάνος Παπαδόπουλος επιστρέφουν στο Baumstrasse
ΘΕΑΤΡΟ
H Φόνισσα: Η παράσταση-φαινόμενο με τη Λύδια Κονιόρδου επιστρέφει στο Θέατρο «Έργον»
ΘΕΑΤΡΟ
Κυανοπώγωνας: Ένα παραμύθι για μεγάλους στον Χώρο Τεχνών Κ4
Θεατρικά Νέα
Η Στεφανία Γουλιώτη επιστρέφει ως «Ιζαμπέλα Μόλναρ» στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Άννα Καρένινα: Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα στον «Ελληνικό Κόσμο»