MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 2-3 Δεκεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

Χορός

1. «Χορός: We are here prepared for tragedy», της Σοφίας Μαυραγάνη στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου

Το «Χορός: We are here prepared for tragedy» είναι μια παράσταση στα όρια της διάλεξης, του χορού, της συναυλίας και του θεάτρου για τις τραγωδίες που αξίζει να ζούμε και εκείνες που δεν αξίζει να ζούμε. Εκκινώντας από τους χορούς των αρχαίων τραγωδιών η παράσταση θέτει σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από τη συλλογική δράση και τη δυνατότητά της να διαμορφώνει κριτικές παρεμβάσεις, να διεκδικεί την κοινωνική αλλαγή και να απαιτεί το αδύνατο. Πρωταγωνιστής της παράστασης είναι ο ΧΟΡΟΣ. Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη σε συνεργασία με την ομάδα των περφόμερ και υπό τους ήχους της μουσικής του Larry Gus στήνει έναν αιρετικό χορό για τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία. Χορικά τραγωδιών και απόψεις σημαντικών διανοητών/-τριών της εποχής μας συνθέτουν ένα ενιαίο, συλλογικό και ταυτόχρονα πρωτότυπο κείμενο. Μέσα από τη συνάντηση της υποκριτικής, του χορού, και της περφόρμανς, δημιουργείται ένα σώμα πολυφωνικό και ανομοιογενές που διεκδικεί, καταγγέλλει, προβληματίζεται, διχάζει και διχάζεται.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
13€
Εθνικό Θέατρο, Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών (ΡΕΞ), Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Θέατρο

2. Η μάνα αυτουνού…Έλλη Ζάχου Ταχτσή, της Κικής Μαυρίδου στο Θέατρο ‘Εν Αθήναις

Ο μονόλογος της Κικής Μαυρίδου«Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή», βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, με τη Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο, μετά την θερμή ανταπόκριση και τα sold out στον πολυχώρο Vault, μεταφέρεται στο Θέατρο ‘Εν Αθήναις, από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις. Η Έλλη Ζάχου Ταχτσή, μητέρα του σπουδαίου μεταπολεμικού λογοτέχνη Κώστα Ταχτσή, υπήρξε μια ανυπόταχτη γυναίκα, που το μόνο που ήθελε, ήταν να ζήσει ελεύθερη και να αγαπηθεί. Ατύχησε και στα δύο. Υπέκυψε στη σκληρότητα της εποχής της και έγινε πιο σκληρή από αυτήν.
Κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:15
11-13€
Θέατρο Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι

3. Λάσπη, του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο Θέατρο Σφενδόνη

Η επιτυχημένη παράσταση «Λάσπη» του πολυβραβευμένου συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, που σκηνοθέτησε ο Ευθύμης Χρήστου, μετά τα συνεχή sold out της περασμένης χρονιάς, επιστρέφει για έναν νέο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Σφενδόνη. Ένα σύγχρονο έργο αισθήσεων, με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, suspense, ένταση και χιούμορ.
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:10
5-15€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στην Αθήνα: Πάρτι, συναυλίες, παραστάσεις και αμέτρητες δράσεις σε 129 γειτονιές12.09.2018

Μουσική

4. Γκαλά όπερας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας

Το αφιέρωμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας (1923-1977) κορυφώνεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με ένα μεγάλο γκαλά όπερας, με την υψίφωνο Ermonela Jaho και τον τενόρο Charles Castronovo. Στη συναυλία-αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, η Ermonela Jaho και ο Charles Castronovo θα προσφέρουν στο ελληνικό κοινό μερικές από τις ωραιότερες σελίδες του ιταλικού και γαλλικού ρεπερτορίου, ερμηνεύοντας άριες, οι οποίες μας θυμίζουν ρόλους που υπηρέτησε ανεπανάληπτα η Κάλλας, αλλά και χαρακτηριστικά ντουέτα από διάσημες όπερες.
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 20:30
11-60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και Πέτρου Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Χριστούγεννα ήρθαν στο ΚΠΙΣΝ: Φωτογραφίες και video από την εντυπωσιακή φωταγώγηση12.09.2018

5. Ο Σταμάτης Κραουνάκης επιστρέφει τις Κυριακές στο Θέατρο Άλσος

O Σταμάτης Κραουνάκης επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος το φετινό χειμώνα, από την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 20:30, με την παράσταση «Άλσος Κυριακή Οκτώμισι». Ο μεγάλος δημιουργός θα παρουσιάσει καινούρια και παλαιότερα τραγούδια και διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες.
Κάθε Κυριακή στις 20:30
10-30€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη, Πεδίον του Άρεως

6. Οι Pagan στον Σταυρό του Νότου

Εκστατικοί ρυθμοί, αρχέγονες και σύγχρονες φωνές, γήινες και συμπαντικές μελωδίες, δράμα και μυσταγωγία αποτελούν τα βασικά συστατικά της μουσικής των Pagan, συγκρότημα που συνδυάζει τον προοδευτικό ήχο (progressive) με έντονα στοιχεία από μουσικές παραδόσεις (ethnic, world, folk). Η σκηνική τους παρουσία είναι εμπλουτισμένη με θεατρικά στοιχεία και φωτισμούς που δημιουργούν ένα μοναδικό μυσταγωγικό θέαμα. Αυτή τη φορά και από τη σκηνή του Σταυρού του Νότου, οι Pagan θα παρουσιάσουν δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και παραδοσιακά κομμάτια, που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας του συγκροτήματος. Μια μουσική παράσταση που συνδυάζει μουσική και δραματουργία, υπό την επιμέλεια της σκηνοθέτριας Marlene Kaminsky.
Κυριακή 3 και 17 Δεκεμβρίου στις 21:00
13€
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

Εκθέσεις

7. «Αγωγή Ζωής»: Το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου σε μια πρωτότυπη έκθεση στο Κολλέγιο Αθηνών

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου συνδιοργανώνει την έκθεση γλυπτών του εμβληματικού καλλιτέχνη, «Αγωγή Ζωής», στον υπαίθριο χώρο του Θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό – Bookis Plaza, με πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Βούκανου εμπνευσμένη από τα έργα. Ήδη από τον Σεπτέμβριο η έκθεση έχει επεκταθεί στον εσωτερικό χώρο του Θεάτρου του Κολλεγίου, περιλαμβάνοντας έργα γλυπτικής, ζωγραφικής, σχέδια, σκίτσα και προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη που θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο κοινό με τμήματα του εργαστηρίου και της κατοικίας του. Την επιμέλεια έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού και ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος δημιουργεί πρωτότυπη μουσική εμπνευσμένη από τα έργα της έκθεσης.
Η έκθεση στους εσωτερικούς χώρους θα είναι ανοιχτή για το κοινό δύο ημέρες: το Σάββατο 2/12 και την Κυριακή 3/12, από 11:00 έως 16:00. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την επιμελήτρια της έκθεσης Αρχαιολόγο – Ιστορικό της Τέχνης, Ίριδα Κρητικού.
Απαραίτητη κράτηση: στο τηλέφωνο 2106712210 ή στο [email protected]

Κολλέγιο Αθηνών, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γιολάντα Μαρκοπούλου μάς καλεί να βυθιστούμε σε μια VR εμπειρία στο Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

8. White Dwarf: Η διαδραστική VR&ΑR εγκατάσταση της Γιολάντας Μαρκοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά την επιτυχημένηπρώτη παρουσίαση της VR εγκατάστασης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του νεοσύστατου τμήματος Immersive-All Around Cinema του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το White Dwarf (ο Λευκός Νάνος), παρουσιάζεται για λίγες μόνο ημέρες και στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη – στο κτίριο της Οδού Πειραιώς. To White Dwarf (Λευκός Νάνος) σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου, είναι μία διαδραστική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας (VR performance installation με στοιχεία AR) που μας παρουσιάζει με όρους εικονικής αλλά και επαυξημένης πραγματικότητας, ένα κομμάτι της ιστορίας της «γέννησης» της πρώτης ατομικής βόμβας από τον φυσικό J. Robert Oppenheimer σε μια εμβυθιστική εμπειρία.
Δείτε εδώ τις ώρες παρουσίασης της διαδραστικής εγκατάστασης.
5-8€
Προαγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org ή από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b