MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα Χριστούγεννα ήρθαν στο ΚΠΙΣΝ: Φωτογραφίες και video από την εντυπωσιακή φωταγώγηση

Επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου με την εντυπωσιακή φωταγώγηση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Monopoli Team

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, είδαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) να μεταμορφώνεται σ’ ένα φωτεινό τόπο γιορτής κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η εορταστική φωταγώγηση αποτελεί πλέον θεσμό για τους επισκέπτες αφού, από το 2017, συρρέουν για να δουν τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ να ζωντανεύει.

ΚΠΙΣΝ -Φωταγώγηση -1η Δεκεμβρίου. Η Ελλη Ανδριοπούλου Διευθύνουσα Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ @Nikos Karanikolas

Στις 19.00 ακριβώς, χιλιάδες φωτάκια, με συνολικό μήκος 32 χιλιόμετρα,άναψαν στα 82 πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, τα τρία πανύψηλα (12 μέτρα) στολισμένα έλατα της Αγοράς αποκαλύφθηκαν σε όλη τους τη λάμψη, ενώ τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετείχαν κι αυτά στο φαντασμαγορικό θέαμαχορεύοντας δύο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια: “Santatellme” της Ariana Grande και “Wonderful Christmas time” του Paul Mc Cartney.

El Sistema Greece Χορωδία Νέων @Nikos Karanikolas

Όλα αυτά μαζί συνέθεσαν ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό πάνω στο οποίο στήθηκε μια μεγάλη γιορτή στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ με οικοδέσποινα την ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη. Η βραδιά ξεκίνησε με τηχορωδία νέων του ElSistema Greece, υπότη διεύθυνση της Βάγιας Παπαγιαννοπούλου, που τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα και άλλα γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στη συνέχεια, οι Mwenso and the Shakes,μια μπάντα από το Χάρλεμ της Νέας Υόρκης,ξεσήκωσαν το κοινό με ένα πληθωρικό πρόγραμμα με τίτλο “Afrofuturistic Christmas Wonderland” που συνδύαζε διαχρονικές χριστουγεννιάτικες επιτυχίες με τζαζ, reggae και afrobeat ρυθμούς δίνοντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα γεμάτο ενέργεια.

Νάντια Κοντογεώργη @Nikos Karanikolas

Ήταν μια μοναδική συναυλία η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center (SNF-LC) Agora Initiative, μίας σύμπραξης για τον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου, μέρος της οποίας είναι και η ανακήρυξη του ΚΠΙΣΝ και του Lincoln Center σε «Δίδυμες Αγορές» (Twin Agoras). Η εκδήλωση της φωταγώγησης μεταδόθηκε και στο φουαγέ του David Geffen Hall στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης.

Οι Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

ΚΠΙΣΝ Φωτιστικές Εγκαταστάσεις @Theofilos Venardos

Η χθεσινή γιορτή αποτέλεσε και την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Τέσσερις φωτιστικές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων δημιουργών (Vendel και deWolf, Tom και Lien Dekyvere, VOUW και Jonas Vorwerk) αλλά και μία ελληνική συμμετοχή, των Petros Dermatas: luminous dreams που επιλέχθηκε μέσα από ανοιχτή πρόσκληση (open call), δημιούργησαν μια εμπειρία φωτός και ήχου που καθήλωσε μικρούς και μεγάλους. Οι φωτιστικές εγκαταστάσεις είναι επισκέψιμες καθημερινάαπό 01/12/2023 έως 07/01/2024 με ελεύθερη είσοδο από τις 17.00 έως τα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίδαμε τις νέες φωτιστικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ για τα Χριστούγεννα, λίγο πριν φωτίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ

ΚΠΙΣΝ-Παγοδρόμιο @Theofilos Venardos

Επίσης, ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ που φέτος επιστρέφει, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, με την υποστήριξη της VISA.Οι επισκέπτες συναντούν το Παγοδρόμιο, όπως πάντα, στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, όπου μπορούν να απολαύσουν το φωτισμένο υπερθέαμα του ΚΠΙΣΝ και τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια καθώς στροβιλίζονται με τα παγοπέδιλά τους. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 07/01/2024 από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο -απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org/IceRink2023.

@Danai Kokkinaki

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Στον φετινό Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ κάθε μέρα του μήνα ένα ποικίλο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων περιμένει τους επισκέπτες, με αποκορύφωμα τη φαντασμαγορική Παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ απολαμβάνουν και αυτά, όλο τον Δεκέμβριο, μοναδικά προνόμια: Εμπνέονται από τη θεματική των φωτιστικών εγκαταστάσεων “Συναντήσεις ανθρώπων” και ξεναγούνται στα εντυπωσιακά έργα. Συναντιούνται στο Delta Restaurant για ένα εορταστικό δείπνο, συνδυασμένο με οινικές επιλογές που θα στήσουν το ιδανικό σκηνικό για μία αξέχαστη βραδιά, με ξεχωριστή ατμόσφαιρα και θέα στον Φαληρικό όρμο. Συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά που ενώνουν τα μεσογειακά φυτά του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με τον στολισμό του φετινού χριστουγεννιάτικου δέντρου και του γιορτινού τραπεζιού. Το σινεμά έχει ξεχωριστή θέση αυτό τον μήνα, με μία εκτός των τειχών αποχαιρετιστήρια προβολή στον κινηματογράφο Ιντεάλ και την καθιερωμένη Λέσχη Κινηματογράφου με την ομάδα του Cinobo. Τέλος, οι αποκλειστικές εμπειρίες των Μελών κορυφώνονται με πολλές άλλες εκπλήξεις!

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ: me.snfcc.org/

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/Xmas2023καθώς και στις σελίδες του ΚΠΙΣΝ στα socialmedia @SNFCC.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b