MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Ζοζεφίν και Ναπολέων

Η πειραγμένη βιογραφία του Ρίντλεϊ Σκοτ για τον «Ναπολέοντα» είναι το βαρύ πυροβολικό της τρέχουσας κινηματογραφικής βδομάδας.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ναπολέων

Αν μη τι άλλο ο βετεράνος σκηνοθέτης του «Μπλέιντ Ράνερ» και του «Άλιεν» ρισκάρει αρκετά με το λοξό biopic του «Ναπολέων» που μοιράζει σε δύο ίσα – όχι όμως και ίδιου βάρους- μέρη: το στρατιωτικό σκέλος έχει μεν εγγυημένο το θέαμα αλλά το πραγματικό ψαχνό βρίσκεται στη σχέση του Βοναπάρτη με την Ιωσηφίνα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κόκκινος ουρανός

Ο «Κόκκινος ουρανός» του γερμανού Κρίστιαν Πέτζολντ είναι γεμάτος από συμβολισμούς (ψυχολογικούς, κοινωνικούς, οικολογικούς κ.α.) που κρύβονται πίσω από την εικόνα ενός ανάλαφρου ρομάντζου.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μάτια της Νταλβά

Τα συνταρακτικά «Μάτια της Νταλβά» αποτελούν ένα πέρα ως πέρα πετυχημένο σκηνοθετικό ντεμπούτο που έχει το ατού της αφοπλιστικής πιτσιρίκας η οποία κρατά το ρόλο της Νταλβά.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ευχή

Το νέο animation της Disney είναι η «Ευχή» που ακολουθεί πιστά την αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας της εταιρείας αν και το παρακάνει κάπως με τις αυτοαναφορές σε παλιούς ήρωες του χολιγουντιανού στούντιο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Δρόμος της εξιλέωσης

Ο βασισμένος στο μυθιστόρημα του Μάικλ Φάρις Σμιθ «Δρόμος της εξιλέωσης» της Ναντίν Κρόκερ αφηγείται μια ιστορία τιμωρίας και απολύτρωσης στην οποία ο ΜελΓκίμπσον κρατά ένα μικρό αλλά επιδραστικό ρόλο.
Αίθουσες προβολής

Πράσινα Σύνορα

Το «Πράσινα Σύνορα» είναι η νέα ταινία της Ανιέσκα Χόλαντ που έχει ως θέμα το προσφυγικό και διακρίθηκε στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
Αίθουσες προβολής

Πυρετός του Πετρόφ

Τέλος, ο «Πυρετός του Πετρόφ» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ που συμμετείχε στο επίσημο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών αποτελεί μια καυστική ματιά στη σύγχρονη Ρωσία.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b