MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οι 11 γυναικείοι ρόλοι που καθόρισαν τη μόδα στην ελληνική τηλεόραση

«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις» και η τηλεόραση το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Η fashion editor Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα & η beauty editor Αλεξάνδρα Τρύφωνος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, επιλέγουν τις γυναικείες περσόνες που καθόρισαν την ελληνική τηλεοπτική μόδα.

Monopoli Team

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης. Χρόνια πολλά σε αυτό το -πλέον- χρωματιστό κουτί που τοποθετούμε στα σαλόνια μας, στις κρεβατοκάμαρές μας, στις κουζίνες μας. Όπως είχε πει και η Μαρίνα Κουντουράτου στην θρυλική σειρά, Δύο Ξένοι: «Αν οι άνθρωποι ήταν πιο ενδιαφέροντες από την τηλεόραση, τότε μπροστά από τους καναπέδες μας θα τοποθετούσαμε ανθρώπους». Δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα με αυτήν την ατάκα, αλλά σίγουρα ήταν εμπνευσμένη και κολλάει στην περίσταση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από το 1996. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε για να τιμήσει το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ Τηλεόρασης, που πραγματοποιήθηκε στις 21 & 22 Νοεμβρίου 1996 στην Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του τότε Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπούτρος Γκάλι. Ο βασικός στόχος της ημέρας αυτής είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Εμείς σήμερα, ωστόσο, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για την ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα για τις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. Όχι γενικά για τις τηλεοπτικές σειρές, αλλά για τους 11 χαρακτήρες, για τους 11 ρόλους που άφησαν το στίγμα τους με την εικόνα τους, τα ρούχα τους, τα μαλλιά τους και το make up τους. Αυτοί οι ρόλοι χαρακτηρίζονται από το αξεπέραστο και πολλές φορές πρωτοποριακό για την εποχή look τους, το οποίο άφησε ιστορία και χαράχτηκε ανεξίτηλα στο μυαλό μας. Πολλοί από αυτούς έχουν γίνει μέχρι και αποκριάτικες στολές -παρότι άνετα θα τα φορούσαμε και στην καθημερινότητά μας, με κάποιες αλλαγές στο accessorising ίσως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7ο WIFT GR 50/50: Το φεστιβάλ για την ισότητα στον κινηματογράφο έρχεται στην Ταινιοθήκη12.09.2018

1. Βίρνα Λιώση Δράκου (Η Λάμψη)

Η εισαγγελέας εφετών της καρδιάς μας (μακριά από μας) με το ύφος χιλίων καρδιναλίων και μια ελαφριά γκαντεμιά. Τα συνολάκια της Κάτιας Δανδουλάκη αντανακλούσαν την αμερικάνικη κουλτούρα, στην οποία είχε εντρυφήσει η Βίρνα και πολλές γυναίκες υποκλεινόντουσαν μπροστά σε αυτά. Σικάτη, όπως πάντα. Τα μαλλιά και το μακιγιάζ του χαρακτήρα της Βίρνας Δράκου εναρμονίζονταν απόλυτα με το υπόλοιπο κομψό στιλ: κλασικό μακιγιάζ που η έντασή του ήταν επικεντρωνόταν κυρίως στα μάτια και το βλέμμα, παρά στα χείλη και ένα chic διαχρονικό μακρύ καρέ που αποτύπωνε την αίγλη της εποχής.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b