MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Panic button σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή

Σε πιλοτική εφαρμογή το panic button σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Το έχουν πατήσει 120 γυναίκες

Monopoli Team

Η υφυπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Μαρία Κεφάλα, μίλησε για το panic button, την εφαρμογή για τα κινητά που σώζει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

«Είναι ένα απ΄ τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. η αντιμετώπιση της βίας είναι σε 3 κατευθύνσεις, είναι στη στήριξη των θυμάτων, στην αυστηρότερη τιμωρία ων θυτών και κυρίως στην πρόληψη», είπε η κ. Κεφαλά μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Στο πρώτο κομμάτι, στην στήριξη των θυμάτων, υπάρχει η γραμμή 15900 που είναι 24ωρης βάσης. Μπορεί οποιοσδήποτε άνθρωπος, κυρίως γυναίκες είναι τα θύματα, αλλά μπορεί και κάποιος άλλος να απευθυνθεί για να πάρει οδηγίες για να ρωτήσει. Υπάρχει εργασιακή, κοινωνική, ψυχολογική και νομική στήριξη γι΄αυτές τις γυναίκες. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι και στα 44 συμβουλευτικά κεντιά που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και στους 20 ξενώνες φιλοξενίας μπορεί ανά πάσα ώρα οποιαδήποτε γυναίκα που δέχεται βία, που ζει σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον να φύγει από αυτό και να σωθεί. Εννοούμε όλες τις μορφές βίας, καμία μορφή βίας δεν είναι ανεκτή. Η ανοχή μας είναι μηδενική», είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b