MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή

Έφυγε στα 86 του ο Σπύρος Φωκάς, ο Έλληνας ηθοποιός με την διεθνή καριέρα. Είχε παίξει σε ταινίες των Βισκόντι και της Φίνος Φιλμ, αλλά και στο “Ράμπο 3”

Monopoli Team

Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός με την διεθνή καριέρα, Σπύρος Φωκάς, έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λίλιαν Φωκά, με ανάρτησή της στο Facebook στην οποία έγραψε «καλή αντάμωση Σπύρο μου», μαζί με το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα «Τα δειλινά».

Ο Σπύρος Φωκάς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ τους τελευταίους μήνες – μετά την περσινή πυρκαγιά στο Λουτράκι – βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης στη Μαγούλα. Οι περιπέτειες υγείας για τον ηθοποιό είχαν ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, όταν νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου και στη συνέχεια στην Αθήνα.

Από τότε τα πολλά προβλήματα υγείας, καθώς και η περσινή πυρκαγιά στο Λουτράκι, τον ανάγκασαν να αναζητήσει κέντρο αποκατάστασης.

«Ο Σπύρος Φωκάς υπήρξε μια μεγάλη φυσιογνωμία του κινηματογράφου και του θεάτρου μας, μην ξεχνάτε ότι υπήρξε σταρ του Χόλιγουντ. Δυστυχώς. η ζωή του τα έφερε έτσι που ήταν σε άσχημη κατάσταση στο τέλος. Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας σε δήλωσή του για την απώλεια του ηθοποιού.

Η ζωή και η καριέρα του Σπύρου Φωκά

Ο Σπύρος Φωκάς γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου το 1937, στην Πάτρα, ως Σπύρος Ανδρουτσόπουλος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα.

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο τα έκανε το 1959, σε ηλικία 22 μόλις ετών. Τότε πρωταγωνίστησε στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού, “Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα”, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών και έγινε η αρχή για μία μεγάλη διεθνή καριέρα.

Μετά από αυτή τη διάκριση,  ο Σπύρος Φωκάς αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ιταλία, στα στούντιο της Τσινετσιτά. Έτσι, βρέθηκε να συμμετέχει σε μεγάλες, διεθνείς παραγωγές, όπως στις ταινίες “Όταν θέλει η γυναίκα” του Βιντσέντε Μινέλι στο πλευρό της Λάιζα Μινέλι, “Το διαμάντι του Νείλου”, στην ταινία του Βισκόντι “Ο Ρόκο και τα Αδέλφια του” με την Κατίνα Παξινού, αλλά και στο “Ράμπο 3” με τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Σπύρος Φωκάς συμμετείχε σε πάνω από 30 ταινίες, οι περισσότερες από τις οποίες γυρίστηκαν στην Ιταλία και στην Αμερική, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός και από τις εμφανίσεις του σε γνωστά θέατρα του εξωτερικού , ενώ στο ελληνικό θέατρο έκανε πιο σπάνιες εμφανίσεις.

Συμμετείχε και σε γνωστές ταινίες της Φίνος Φιλμ, όπως ο “Εγωισμός” και η “Στεφανία” με την Ζωή Λάσκαρη.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του στην ελληνική τηλεόραση, είτε με αξέχαστες guest εμφανίσεις (όπως στους Δύο Ξένους), είτε με πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως στο “Της Αγάπης Μαχαιριά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖωή Λάσκαρη: Οι ερμηνείες της σταρ της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου που άφησαν εποχή12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b