MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γάζα: Η Adobe πουλά AI φωτογραφίες από τον πόλεμο

Πλάι τους, αναφέρει ότι είναι προϊόντα Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχει καμία σημασία, όμως;

Monopoli Team

H Adobe πουλά εικόνες φτιαγμένες με AI, οι οποίες παρουσιάζουν βομβαρδισμένες πόλεις στο Ισραήλ και τη Γάζα. Κάποιες είναι ρεαλιστικές και μοιάζουν με αληθινές φωτογραφίες, ενώ άλλες φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν από υπολογιστή. Και, τουλάχιστον μία, έχει κυκλοφορήσει online κι έχει περάσει για κανονική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ CEO της OpenAI προειδοποιεί: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα αποκτήσει υπεράνθρωπες ικανότητες»12.09.2018

Η είδηση έγινε γνωστή από το αυστραλιανό μέσο Crikey. Η φωτογραφία έχει λεζάντα «η διαμάχη Ισραήλ και Παλαιστίνης, από ΑΙ» και απεικονίζει ένα σύννεφο σκόνης, πάνω από μία πόλη. Η ομοιότητα με τις πραγματικές σκηνές της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, είναι σοκαριστική, όμως η εικόνα καθαυτή, είναι ένα ψέμα. Και, παρότι πρόκειται για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, blogs και ιστοσελίδες την αναπαράγουν χωρίς να κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν είναι αληθινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά τον αθλητισμό – Θα αντικατασταθούν οι άνθρωποι;12.09.2018

Στο Adobe υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν πόλεμο. Μία από αυτές, έχει τίτλο «Κατεστραμμένα κτήρια έπειτα από εκτόξευση ρουτίνας από την Λωρίδα της Γάζας» και δείχνει κατεστραμμένους δρόμους. Άλλη, λέγεται «Ερείπια στην πόλη της Γάζας, από τον πόλεμο». Κι άλλες AI-εικόνες που πωλούνται στο Adobe Stock, παρουσιάζουν ψεύτικες εκρήξεις μέσα στο Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b