MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αυτά είναι τα 10 παλαιότερα εστιατόρια της Ευρώπης

Το παλαιότερο από αυτά άνοιξε το 803 κι έχει σερβίρει από τον Μότσαρτ μέχρι τον Κλιντ Ίστγουντ.

Πηγή: St. Peter Stiftskulinarium
Πηγή: St. Peter Stiftskulinarium
Monopoli Team

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν εστιατόρια που υπερβαίνουν τάσεις και εποχές, καταφέρνοντας να επιβιώσουν στο χρόνο. Μερικά από αυτά τα ιστορικά εστιατόρια είναι πολύ παλαιότερα απ’ όσο νομίζετε. Παρακάτω θα δείτε τα 10 παλαιότερα εστιατόρια της Ευρώπης στα οποία μπορείτε ακόμα να φάτε, σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας NetCredit που δημοσίευσε το Travel & Leisure. Το βασικό κριτήριο για να μπουν στη λίστα ήταν η πιστοποίηση ότι λειτουργούν μέχρι σήμερα, έστω κι αν άλλαξαν ιδιοκτησία και ονόματα.

St. Peter Stiftskulinarium, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Έτος ίδρυσης: 803
Πηγή: St. Peter Stiftskulinarium

Πηγή: St. Peter Stiftskulinarium

Το παλαιότερο εστιατόριο του κόσμου συνεχίζει να λειτουργεί μέσα στο Αββαείο του Αγίου Πέτρου στο Σάλτσμπουργκ. Αν και κανείς δεν ξέρει ακριβώς πότε άνοιξε για πρώτη φορά, το 803 είναι το έτος που αναφέρεται συνήθως και η χρονιά που γίνεται η πρώτη αναφορά σε αυτό στο έργο του ποιητή Αλκουίνου της Υόρκης. Μάλιστα, λέγεται ότι το το St. Peter Stiftskulinarium έχει σερβίρει από τον Μότσαρτ μέχρι τον Χριστόφορο Κολόμβο. Σήμερα, το εστιατόριο προσφέρει «πολυτελή» κουζίνα τιμώντας την αυστριακή γαστρονομική παράδοση. Σπεσιαλιτέ του είναι το tafelspitz, ένα αυστριακό παραδοσιακό πιάτο με βραστό μοσχάρι και σάλτσα μήλου και χρένου.

Historische Wurstkuchl, Ρέγκενσμπουργκ, Γερμανία
Έτος ίδρυσης: 1146

Πηγή: Wurstkuchl

Λέγεται ότι φτιάχτηκε για να προσφέρει φαγητό στους εργάτες της πόλης τον Μεσαίωνα και από τότε λειτουργεί ανελλιπώς. Σήμερα η ιστορική ταβέρνα Wurstkuchl συνεχίζει την παράδοση προσφέροντας το περίφημο ψητό λουκάνικο Bratwurst, με την αυθεντική βαυαρέζικη συνταγή. Χάρη στο παραδοσιακό φαγητό της, η Historische Wurstkuchl αποτελεί δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό στο Ρέγκενσμπουργκ με επισκέπτες που έρχονται από όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν τα πλούσια πιάτα με λουκάνικα ψημένα στα κάρβουνα και ξινολάχανο.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔοκιμάζουμε παρέα τα καλύτερα cinnamon rolls της πόλης12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b