MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 14 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου

Παραστάσεις κα συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου 2023 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

Closer, του Πάτρικ Μάρμπερ στο Θέατρο Χώρα

Το «Closer» του Πάτρικ Μάρμπερ παρουσιάζεται, από τις 4 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Χώρα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγιοπετρίτη – Μπογδάνου. Η Άννα, ο Λάρι, ο Νταν και η Άλις δείχνουν ανοιχτοί να έρθουν κοντά, πλησιάζοντας ο ένας τον άλλον ασφυκτικά, αχόρταγα, χωρίς καμία αναστολή. Μοιραία, μέσω του πλησιάσματος της σάρκας, θα εκφραστεί και το αιώνιο παράδοξο του έρωτα: όσο πιο κοντά θα πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, τόσο πιο έντονα θα βιώνουν τις παγίδες, τα ρίσκα, τα συναισθηματικά κενά, τα αδιέξοδα, τις ματαιώσεις και το βαθύ ανικανοποίητο του μαζί. *Παίζουν: Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ναταλία Σουίφτ, Σπύρος Σταμούλης.
Παραστάσεις: Από 4 Νοεμβρίου 2023. Κάθε Τετάρτη στις 20:00 και Πέμπτη στις 21:00, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: Τετάρτη και Πέμπτη: Γενική είσοδος 18€, Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65) 15€ και Σάββατο και Κυριακή: Γενική είσοδος 20€, Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65) 17€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Αθήνα. Τηλ: 21 0867 3945

Βασιλιάς Ληρ, σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα για 2η χρονιά στο Θέατρο Arroyo

Μετά από την περσινή επιτυχημένη παρουσίαση του «Βασιλιά Ληρ» στο θέατρο Arroyo, ο χορογράφος και σκηνοθέτης Σταύρος Λίτινας επιστρέφει με το αριστούργημα του William Shakespeare. Ο «Βασιλιάς Ληρ» είναι ένα έργο κοινωνικοπολιτικό και παράλληλα βαθιά ανθρώπινο. Παρακολουθεί τη διαίρεση και μεταβίβαση της εξουσίας από μια γενιά σε μια νεότερη και την κάθοδο ενός κράτους σε πολιτικό χάος, ενώ ταυτόχρονα καταδύεται στο κενό αγάπης, που είναι η μήτρα κάθε εξουσίας. *Παίζουν: Σταύρος Λίτινας, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Φανή Δεμέστιχα, Βάσια Κατσιγιάννη, Άνια Βασιλείου κ.α.
Παραστάσεις: Από 4 Νοεμβρίου 2023 έως 21 Ιανουαρίου 2024. Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00.
Εισιτήρια: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, 10€ ανέργων-ΑΜΕΑ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Arroyo, Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός. Tηλ 210 3469575.

Νόρα – Το σπίτι της κούκλας, του Ίψεν στο Θέατρο Altera Pars

Tο κλασικό αριστούργημα του Η. Ιbsen «Nόρα: Το σπίτι της κούκλας» σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Altera Pars για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η εμβληματική Νόρα είναι το διαχρονικό σύμβολο της γυναίκας που αγωνίζεται να βρει τον εαυτό της ανάμεσα στους πολλαπλούς και συχνά αντιφατικούς ρόλους που της επιβάλλονται. Η Νόρα και ο Τόρβαλντ αγαπιούνται, ή μάλλον έτσι πιστεύουν. Πόσο αληθινή όμως είναι μια αγάπη φορτωμένη τα συναισθηματικά βαρίδια και τις επιτελέσεις των έμφυλων ρόλων που έχουν μπολιαστεί στο βαθύ πυρήνα του ψυχισμού τους; *Παίζουν: Αγγελική Κοντού, Πέτρος Νάκος, Άντα Κουγιά, Σάκης Σιούτης, Δημήτρης Δρακόπουλος, Σοφία Παναγιωτάκη.
Παραστάσεις: Από 4 Νοεμβρίου έως 14 Ιανουαρίου 2024.  Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.
Εισιτήρια: 16 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (Φοιτητικό/ΑΜΕΑ/Ανέργων), 10 ευρώ (ομαδικά, άνω των 10 ατόμων), 8 ευρώ (Ατέλειες ). Προπώληση: more.com.
Altera Pars, Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Αθήνα. Τηλ: 21 0341 0011.

«Οι Δύο Γιοι», του Μπέρτολτ Μπρέχτ στο Θέατρο 2510

Η Θεατρική Ομάδα 2510 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο «Οι Δυο Γιοι», του Μπέρτολτ Μπρέχτ, σε θεατρική διασκευή, απόδοση και σκηνοθεσία του Ανδρέα Ζαφείρη. Μια κορυφαία αντιφασιστική ιστορία. Το 1945 λίγο πριν την πτώση του ναζισμού σε ένα αγρόκτημα, ζει μια χήρα μητέρα μαζί με την κόρη της, μέλος της Ναζιστικής Νεολαίας. Ο γιός της υπηρετεί στα SS, στο ανατολικό μέτωπο. Στο αγρόκτημα εργάζονται 20 αιχμάλωτοι, σοβιετικοί κρατούμενοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ένας από αυτούς όμως μοιάζει καταπληκτικά στον γιό της κι έτσι η μητέρα,  παρότι στο παρελθόν ήταν και η ίδια στέλεχος του ναζιστικού κόμματος,  αρχίζει, σιγά-σιγά, να βλέπει διαφορετικά τους «υπανθρώπους»  για τους οποίους είχε ακούσει τρομερά πράγματα. *Παίζουν: Πάνος Κωνσταντέλης ,Βίκυ Εδιάρογλου, Έρη Μαριόγλου.
Παραστάσεις: Από 4 Νοεμβρίου 2023. Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00.
Εισιτήρια: Κανονικό 12€, Φοιτητικό/ Ανέργων / Ατέλεια 8€.
Θέατρο 2510, Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια. Τηλ.: 6975535197, 6955445130.

Όλοι στα Καζάνια σας: Η σουρεαλιστική κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο της Ημέρας

Μετά μια σύντομη περιοδεία στην Αττική, ο Θίασος του Μικρού Αριστοφάνη επιστρέφει με την καυστική κωμωδία «Όλοι στα Καζάνια σας!»η οποία παρουσιάζεται και κάθε Σάββατο έως και 30 Δεκεμβρίου 2023 στο Θέατρο της Ημέρας. Πρόκειται για μια ξέφρενη σουρεαλιστική Αριστοφανική κωμωδία ενηλίκων, που εξελίσσεται στον Κάτω Κόσμο και ως θέμα της πραγματεύεται τη μανία των ανθρώπων -ζωντανών και νεκρών- ακόμα και εκεί, στην Κόλαση, να μαγαρίζουν (κλέβουν) ο ένας τα ιερά και τα όσια του άλλου. *Σκηνοθεσία – Κείμενο: Πέτρος Α. Καφαντόγιας. Παίζουν: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αντώνης Καφαντόγιας, Έφη Χαντζούλη, Αναστασία Ποντίκα κ.α.
Παραστάσεις: Από 4 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2023. Σάββατο στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12 ευρώ Προπώληση/ 13 ευρώ ταμείο Φοιτητικό: 9 ευρώ προπώληση/ 10 ευρώ ταμείο Ειδική προσφορά μόνο για μαθητές (16+), σπουδαστές και φοιτητές με την αγορά ή κράτηση 2 εισιτηρίων άλλο 1 δωρεάν. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20 Μετρό Πανόρμου Αμπελόκηποι. Τηλ. Κρατήσεων 6946 714 383

Μνήμες Γυναικών, της Χριστίνας Τασκασαπίδου στο Μπάγκειον

Τι συμβαίνει όταν οι αθώες αναμνήσεις ενός νεαρού κοριτσιού συναντάνε στο δρόμο τους το έργο του Γιάννη Ρίτσου; Τι μπορεί να γεννηθεί όταν το θαύμα της αγνότητας διασταυρώνεται με την μητρική αγάπη; Δύο παράλληλες ιστορίες με κοινό παρονομαστή την πορεία δύο διαφορετικών μα και τόσο όμοιων γυναικών, της Γαλλίδας Lydie Dattas και της μικρής Ιφιγένειας. Οι δύο κοριτσίστικες φιγούρες, αφημένες σε ένα πηγαίο, οργασμικό συναίσθημα, ξεδιπλώνουν τα γεγονότα της παιδικής τους ηλικίας που σημάδεψαν για πάντα τη ζωή τους. Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης και εξομολόγησης, μια κατάδυση στην εμπειρία της επαφής με το Θείο και τη μητρική θαλπωρή. Σχεδιασμός – Ερμηνεία: Χριστίνα Τασκασαπίδου.
Παραστάσεις: 5, 12, 19, 26 Νοεμβρίου 2023 στις 20:00.
Εισιτήρια: 10€ (κανονικό) | 8€ (φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες, παιδιά κάτω των 18 ετών). Προπώληση: ticketservices.gr.
Μπάγκειον Ξενοδοχείο/θέατρο, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα.

Όπερα

Σεμέλη: Ο Γιώργος Πέτρου σκηνοθετεί την αριστουργηματική όπερα του Handel στο Θέατρο Ολύμπια

Το διεθνούς φήμης αριστούργημα του George Frideric Handel«Σεμέλη», θα παρουσιαστεί στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» στις 3, 4, 8, 10 Νοεμβρίου στις 19.00 με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και τη Χορωδία Δωματίου Αθηνών. Το έργο αφηγείται την ιστορία της Σεμέλης, μιας ακόμη θνητής που ερωτεύεται ο Δίας. Η «Σεμέλη» είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή του νέου Ολύμπια, σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Πρόκειται για ένα έργο σπάνιο, με έντονα κωμικό χαρακτήρα, που ανεβαίνει με σύγχρονη ματιά και μια εντυπωσιακή διανομή από διεθνείς τραγουδιστές με ειδίκευση στην παλαιά μουσική. *Παίζουν: Marie Lys, Jeremy Ovenden, Dara Savinova, Rafał Tomkiewicz, Gianluca Margheri, Μαριλένα Στριφτόμπολα.
Παραστάσεις: 3, 4, 8, 10 Νοεμβρίου στις 19.00.
Εισιτήρια: €12, €15, €25, €35, €50, €60. Προπώληση: ticketservices.gr
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα. Τηλέφωνο:210 3642540 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMάνος Καρατζογιάννης: Υπέμεινα ρατσισμό κι αναγκάστηκα ν’ ανοίξω δρόμους για μένα12.09.2018

Συναυλίες

Η Μελίνα Κανά στον Σταυρό του Νότου Plus

Η Μελίνα Κανά, πιο ανανεωμένη από ποτέ, μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι με 25 σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, παρέα με τον Αλέξανδρο Δάικο, έρχεται στο Σταυρό του Νότου για να συνεχίσει τις μοναδικές βραδιές που ζήσαμε όλο τον προηγούμενο χειμώνα. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες, σ’ έναν κόσμο που «Αξίζει» κι έχει «Σπίθα».
Από 4 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 22:30.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 14€. Προπώληση: more.com
Σταυρό του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα 117 43 Τηλέφωνο: 21 0922 6975

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι “112” στο ΙΛΙΟΝ plus

Ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Μητσοτάκης, ευρύτερα γνωστός από το συγκρότημα «Ενδελέχεια», που υπήρξε ένα από τα επιδραστικότερα αλλά και δημοφιλέστερα σχήματα της δεκαετίας του ’90, αλλά και ως ένας από τους μεγαλύτερους ροκ στιχουργούς και τραγουδοποιούς της γενιάς του, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην 30ετή δημιουργική του πορεία, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Δεκατρία άλμπουμ, τραγούδια-σταθμοί, “Ενδελέχεια”, προσωπική διαδρομή, πλήθος ψηφιακών singles, πολυποίκιλες συνεργασίες και αλληλεπιδράσεις, γραπτά, στίχοι, ιστορίες, παρεμβάσεις, θρυλικά 90s – σκληρά 20s.
Σάββατο 4/11, 22:00
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com. 
ΙΛΙΟΝ plus Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα. 

Οι Polkar επιστρέφουν στον Σταυρό του Νότου Club

Η μπάντα που κατέβηκε από το βορρά φέρνοντας μαζί της στρας, τρομπόνια, καψουροτράγουδα, τσίτα μπόμπα σουξεδάκια, λουλουδούδες σε απόγνωση, ρομαντικά γιουκαλίλι, εξωφρενικά ρεφρέν και αβάσταχτες ερωτικές ιστορίες, ξεκινάει τις φετινές της παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου Club τα Σάββατα 4, 18 και 25 Νοεμβρίου. Θα πούνε τα νέα τους τραγούδια, αλλά και hits που αγαπάνε.  “Μαζί/ θα /πάμε φέτος. Το βράδυ το αλησμόνητο θα γίνει δικαίωμα.” – Polkar.
Σάββατο 4, 18, 25 Οκτωβρίου 2023, 22:30
Εισιτήρια: 14 ευρώ. Προπώληση: more.com
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα 117 43 Τηλέφωνο: 21 0922 6975. 

Ο Μπάμπης Στόκας στον Σταυρό του Νότου

Ο Μπάμπης Στόκας, ένας τραγουδοποιός και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων, έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου με ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, που συμπυκνώνει την πολύχρονη πορεία του στη μουσική και μας καλεί να ονειρευτούμε και να διασκεδάσουμε. Μέσα από τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα, κάνει μια αναδρομή στα τραγούδια που τον χαρακτήρισαν. Από κομμάτια των ΠΥΞ ΛΑΞ σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας, τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική του κυκλοφορία “Κι Έρχεται Η Αγάπη Ξανά” (Panic Records), αλλά και απρόβλεπτες διασκευές.
Kάθε Σάββατο από 4 Νοεμβρίου, 22:30
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 14€. Προπώληση: more.com
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα 117 43 Τηλέφωνο: 21 0922 6975\

O Λεωνίδας Μπαλάφας live στη Σφίγγα

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, στην πιο δημιουργική φάση της πορείας του, έρχεται στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα, από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Μαζί με τους μουσικούς του, θα παρουσιάσουν τραγούδια από τις δισκογραφικές του δουλειές, τραγούδια που δεν έχουν ακόμα παρουσιαστεί δισκογραφικά, και πειραγμένα τραγούδια άλλων δημιουργών. Ήχοι, rock, reggae, jazz, παραδοσιακοί, με ασταμάτητη διάθεση για πειραματισμό και αυτοσχεδιασμούς πάνω στο προσωπικό του ύφος.
Σάββατα 4 και 11 Νοεμβρίου, 22:00
Εισιτήρια: Από 12€ έως 32.5€. Προπώληση: more.com 
Σφίγγα Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, Αθήνα 106 78 Τηλέφωνο: 698 784 4845.

Οι Μίκρο επιστρέφουν 8 χρόνια μετά για ένα live στο Gazarte

Οι Μίκρο δημιουργήθηκαν το 1997 στη Θεσσαλονίκη από τους Νίκο Μπιτζένη [a.k.a Nikonn](φωνή, synths,programming) και Γιάννη Λευκαδίτη(guitars-bass-sax-synths). Οι δύο φίλοι είχαν ένα κοινό όραμα για μία ηλεκτρονικη μπάντα με αναφορές σε ποπ,ροκ αλλά και σε πιο εναλλακτικά ακούσματα. Ο ήχος των Μίκρο είναι “πολυμορφικός” και έχει στοιχεία απο electronica,big beat,dance,break beat,drum n bass,easy listening,pop,disco και rock, συνδυάζοντας ανδρικά και γυναικεία φωνητικά. Οι Μίκρο, με τον πολυμορφικό ήχο τους, έρχονται μετά από 8 χρόνια στην Αθήνα για ένα live στο Gazarte.
Σάββατο 4/11, 21:00
Εισιτήρια: 18€. Προπώληση: more.com
Gazarte Βουτάδων 34, Αθήνα 118 54 Τηλέφωνο: 21 0346 0347.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάρκο Ελευθερίας: Δωρεάν δράσεις στο Athens Book Space και τον Νοέμβριο12.09.2018

Εκθέσεις

Έναρξη της νέας σεζόν στο Πολύτροπον με διπλή ατομική έκθεση

Η ΠΕΣ  ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ ανοίγει τις πόρτες της για τη χειμερινή περίοδο 2023-24, παρουσιάζοντας μία διπλή ατομική έκθεση, δύο νέων καλλιτεχνών. Πρόκειται για τις πρώτες ατομικές εκθέσεις δύο πρόσφατων αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, που έχουν ήδη δείξει αξιοθαύμαστα δείγματα δουλειάς σε πρόσφατες εκθέσεις: του Λάζαρου Φίλιππου Παπαδόπουλου, που παρουσιάζει τα έργα του υπό τον τίτλο «Advanced Applauding Techniques Vol.2» και του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, υπό τον τίτλο «Comments». Η διπλή έκθεση  θα ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου στον Χώρο Τέχνης της ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ, στα Καλύβια Αττικής.
Διάρκεια έκθεσης: 4 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2023 | Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, 19:00
Ωράριο: Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 17:00 – 21:00. Σάββατο: 11:30 – 14:30
Πολύτροπον, Πολιτιστικός χώρος Πολύτροπον, Γκίνη 5, Καλύβια Θορικού. Τηλ: 2299 301466.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Νάνα Μούσχουρη μάς χαρίζει λίγη ακόμα μουσική μαγεία μέσα από έναν αναπάντεχο δίσκο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b