MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 9 προτάσεις για την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023.

Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα για 3η σεζόν στο Θέατρο Γκλόρια
Monopoli Team

Αριστερόχειρες, της Νεφέλης Μαϊστράλη για 3η χρονιά στο Θέατρο Μπέλλος

Η Ομάδα 4frontal παρουσιάζει ξανά τους “Αριστερόχειρες” της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Θέατρο Μπέλλος, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Το έργο αντλεί την έμπνευσή του από τις «Παιδοπόλεις», τα αμφιλεγόμενα ιδρύματα που ίδρυσε η Βασίλισσα Φρειδερίκη κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου πολέμου, καθώς και από ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου που διαμόρφωσαν την σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα. *Παίζουν: Ελένη Βλάχου, Τάσος Δημητρόπουλος, Χάρης Κρεμμύδας, Νεφέλη Μαϊστράλη κ.α. 
Παραστάσεις: Από 1η Νοεμβρίου 2023. Τετάρτη στις 20.00, Σάββατο στις 18.00, Κυριακή στις 21.00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 14€, Μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65) 10€  προσφορά προπώλησης 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Μπέλλος Κέκροπος 1, Πλάκα – Ακρόπολη, τηλ: 6948230899

Βενέμπρα: Ένα έργο για φωνή, βιόλα και κιθάρα σε σκηνοθεσία Κωστή Καλλιβρετάκη στο ΠΛΥΦΑ

Η ηθοποιός Κλεοπάτρα Μάρκου, ο βιολίστας Μιχάλης Καταχανάς και ο κιθαρίστας Βασίλης Τζαβάρας συμπράττουν με τον Κωστή Καλλιβρετάκη προσεγγίζοντας τους μύθους των γυναικών που με τη φωνή και τα τραγούδια τους έσπερναν (ή προέβλεπαν;) το θάνατο, μέσα από την performance «Βενέμπρα», ένα έργο για φωνή, βιόλα και κιθάρα, που παρουσιάζεται, 1-16 Νοεμβρίου 2023, στο ΠΛΥΦΑ. Η Βενέμπρα είναι μια γυναίκα που απλώνει με τη φωνή της παράδοξες μελωδίες και σκοπούς γλυκούς, μα συνάμα θανατερούς. Γεννημένη μέσα στην δίνη ενός πολέμου, κατάφερε να επιβιώσει από αυτόν, στιγματισμένη όμως από την ανάσα του θανάτου, η σκιά του οποίου παρέμεινε ο μοναδικός πραγματικός της σύντροφος και οικογένεια. Μια γυναίκα καταδικασμένη να μην βρίσκει πραγματική γαλήνη ανάμεσα στους ζωντανούς, όντας μια δυσαρμονική πλην γοητευτική παραφωνία για την ύπαρξή τους.
Παραστάσεις: 1,2,8,9,15,16 Νοεμβρίου στις 21.00.
Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ (φοιτητές-συνταξιούχοι), μειωμένο 5 ευρώ (άνεργοι-καλλιτέχνες). Προπώληση: more.com 
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.

Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα για 3η σεζόν στο Θέατρο Γκλόρια

«Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού» επιστρέφει στο θέατρο Γκλόρια, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Φάρσα, σλάπστικ και λογοπαίγνια εμποτισμένα στο σήμερα εκθέτουν την ανικανότητα και τη διαφθορά και τα κενά της δικαιοσύνης. Οι Πάνος Βλάχος, Γιώργος Τζαβάρας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιάννης Γιαννούλης, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος μάς μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο  με ζωντανή μουσική, τραγούδια και προπάντων με χιούμορ διακωμωδώντας με τρόπο μοναδικό το δικό μας σήμερα.
Παραστάσεις: Από 1η Νοεμβρίου 2023.  Τετάρτη 20.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 20.00.
Εισιτήρια: 20€ κανονικό, 17€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: more.com 
Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα. Τηλ. κρατήσεων; 210 3600832.

Στρακαστρούκες, του Δημήτρη Σαμόλη στο Μικρό Γκλόρια

Η Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna παρουσιάζει τις «Στρακαστρούκες» του Δημήτρη Σαμόλη σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή το Θέατρο Μικρό Γκλόρια. Βρισκόμαστε ακριβώς δέκα λεπτά πριν χτυπήσουν οι καμπάνες για την Ανάσταση σ΄ ένα χωριό της Κρήτης. Ο Κωσταντής κρατάει στη μια του χούφτα καραμελάκια που σκάνε στο στόμα και στην άλλη αυτοσχέδιες στρακαστρούκες. Στην κλειστή κοινωνία της επαρχίας που κανείς δεν του απλώνει το χέρι, ο ήρωάς μας ανοίγει την καρδιά του με σπαρακτικό χιούμορ λίγο πριν κάνει το μεγάλο μπαμ. Οι καμπάνες όμως χτυπούν νωρίτερα. *Παίζουν: Δημήτρης Σαμόλης.
Παραστάσεις: Από 1η Νοεμβρίου 2023. Τετάρτη στις 20:00 και Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό, 12€ μειωμένο [φοιτητικό, ανέργων, 65+, ΑμεΑ]. Προπώληση: more.com
Θέατρο Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 21 0360 0832.

Tea Ceremony: Δεύτερος κύκλος παραστάσεων στο Bios

Επιστρέφει για δεύτερη φορά στο Bios, η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από κοινό και κριτικούς, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, το «Tea Ceremony», το οποίο έρχεται για 6 παραστάσεις στην Αθήνα. Ο μονόλογος, με τον Μάριο Ιωάννου, ανεβαίνει στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί ένα κοινωνικοπολιτικό σχόλιο στην εκμετάλλευση του ισχυρού εις βάρος του αδυνάμου και στο υπέρτατο τίμημα που πληρώνει η ανθρωπότητα στο σκοτεινό και αδηφάγο σύστημα που συντηρεί και από το οποίο μοιραία σαγηνεύεται. Η παράσταση μεταφέρει το κοινό της, σε ένα ιαπωνικό δωμάτιο όπου τελείται μια παραδοσιακή τελετή τσαγιού. Η Γκέισσα Κικουνοχάνα (Ανθισμένο Χρυσάνθεμο) με απαλότητα και ευγένεια δημιουργεί ένα μεταξένιο τοπίο για το πνεύμα και τις αισθήσεις των παρευρισκόμενων. Όλα είναι αρμονικά και ιδανικά, μα δεν μένουν εκεί. Το ανήσυχο πνεύμα της, την παρασύρει σε ερωτήσεις που ηχούν σαν εκρήξεις στο αρμονικό περιβάλλον.
Παραστάσεις:  1-2, 8-9 και 15-16 Νοεμβρίου στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 13€, μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ) 10€. Προπώληση: more.com
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0342 5335

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου12.09.2018

O Philipp Weiss συναντά τον Στάθη Άννινο στο Half Note Jazz Club

O βραβευμένος τραγουδιστής και βοκαλίστας Philipp Weiss και ο πολυδιάστατος πιανίστας και συνθέτης Στάθης Άννινος, μας καλούν σε δύο μοναδικές βραδιές στη σκηνή του Half Note Jazz Club, τις Τετάρτες 1 και 29 Νοεμβρίου. Ένα υπέροχο μουσικό ατμοσφαιρικό ταξίδι από το σκοτάδι και την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης έως το φως, τη συνύπαρξη, την αγάπη, μέσα από τις υπέροχες μελωδίες του Robert Schumann και τους ποιητικούς στίχους του Philipp Weiss. Η ελευθερία, η πολύπλευρη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση του Στάθη Άννινου και οι ευφάνταστοι μουσικοί βοκαλισμοί του Philipp Weiss, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό μουσικών στυλ με αποχρώσεις Jazz, ΚλασικήςΠοπ και World μουσικής.
Τετάρτες 1 και 29 Νοεμβρίου, 21:30
Γενική Είσοδος – Κανονικό 15€ (θέση σε τραπέζι ) Γενική Είσοδος – Κανονικό 12€ ( θέση ορθίων ). Προπώληση: more.com
Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Αθήνα 116 36 Τηλέφωνο: 21 0921 3310

Ο Σταύρος Νιφοράτος live στον Σταυρό του Νότου Club

Ένας ξεχωριστός ερμηνευτής και μουσικός, ο Σταύρος Νιφοράτος ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, για να μιλήσει για όσα αγαπάει και να μας κάνει όλους ένα. Μια γιορτινή επαφή που θα μας παρασύρει σε αγαπημένες μελωδίες, στίχους, ιστορίες και συναισθήματα με ιδιαίτερες, δυναμικές, ατμοσφαιρικές αλλά και ανατρεπτικές διασκευές.
Τετάρτη 1/11, 21:30
Εισιτήρια: 12€. Κρατήσεις: Τηλ.: 210 9226975.
Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος.

Ρίτα Αντωνοπούλου και Γιάννης Μπελώνης στο Θέατρο Αθηνά

Η Ρίτα Αντωνοπούλου συναντά  τον κορυφαίο ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιάννη Μπελώνη για ν’ αποδώσουν σπουδαία τραγούδια που σφράγισε ο ποιητικός λόγος των Νερούδα, Χικμέτ, Μπρεχτ, Λόρκα, Μαγιακόφσκι, Χάινε, Ελυάρ, Μπουκόφσκι, Ομάρ Καγιάμ και Πιερ Ζαν Ζουβ. Ένα αφιέρωμα για την παγκόσμια ποίηση στο Ελληνικό τραγούδι, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Μία ξεχωριστή βραδιά στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνά.
Τετάρτη 1/11, 21:00
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλ: 21 0823 7330.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαμουήλ Ακίνολα: Η περιπέτεια του να είσαι Έλληνας, μαύρος, ηθοποιός12.09.2018

Ιχνογραφία: Έκθεση της εικαστικής ομάδας ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια στο Ρομάντσο

Η εικαστική ομάδα ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια και ο μη κερδοσκοπικός διεθνής κοινωνικός φορέας Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού «ΚROMA», εγκαινιάζουν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 την έκθεση Ιχνογραφία στον εκθεσιακό χώρο του Ρομάντσο. Η έκθεση αποτυπώνει την πορεία της ομάδας ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια από την εποχή της αμφισβήτησης (lockdown) του φυσικού έργου τέχνης και την επιβολή των ψηφιακών μέσων, μέχρι τη συμπύκνωση της επιθυμίας ανταλλαγής εμπειριών για τα νέα εργαλεία και υλικά στο ρόλο της εικόνας.
Διάρκεια έκθεσης: 1 έως 7 Νοεμβρίου 2023
Ωράριο: καθημερινά 17:00 – 21:00. Σάββατο και Κυριακή 12:00 – 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πολιτιστικό κέντρο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, Αθήνα. 21 6700 3325.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν τις πιο…τρομακτικές κυκλοφορίες τους, εν όψει Halloween12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b