MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Photo by Patrick Tomasso on Unsplash
Monopoli Team

1. Forum Συζήτησης “Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν τα δικαιώματά μας;” στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Με αφορμή το ερώτημα “Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν τα δικαιώματά μας;” το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο), σε συνεργασία με το Goethe- Institut Athen, διοργανώνει Forum συζήτησης την 1η Νοεμβρίου 2023. Το Forum είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά, ιδρύτριας του Δικτύου. Επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων, σε τρία διαδοχικά στρογγυλά τραπέζια, απαντούν σε ερωτήματα που έθεσαν προς ενήλικες παιδιά 5-12 ετών από 12 σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου και αφορούν τα δικαιώματά τους και την εφαρμογή τους. Τα ερωτήματα είναι αποτέλεσμα δράσης που σχεδίασε και υλοποίησε το Δίκτυο. Τα παιδιά, αφού συζήτησαν με τις / τους εκπαιδευτικούς τους προσωπικές και κοινωνικές τους εμπειρίες και τις έννοιες της αδικίας και του δικαίου, έθεσαν ερωτήσεις ελεύθερα, χωρίς την παρέμβαση ενηλίκων. Τα ερωτήματά τους τα απευθύνουν σε πρόσωπα, επαγγελματίες και φορείς που πιστεύουν ότι μπορούν να υποστηρίξουν την εφαρμογή των δικαιωμάτων τους. Στο 1ο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο “Τα δικαιώματα των παιδιών σε καιρούς κρίσης” θα συζητηθούν ερωτήματα που αφορούν γενικότερα τα δικαιώματα προστασίας των παιδιών με ειδική αναφορά στα παιδιά με προσφυγική και μεταναστευτική προέλευση.
1/11, 16:30 – 20:30
Ινστιτούτο Γκαίτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5+1 μαγαζιά της Αθήνας για την απόλυτη Halloween έξοδο12.09.2018

2. Έκθεση “Strange Fruits” στη γκαλερί Δύο Χωριά

Στη γκαλερί Δύο Χωριά παρουσιάζεται η έκθεση “StrangeFruits” [Παράξενα Φρούτα] των The Callas (Λάκης & Άρης Ιωνάς). Το “Strange Fruits” έρχεται λίγο μετά τη μουσειακή έκθεσή τους την προηγούμενη σεζόν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Οι Έλληνες πρωτοπόροι του DIY The Callas, που αποτελούνται από τους αδελφούς Λάκη και Άρη Ιωνά, μαζί με τους φίλους/συγγενείς/συνεργάτες τους, δραστηριοποιούνται από το 2002 ως μια άτυπη καλλιτεχνική συλλογικότητα που είναι αφιερωμένη στη δημιουργία έργων τέχνης, κινηματογράφου και μουσικής. Το “Strange Fruits” (όπου ο τίτλος μνημονεύει τον αντιρατσιστικό ύμνο “Strange Fruit” της Billie Holiday – ως γνωστό, στα δέντρα του νότου κρέμονται παράξενα φρούτα) αναδεικνύει τις ποικιλόμορφες εικαστικές πρακτικές του ντουέτου, οι οποίες συνδυάζουν τα πεδία της ζωγραφικής, της γλυπτικής και του κεντητού ταπισερί.
1/11, 11:00 – 19:00
Γκαλερί Δύο Χωριά – Ακρόπολη, Λεμπέση 5-7 και Πορίνου 16

3. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου” στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Photo by Patrick Tomasso on Unsplash

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει ένα ταξίδι γνωριμίας με την ιστορία του βιβλίου από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας με τίτλο “Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου”. Μέσα από μια εποπτική και διαδραστική προσέγγιση, που εστιάζει σε μια σειρά αντικειμένων (γραφίδα, πάπυρος, τυπογραφικά στοιχεία κλπ.) και στην αλληλεπίδραση και την ελεύθερη συζήτηση με τους μαθητές, παρουσιάζονται οι σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της γραφής και του βιβλίου, καθώς και τα βήματα που οδηγούν την έκδοση ενός βιβλίου. Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους σελίδα ενός βιβλίου. Μπορείτε να κρατήσετε την θέση σας εδώ.
1/11, 10:30 – 12:30
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Φιλαράκια: 10 (όντως) άγνωστα facts για τη σειρά-φαινόμενο των 90s12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b