MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Home Cinema: 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην τηλεόραση

Σπουδαίες (αντι)πολεμικές ταινίες, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, μία ταινία τρόμου εν όψει Halloween, ένα κινηματογραφικό έπος φαντασίας, αλλά και μία ολοκαίνουρια ταινία στο πρόγραμμα αυτού του ΣΚ.

Monopoli Team

#1 Προδοσία στην ΕΡΤ2, 28/10 στις 22:00

Δραματική, πολεμική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 1964

Σκηνοθεσία: Κώστας Μανουσάκης, Ηθοποιοί: Πέτρος Φυσσούν, Μάνος Κατράκης, Δημήτρης Μυράτ, Έλλη Φωτίου, Ζωρζ Σαρρή, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ντόρα Βολανάκη, Γιώργος Μπάρτης

Ο υπολοχαγός Καρλ φον Στάιν υπηρετεί στην Ελλάδα, ως αξιωματικός διαφώτισης των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, και ζει στο επιταγμένο σπίτι του καθηγητή Βίκτωρα Καστριώτη. Εκεί γνωρίζει τη Λίζα, μια νέα κοπέλα που εμφανίζεται ως ανιψιά του καθηγητή, ενώ στην πραγματικότητα είναι εβραϊκής καταγωγής. Οι δυο νέοι ερωτεύονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Κάρλ μαθαίνει την αλήθεια…Η ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, το 1965, και κέρδισε το ειδικό βραβείο της Σοβιετικής Επιτροπής Ειρήνης στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Μόσχας την ίδια χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο COSMOTE HISTORY HD τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου12.09.2018

#2 Ο Άρχοντας Των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή Του Βασιλιά στο STAR, 28/10 στις 23:15

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2003
Σκηνοθεσία: Πίτερ Τζάκσον, Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Βίγκο Μόρτενσεν, Ίαν Μακέλεν, Λιβ Τάιλερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Ορλάντο Μπλουμ

Υπόθεση: Ο Φρόντο και ο Σαμ περιπλανιούνται σε δύσβατα μονοπάτια, ακολουθώντας το Γκόλουμ, με σκοπό να φτάσουν στο Βουνό του Χαμού για να καταστρέψουν το Ένα Δαχτυλίδι. Το Γκόλουμ, αναδεικνύοντας και πάλι την κακιά του φύση, θα τους προδώσει οδηγώντας τους στη γιγαντιαία αράχνη Σέλομπ. Ο Φρόντο βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ορκ, ενώ ο Σαμ, που τον νομίζει νεκρό, συνεχίζει μόνος του. Ενώ η Σκοτεινιά της Μόρντορ απλώνεται απειλητικά στη Μέση-Γη, ο Άραγκορν αποκαλύπτει πως είναι ο χαμένος Βασιλιάς της Γκόντορ και ταξιδεύει προς τη Μίνας Τίριθ, μαζί με όσους έχουν απομείνει από τη Συντροφιά, προκειμένου να υπερασπιστεί την αρχαία αυτή πόλη μέχρι εσχάτων…

#3 X στο COSMOTE CINEMA 2HD, 29/10 στις 23:20

Ταινία τρόμου αμερικανικής και καναδέζικης παραγωγής του 2022
Σκηνοθεσία: Τάι Γουέστ, Ηθοποιοί: Μία Γκοθ, Τζένα Ορτέγκα, Μπρίτανι Σνόου

Halloween Week. Το 1979, μια μικρή παρέα φτάνει σε μια απομονωμένη φάρμα του Τέξας με σκοπό να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα μιας αισθησιακής ταινίας. Μα σύντομα τα μέλη της ανακαλύπτουν ότι οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες κρύβουν ένα σκοτεινό μυστικό.

#4 Το Τελευταίο Σημείωμα στο STAR, 29/10 στις 23:30

Δραματική ταινία ελληνικής παραγωγής του 2017
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης, Ηθοποιοί: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μέλια Κρέιλινγκ

Ο 34χρονος κομμουνιστής Ναπολέων Σουκατζίδης, κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936, την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελεί χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενων του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης που προκάλεσε το θάνατο του στρατιωτικό διοικητή Λακωνίας Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του. Ο Σουκατζίδης βρίσκεται στη λίστα των 200 μελλοθάνατων αλλά ο Φίσερ του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

#5 Pain Hustlers, από 27/10 στο Netflix

Με το όνειρο να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για την ίδια και τη νεαρή κόρη της, η Λίζα (Έμιλι Μπλαντ) δέχεται μια δουλειά που της προτείνει ο Πιτ (Κρις Έβανς) σε μια αποτυχημένη φαρμακευτική start-up, όπου η γοητεία, η όρεξη και το θάρρος οδηγούν τη Λίζα σε μια πολυτελή ζωή και την εταιρεία στο κέντρο μιας εγκληματικής συνωμοσίας με φρικτές συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μετά τους «Δολοφόνους» του Σκορσέζε έρχεται ο «Killer» του Φίντσερ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b