MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Τα 39 σκαλοπάτια, σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Τα 39 σκαλοπάτια», ένα ελκυστικό θρίλερ κατασκοπείας με μία γενναία δόση κωμωδίας στο στυλ των Monty Python, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου.

Monopoli Team

«Τα 39 σκαλοπάτια», ένα θρίλερ κατασκοπείας με γενναία δόση κωμωδίας στο στυλ των Monty Python, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου, από 30 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Αυτή η διασκευή από τον Patrick Barlow, βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1915, του John Buchan, και την ταινία του 1935, του Alfred Hitchcock, προσφέρει στο κοινό μια συναρπαστική κωμική περιπέτεια. Ο Richard Hannay, ένας άνδρας με μια μάλλον βαρετή ζωή, βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα πολύπλοκο σχέδιο κατασκοπείας, ρομαντισμού και θανατηφόρων μυστικών.

Με πλήθος διαφορετικών χαρακτήρων που παρουσιάζονται στο κοινό από ένα ταλαντούχο καστ τεσσάρων ηθοποιών (Μάκης Παπαδημητρίου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης), η παράσταση προσφέρει μια γρήγορη, απολαυστική θεατρική εμπειρία και έναν συνδυασμό εκπληκτικών ερμηνειών και ανεπανάληπτης σκηνικής δημιουργικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάο, του Γιώργου Καφετζόπουλου επιστρέφει για 2η χρονιά στο Επί Κολωνώ12.09.2018

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Η ομορφιά αυτού του έργου δεν έγκειται μόνο στις γρήγορες σκηνές καταδίωξης ή στον συναρπαστικό ιστό που υφαίνουν χαρακτήρες και καταστάσεις. Έγκειται στη μαγεία του θεάτρου. Αυτό το έργο μας προκαλεί να επεκτείνουμε τη φαντασία μας, να δούμε ένα τρένο σε μερικά μπαούλα, ή μια σκηνή διαφυγής πάνω από μια γέφυρα στην σκάλα του θεάτρου. Είναι ένας φόρος τιμής στις ημέρες μιας κλασικότερης αφήγησης, όπου τα λίγα σκηνικά και η δύναμη των λέξεων μπορούν να δημιουργήσουν μια αξέχαστη ζωντανή και πολύ κωμική εικόνα.

Στην παράστασή μας, στοχεύσαμε στην ενίσχυση της αίσθησης του παιχνιδιού. Οι γρήγορες αλλαγές χαρακτήρων, η φυσική κωμωδία και η ανεπιφύλακτη αγάπη για το θέατρο είναι όλα κεντρικά στο όραμά μας. Θέλουμε το κοινό να μην παρακολουθεί απλώς μια παράσταση, αλλά να ζει τη χαρά της δημιουργίας, να γελά με τις “ανοησίες” και να θαυμάζει την εφευρετικότητα.

Ο κόσμος σήμερα συχνά απαιτεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας οπτικά εφέ. Αλλά “Τα 39 σκαλοπάτια” είναι μια ευχάριστη υπενθύμιση ότι μερικές φορές, όλα όσα χρειαζόμαστε είναι λίγη έξυπνη διανόηση, μια δόση φαντασίας και μια καρδιά γεμάτη πάθος. Είναι η γιορτή της απλότητας, της δημιουργικότητας και της αιώνιας τέχνης της αφήγησης.

Σας προσκαλούμε σε αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια και ας ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία του θεάτρου. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο θέατρο!».

Μάκης Παπαδημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπλή Μετάβαση: Το μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ακροπόλ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Patrick Barlow
Μετάφραση: Μάκης Παπαδημητρίου
Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητρίου

Σκηνικά: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Clare Bracewell
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης

Διάρκεια: 85 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 18€, 15€ (μειωμένο)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 30 Οκτωβρίου 2023 έως 2 Ιανουαρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: www.more.gr Τηλέφωνο ταμείου θεάτρου για μεμονωμένα εισιτήρια: 2103636144 Καθημερινά: 11:00-15:00
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Σεσίλ Μικρούτσικου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/ta-39-skalopatia-1/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα 106 71 Τηλέφωνο: 21 0363 6144
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Καλλιόπες, του Γιάννη Αδελιανάκη στο Θέατρο Καλλιρόης
Θεατρικά Νέα
Ο βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke έρχεται στη Στέγη με ελληνικό θίασο
ΘΕΑΤΡΟ
Cow | Deer: Η νέα διεθνής συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Royal Court Theatre
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ιστορία της Μαρί, του Ζωρζ Μπρασσάι στο Θέατρο Εκστάν
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Ζωντανοί, του Γιώρκου Ονησιφόρου στο H.ug
ΘΕΑΤΡΟ
Οδοιπορικό στη Σατίλα: Το πρώτο θεατρικό σκίτσο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού στο Θέατρο Δίπυλον
ΘΕΑΤΡΟ
Ναι Μεν, Αλλά…: Η νέα stand up παράσταση του Βαγγέλη Μουλαρά στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση
ΘΕΑΤΡΟ
Το wine bar «Taniko» επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Αγάπη-Πίστη-Ελπίδα, του Έντεν Φον Χόρβατ σε σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου στο θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
Μάστερ και Μαργαρίτα, από την ομάδα “κι όμΩς κινείται” στο Θέατρο Ροές με δύο σουρεαλιστικές παραστάσεις
ΘΕΑΤΡΟ
Στο Σώμα: Μια σόλο χοροθεατρική σκηνική σύνθεση της Χριστίνας Κυριαζίδη στο Rabbithole
Θεατρικά Νέα
Ο Φωκάς Ευαγγελινός ανεβάζει την «Αλεξάνδρεια» στο Παλλάς