MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

November, του David Mamet στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το πολιτικοποιημένο και επίκαιρο έργο «November», του David Mamet, έρχεται τον Νοέμβριο στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.

Monopoli Team

Το έργο

Λευκός Οίκος, μήνας Νοέμβριος. Προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Η πρώτη του θητεία κρίνεται αδιαμφισβήτητα και αντικειμενικά ως ανεπιτυχής. Κατά συνέπεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανή του αποχώρηση από την «θέση». Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες επανεκλογής.

Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται και επιδιώκει εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την επικοινωνιολόγο του, σε μια απόπειρα να ξαναγράψει προς όφελός του, την ίδια την Ιστορία. Κατά τη διάρκεια της πλοκής τα εγχειρήματά του προέδρου διογκώνονται με κωμικό τρόπο μέσα από διαρκείς ανατροπές για να καταλήξουμε σε ένα εκρηκτικό απρόβλεπτο φινάλε με όλους τους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή και εκτός εαυτού.

Το έργο ξεμπροστιάζει τις οικονομικές συμφωνίες μεγάλων λόμπι, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) από κυβερνήσεις προς στον λαό, καθώς και την πλήρη αδιαφορία των ανθρώπων που κάνουν κουμάντο απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ξαναψηφίστε τον τώρα.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Τον David Mamet τον ξέρουμε ως έναν πολύ οξυδερκή συγγραφέα που – ακολουθώντας και συμβαδίζοντας συνειδητά με τους αρχαίους Τραγικούς- δεν χαρίζεται σε κανέναν. Δεν τον ξέρουμε ως μαιτρ της κωμωδίας. Στο θεατρικό έργο “November” ωστόσο, αποφασίζει να μας αποδείξει το αντίθετο. Μέσα από αυτή την ξέφρενη και σε πολλές στιγμές εξωφρενική πολιτική κωμωδία, ακολουθώντας έναν τρελάρα πρόεδρο των Η.Π.Α. στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί, μας αποκαλύπτει την φαρσοκωμωδία που παίζεται πίσω από κλειστές πόρτες, με θύμα πάντα, τους πολίτες κάθε κοινωνικής θέσης και ταυτότητας».

Μιχάλης Σιώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ημέρα των φόνων στην ιστορία του Άμλετ, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο θέατρο Altera Pars12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: David Mamet
Μετάφραση: Μιχάλης Σιώνας
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Σκηνικά: Κέννυ Μακλέλαν
Κοστούμια: Κέννυ Μακλέλαν
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Παίζουν: Σταύρος Σβήγκος, Κώστας Καζανάς, Νίκος Τουρνάκης, Μαρία Χάνου, Δημήτρης Ραφαήλος

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Α’ ζώνη 23€ / Μειωμένο: 20€ Β’ ζώνη 18€ / Μειωμένο: 15€
Παραστάσεις: Τετάρτη 21:15, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Άγγελος Νεράντζης
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/november/
Πληροφορίες Χώρου: ΘέατροΤζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα. Τηλ.: 2103636144, 2103644921
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Tο Καταφύγιο: Το βραβευμένο έργο της Τζένιφερ Χέιλι στο Θέατρο Art 63
ΘΕΑΤΡΟ
Όνομα μητρός Λίλιθ, της Μαριάντζελας Κατσιαβριά στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πόδι της Χήνας, από την Novus Theatre Ensemble στο Από Μηχανής Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
ΘΕΑΤΡΟ
Blunted – Δήμητρες και Περσεφόνες, της Σοφιάννας Θεοφάνους στο θέατρο Κάμιρος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ανατομία της Απόλαυσης: Ένας κωμικός μονόλογος για τη σεξουαλικότητα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Χρονιά Χωρίς Καλοκαίρι: Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Συναίνεση (Consent), της Νίνα Ρέιν στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φαλακρή Τραγουδίστρια, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο Φούρνος
Θεατρικά Νέα
Cleansed: Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά για 2η σεζόν στο Ίδρυμα Κακογιάννης – Έναρξη προπώλησης
ΘΕΑΤΡΟ
Δολοφόνοι, εσείς είστε το νέο Άουσβιτς, του Θανάση Τριαρίδη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον