MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Η ημέρα των φόνων στην ιστορία του Άμλετ, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο θέατρο Altera Pars

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία της Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Έφης Θεοδώρου, το έργο του διακεκριμένου γάλλου συγγραφέα Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, «Η ημέρα των φόνων στην ιστορία του Άμλετ»(Άμλετ/Κολτές).

Monopoli Team

Πρόκειται για μια διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Σαίξπηρ, που γράφτηκε το 1974. Ο Κολτές -ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, που χάθηκε πρόωρα-,αναμετριέται με την ορμή των 26 του χρόνων με το μεγάλο κλασικό. Αποδομεί τον «Άμλετ» του και ανασυνθέτει ένα νέο έργο που αντλεί από τη σύγχρονη λογοτεχνία, τη σύγχρονη δραματουργία και τις αναζητήσεις της σύγχρονης εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑινιγματικές Παραλλαγές, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο θέατρο Βεάκη12.09.2018

Η δράση οργανώνεται μέσα από την πύκνωση της πλοκής σε 24 ώρες γύρω από τα 4 βασικά πρόσωπα: Άμλετ, Γερτρούδη, Οφηλία, Κλαύδιος. Ένα κουαρτέτο κεκλεισμένων των θυρών, δύο αντιτιθέμενα ζευγάρια, δύο αντίθετα πεπρωμένα καθρεφτίζονται και ενσαρκώνουν το απελπισμένο όραμα της ανθρώπινης συνθήκης ανάμεσα στον έρωτα και την πολιτική. Ο Κολτές τοποθετεί τον  «Άμλετ» του σε ακαθόριστο τόπο και χρόνο, διατηρώντας τα βασικά στοιχεία και θεματικές του πρωτότυπου έργου. Η άθλια δολοφονία του βασιλιά-πατέρα, ο σφετερισμός της εξουσίας από τον δολοφόνο-εραστή, η εκδίκηση σε εξέλιξη, το «θέατρο εν θεάτρω», η τραγική λύση της ιστορίας, είναι παρόντα στο νέο αυτό έργο που εξερευνά ερωτήματα για την ταυτότητα, τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα, την εξουσία, τις οικογενειακές σχέσεις, την αναμέτρηση με το αναπόδραστο του θανάτου, τη λυτρωτική δύναμη του θεάτρου ως καθρέφτη της πραγματικότητας.

Ο Άμλετ του Σαίξπηρ δεν δρα, είναι ακινητοποιημένος, καθυστερεί να γίνει η κινητήρια δύναμη και ο ήρωας του έργου. Ο Άμλετ του Κολτές, είναι σίγουρα πιο ορμητικός, πιο αποφασισμένος. Βιάζεται να τελειώσει. Να τελειώσει με τον Άμλετ, να τελειώσει με το Θέατρο.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα στο θέατρο «Altera Pars» μόνο για 8 παραστάσεις. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Κρήτη.

Το έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άγρα».

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μπερνάρ-Μαρί Κολτές,
Μετάφραση: Ευγενία Γραμματικοπούλου
Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου

Σκηνικά: Άγγελος Μέντης
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Jan Van Angelopoulos
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης

Παίζουν: Άμλετ: Έκτορας Λυγίζος, Γερτρούδη: Μαρία Σκουλά , Κλαύδιος: Γιώργος Κριθάρας, Οφηλία: Μάγδα Καυκούλα

Τιμές Εισιτηρίων: 14€, 10€ (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, άνω των 65ετών, ΑΜΕΑ)
Πληροφορίες: Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.more.com/theater/amlet/koltes/ και στο ταμείο του θεάτρου 1 ώρα πριν από κάθε παράσταση.
Παραστάσεις: Τετάρτη 25 έως και Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 21:00, Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 20:00
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Δεκαοχτώ Ενάτου: Ο καθηλωτικός μονόλογος με τη Δώρα Χρυσικού στο Θέατρο Βράχων
Θεατρικά Νέα
Η Δίκη: Η παράσταση του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ark
ΘΕΑΤΡΟ
By Heart: Ο συγκινητικός μονόλογος του Τιάγκο Ροντρίγκες επιστρέφει στη Στέγη
ΘΕΑΤΡΟ
Πλην 30: Ο Λούης Πατσαλίδης «ταξιδεύει» το stand up comedy show του στη Θεσσαλονίκη
ΘΕΑΤΡΟ
Τα ψυχοσωματικά μου μέσα, από την ομάδα θεάτρου nunc στην σκήνη Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Το 3%: Το Sci-Fi πολιτικό θρίλερ της Βίλης Σωτηροπούλου στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για 11η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κώστας Τσιούκας χορογραφεί την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο «Βιτρούβιος» του Στέφανου Κακαβούλη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Θεατρικά Νέα
Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας: Η παράσταση με τη Νένα Μεντή στο Βασιλικό Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Απόσταση: Η παράσταση του Τιάγκο Ροντρίγκες από την Αβινιόν στη Στέγη
ΘΕΑΤΡΟ
Μη με λησμονεί: Η παράσταση του ΚΘΒΕ έρχεται στο Θέατρο Ιλίσια