MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το να μεγαλώνεις σήμερα, είναι πιο δύσκολο από ποτέ: Το μεγάλο αφιέρωμα του ΤΙΜΕ για τους εφήβους

Πώς είναι να «μεγαλώνεις σε έναν εντελώς καινούριο κόσμο;». Το περιοδικό TIME επιχειρεί να δώσει την απάντηση, ψυχογραφώντας την ψυχική υγεία των εφήβων μέσα από κατατοπιστικές προσωπικές μαρτυρίες παιδιών που μεγαλώνουν και αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις στις ΗΠΑ.

Monopoli Team

Το να είσαι έφηβος το 2023, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά στις ΗΠΑ. Οι βαθμοί, οι γονείς, τα πρώτα καρδιοχτύπια, είναι μερικές μόνο από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε άτομο σε αυτή την ηλικία αλλά το να μεγαλώνει και να διαμορφώνεται σε αυτή την εποχή, έχει σημαντικές διαφορές ακόμη και από την μόλις, προηγούμενη γενιά.

Το TikTok και γενικά τα social media, η αύξηση της βίας ειδικά κατά των γυναικών, η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις της, οι πολιτικές αναταραχές, το έχουν κάνει ακόμη πιο δύσκολο συγκριτικά με χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEE: Αλματώδης αύξηση των αιτήσεων ασύλου το 9μηνο του 2023 – Καταχωρήθηκαν πάνω από 800.00012.09.2018

«Τα social media ασκούν τεράστια πίεση πάνω σου, επειδή βλέπεις άτομα που έχουν σωματότυπους κλεψύδρα και μεγάλους πισινούς και όλα αυτά, αλλά δεν θα έρθουν ποτέ να σου πουν ότι έχουν κάνει πλαστικές επεμβάσεις», περιγράφει η 14χρονη Μέριλαντ.

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, είναι το ότι κάθε γενιά πιστεύει ότι θα είναι και η τελευταία. Κάνει ελάχιστα για τις γενιές που θα ακολουθήσουν και αυτό οδηγεί τον κόσμο μας στην καταστροφή. Κανείς δεν κάνει τίποτα για την κλιματική κρίση», αναφέρει η 13χρονη Ούγκο από το Κολοράντο.

«Οι βασικές προκλήσεις είναι ίδιες: το σχολείο, το σπίτι, η οικογένεια, οι συνομίληκοι», αναφέρει στο περιοδικό TIME, η ψυχίατρος παιδιών και εφήβων στο Kaiser Permanente στη Βιρτζίνια, Δρ. Άσα Πάττον- Σμιθ. Αλλά οι στρεσογόνοι παράγοντες από όλες αυτές τις δοκιμασίες, έχουν αλλάξει δραματικά σε έναν κόσμο όπου το ίντερνετ και η πραγματική ζωή εκεί έξω, βρίσκονται σε σύγχυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυξάνονται ραγδαία οι θάνατοι λόγω ψυχικής νόσου12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b