MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΡΑΒΕΙΑ

29ες Νύχτες Πρεμιέρας: Βραβείο σκηνοθεσίας στην Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν για τα «20.000 Είδη Μελισσών»

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας της πόλης των Αθηνών και ειδική μνεία απέσπασαν οι ταινίες «20.000 Είδη Μελισσών» της Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν και «Η Θεωρία του Σύμπαντος» του Τιμ Κρούγκερ αντίστοιχα, στις 29ες «Νύχτες Πρεμιέρας».

Νύχτες Πρεμιέρας: Βραβείο σκηνοθεσίας στην Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν για τα «20.000 Είδη Μελισσών»
Monopoli Team

Με το Bραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών έφυγε από το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” η ταινία «20.000 Είδη Μελισσών» της Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν, μια ταινία που συγκίνησε βαθιά το κοινό του φεστιβάλ και συζητήθηκε πολύ, με θέμα το εσωτερικό ταξίδι ενός μικρού αγοριού που νοιώθει κορίτσι.

«20.000 Είδη Μελισσών»

Με τα λόγια της κριτικής επιτροπής:

«Για την ανθρώπινη και συνάμα διεισδυτική ματιά σε ένα ευαίσθητο και δύσκολο θέμα, τις αληθινές και μετρημένες ερμηνείες όλου του καστ, και τέλος για τον αριστοτεχνικό και μοναδικό ρυθμό της ιστορίας το Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών πηγαίνει στο 20.000 Είδη Μελισσών».

Παράλληλα, ειδική μνεία απέσπασε και «Η Θεωρία του Σύμπαντος» του Τιμ Κρούγκερ, η έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Με τα λόγια της κριτικής επιτροπής:

«Για το εύρος και το κινηματογραφικό του επίτευγμα που απεικονίζει την Ευρώπη μέσα από ένα γραφικό και πολυσυλλεκτικό παρελθόν, η ειδική μνεία πηγαίνει στο Η Θεωρία του Σύμπαντος».

Kαι οι δύο ταινίες θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες το χειμώνα από την Weirdwave.

«20.000 Είδη Μελισσών», Ισπανία
Σκηνοθεσία: Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, όμως ένα οκτάχρονο αγόρι που νοιώθει κορίτσι προσπαθεί να κατανοήσει τις σεισμικές αλλαγές που συντελούνται στον εύθραυστο εσωτερικό του κόσμο. Η μητέρα του στέκει ενθαρρυντικά στο πλευρό του, ο περίγυρος του όμως αντιμετωπίζει την όλη συμπεριφορά του ως ένα παιδικό καπρίτσιο. Το παιδί, με γενναιότητα, θα προσπαθήσει να βρει τον εαυτό του και να τον συστήσει από την αρχή στους άλλους. Αυτό το γεμάτο τρυφερότητα ντεμπούτο, με την καταπληκτική ερμηνεία της μικρής Σοφία Οτέρο που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης για το δικαίωμα καθενός ανθρώπου να ορίζει την ταυτότητά του και να αγαπιέται γι’ αυτό που πραγματικά είναι.

«Η Θεωρία του Σύμπαντος»

«Η Θεωρία του Σύμπαντος», Γερμανία/Αυστρία/Ελβετία
Σκηνοθεσία: Τιμ Κρούγκερ

1962. Σε ένα επιστημονικό συνέδριο φυσικής στις Άλπεις, ένας νεαρός φοιτητής προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διπλωματική του γύρω από μια προκλητική θεωρία για την ύπαρξη παράλληλων πραγματικοτήτων, ενώ παράξενα φαινόμενα γύρω του μοιάζουν να την επιβεβαιώνουν: δυσοίωνες φιγούρες, αλλόκοτοι σχηματισμοί νεφών στον ουρανό, ανεξήγητοι θάνατοι και σωσίες. Η έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας είναι ένα φιλόδοξο κινηματογραφικό οικοδόμημα που ισορροπεί θαρραλέα μεταξύ κοσμικού θρίλερ και υπερβατικού love story, αποδεικνύοντας ανερυθρίαστα ότι μερικές φορές το στυλ είναι η ουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠερασμένες Ζωές: Η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης που είδαμε φέτος στη μεγάλη οθόνη12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b