MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

4 φθινοπωρινές μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Αν σας αρέσουν οι μονοήμερες αποδράσεις από την Αθήνα, για να αλλάξετε στα γρήγορα σκηνικό, τότε αυτοί οι προορισμοί είναι ιδανικοί για εσάς.

Photo by Cosmic Timetraveler on Unsplash
Photo by Cosmic Timetraveler on Unsplash
Monopoli Team

Ψάχνετε για μια εύκολη φθινοπωρινή απόδραση; Ακολουθούν τέσσερις ιδέες για μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Φυσιολατρική απόδραση στις όχθες μιας λίμνης, αρχαιολογικός περίπατος ή μονοήμερη εξπρές σε ένα νησί για ουζομεζέδες δίπλα στο κύμα; Η επιλογή είναι δική σας.

Λίμνη Δόξα, Κορινθία

Θα μπορούσε να είναι μία λίμνη στις Άλπεις, αλλά βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ορεινή Κορινθία. Κοντά στο χωριό Φενεός, στα 900 μ. υψόμετρο, η τεχνητή Λίμνη Δόξα είναι μία από τις ωραιότερες λίμνες της Πελοποννήσου. Τίποτα δεν φανερώνει ότι βρίσκεστε μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, όπου υπάρχει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ πιο ψηλά, σε μια πλαγιά σε απόσταση περίπου 2 χλμ., βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση. Εκεί, θα δοκιμάσετε το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο των μοναχών και θα απολαύσετε από τον ξύλινο σκεπαστό εξώστη τη μοναδική θέα στη λίμνη. Η ευρύτερη περιοχή της Δόξας και του Φενεού προσφέρεται για μια φυσιολατρική απόδραση με στάσεις σε πετρόχτιστα ορεινά χωριά και άφθονες υπαίθριες δραστηριότητες (πεζοπορία, ποδηλασία βουνού, 4×4 κ.ά). Μπορείτε να επισκεφθείτε το κεφαλοχώρι Γκούρα με τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια και την πανέμορφη πλατεία, καθώς και τα χωριά Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός), Στενό και Πανόραμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 6 πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 202412.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b