MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου 2023.

Τα Ψηλά Βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου στο Θέατρο Ακροπόλ 
Monopoli Team

Θέατρο

Αδέσποτα, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Θέατρο Σταθμός

Τα «Αδέσποτα», ένα θεατρικό έργο γραμμένο για να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά απέναντι στα αδέσποτα ζώα, έρχεται στο Θέατρο Σταθμός. Ο Δήμαρχος θέλει να ετοιμάσει την πόλη του ώστε να δεχτεί το βραβείο της Πιο Καθαρής Πόλης από την Μεγάλη Επιτροπή των Βραβείων. Μαζί με τον γραμματέα του καταστρώνουν το καλύτερο σχέδιο εξυγίανσης και καθαρισμού της πόλης. Το μόνο εμπόδιο στην τελειοποίηση του σχεδίου του είναι τα αδέσποτα της πόλης τα οποία άθελά τους τη βρωμίζουν. Τι συμβαίνει όταν τα αδέσποτα ζωάκια διεκδικούν τα δικαιώματά τους; Και πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν όταν οι αρχές της πόλης αποφασίζουν να τα ξεφορτωθούν; *Κείμενο: Φώτη Δούσο, Αλέξανδρο Ράπτη και Καλλιόπη Φύκαρη. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος. Παίζουν: Βέρα Κατσιμπάρου, Κυριακή Λεγάκη Κριμιτζά.
Παραστάσεις από 1/10. Κάθε Κυριακή στις 15:00
Εισιτήρια: 8-10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 0523 0267

Τα Ψηλά Βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου στο Θέατρο Ακροπόλ

Τα «Ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Ένα έργο σταθμός στην ιστορία της εκπαίδευσης που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, ζωντανεύει στην παιδική σκηνή του Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Ιακώβου. Τα παιδιά μιας χορωδίας, διαβάζουν το βιβλίο, γοητεύονται τόσο πολύ και αφήνοντας πίσω τα κινητά τους τηλέφωνα, αποφασίζουν να περάσουν ένα καλοκαίρι μακριά από τον πολιτισμό στα ορεινά της Ευρυτανίας, για να ζήσουν ό,τι κι εκείνα τα παιδιά στο βιβλίο του Ζ. Παπαντωνίου. Μια παράσταση, γεμάτη μουσικές, που κινείται αριστοτεχνικά ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, το παλαιό και το νέο, υπηρετώντας το αθάνατο κείμενο του συγγραφέα.
Σάββατο στις 14:00. Κυριακή στις 11:00 και στις 14:00. 
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9, Αθήνα. Τηλ: 21 0364 8303.

Underwater, των Ξένια Αηδονοπούλου και Γεωργία Τέγου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το εξαιρετικά επιτυχημένο χοροθέατρο για βρέφη και γονείς Underwater, που δημιούργησαν οι μητέρες και καλλιτέχνιδες Ξένια Αηδονοπούλου και Γεωργία Τέγου, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, από τις 20 Σεπτεμβρίου και για 24 παραστάσεις έως την 1η Οκτωβρίου 2023. Η παράσταση ζωντανεύει με ζωηρό τρόπο το ταξίδι μιας μπαλαρίνας καθώς ξυπνά από έναν ύπνο γεμάτο όνειρα και βρίσκεται στον ωκεανό, έναν καθησυχαστικό κόσμο γεμάτο γαλανά φώτα και μπουρμπουλήθρες. Καθώς εξερευνά το υπέροχο νέο της σπίτι, συναντά ένα χταπόδι – και οι δυο τους σύντομα σχηματίζουν μια φιλία γεμάτη αγάπη κάτω από τα κύματα, χορεύοντας ως ντουέτο με συνοδεία μιας μουσικής γεμάτης κουδουνίσματα, που περιλαμβάνει και μερικές γνώριμες μελωδίες…
Παραστάσεις: 23, 24, 26, 27 Σεπ 2023 και 01 Οκτ 2023 | Ώρες έναρξης: 10.00, 11.30, 13.00
Τιμές εισιτηρίων: €15 για κάθε βρέφος συνοδευόμενο από έναν γονέα, €12 για κάθε επιπλέον θεατή. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: 21 3088 5700

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»: Γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας της Παιδικής Σκηνής12.09.2018

Κινηματογράφος

Μάβκα: Το ξωτικό του δάσους (μεταγλωττισμένη)

Το «Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους» είναι ένα animation από την Ουκρανία. Από αμνημονεύτων χρόνων, τα αχανή δάση της Ουκρανίας κρύβουν αμέτρητα μυστικά και ανεξιχνίαστα μυστήρια. Αποτελούν το σπίτι μυθικών πλασμάτων που κατοικούν ανάμεσα σε αρχαία δέντρα, φυλάσσοντας πιστά το ιερό τους βασίλειο. Η Μάβκα είναι μια Ψυχή του Δάσους και η πρόσφατα επιλεγμένη Φύλακάς του. Η κύρια αποστολή της είναι να προστατεύσει το Δάσος και την ιερή Καρδιά του – την ίδια την Πηγή της Ζωής – από οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.
Για κριτική και αίθουσες προβολής εδώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Πινακοθήκη: Το φθινόπωρο μπαίνει με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 3-12 ετών στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι με χαρά τους μικρούς του φίλους με τέσσερα διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών, που ξεκινούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 3 Δεκεμβρίου. Στον «Κόσμο ενός σουρεαλιστή!» τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών φτιάχνουν τον δικό τους πλανήτη με έμπνευση από τον Joan Miró, ενώ στον «Μαγικό κόσμο του τσίρκου!» τα παιδιά 5 και 6 ετών ανακαλύπτουν τη μαγεία του τσίρκου μέσα από τα μάτια του Fernand Léger. Το έργο του Θεόδωρου Στάμου εμπνέει τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών στο εργαστήριο «Με πρωταγωνιστή το χρώμα» και στους «Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή», για παιδιά 9 έως 12 ετών, μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται στον τέλειο καμβά.
Αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]

Τα μυστικά του 3ου ορόφου: Θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 5 έως 12 ετών στην Εθνική Πινακοθήκη

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, έχοντας ως βασικό άξονα της λειτουργίας και δραστηριότητάς της την εκπαίδευση, αυτό το φθινόπωρο ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται το κοινό, φέρνοντάς το σε διάδραση και γόνιμο διάλογο με το σύνολο της καλλιτεχνικής δημιουργίας που παρουσιάζει. Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & 7 Οκτωβρίου: Τα μυστικά του 3ου ορόφου: Θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 5 έως 12 ετών. Η συγκεκριμένη βιωματική δράση θα εισαγάγει τους συμμετέχοντες στο ποικιλόμορφο ψηφιδωτό πολιτιστικής και δημιουργικής έκφρασης του 3ου ορόφου του Μουσείου με μια πολυσυμμετοχική προσέγγιση Ελλήνων δημιουργών που έζησαν και εμπνεύστηκαν από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.
30 Σεπτεμβρίου & 7 Οκτωβρίου. Στις 11.00 για παιδιά 5-7 ετών. Στις 14.00 για παιδιά 8-12 ετών.
Κρατήσεις: [email protected].
Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 3-12 ετών στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b