MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ψυχοκόρες: 5 λόγοι που έχουμε “κολλήσει” με την νέα σειρά του ΑΝΤ1+

Βρεθήκαμε στο Cine Πολεμικό Μουσείο για να παρακολουθήσουμε ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς του ΑΝΤ1+ και φύγαμε εντυπωσιασμένοι.

Monopoli Team

Εάν είσαι λάτρης των δραματικών σειρών εποχής – και αν το καλό σενάριο είναι must για εσένα- τότε αξίζει να τσεκάρεις τη νέα σειρά 60 επεισοδίων του ΑΝΤ1+ «Ψυχοκόρες».

Εμείς είδαμε το έβδομο επεισόδιο της σειράς, στην προβολή που διοργανώθηκε στο Cine Πολεμικό Μουσείο και δηλώνουμε “εθισμένοι”.

Τι πρέπει να ξέρεις για τις Ψυχοκόρες;

Η σειρά ξεκίνησε όταν η Ειρήνη Σουγανίδου και η Φρόσω Ράλλη έφεραν την ιδέα για μια  μια μίνι σειρά λίγων επεισοδίων στο ΑΝΤ1+. Η ιδέα πήρε πνοή με την πένα της Πέννυς Φυλακτάκη και του Βαγγέλη Νάση και ένα all-star cast σε σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Στιγμιότυπο από press event στο Cine Πολεμικό Μουσείο.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Η νέα σειρά του ANT1+, «Ψυχοκόρες» είναι βασισμένη σε πραγματικές μαρτυρίες. Η ιστορία μας ξεκινά από ένα ορεινό χωριό της Θράκης, την Κρυοπηγή, όπου και ακολουθεί τις τέσσερις αδερφές Πολύζου: την Μαρίκα (Μαριάννα Κιμούλη) την μεγαλύτερη αδερφή της οικογένειας όπου λειτουργεί ως δεύτερη μάνα για τις υπόλοιπες αδερφές της, την Βασιλική (Μαργαρίτα Αλεξιάδη) που είναι το ελεύθερο πνεύμα της οικογένειας και η μόνη που ξέρει γράμματα, την Φρόσω (Άννα Λουιζίδη) χρυσοχέρα στο κέντημα και παιδί στη καρδιά όμως κακοφτιαγμένη στην όψη βλέπει πάντα το καλό στους άλλους και τέλος την Δεσποινιώ (Μένια Βουλιώτη) που είναι η μικρότερη αδερφή η οποία όπως λένε μοιάζει με νεράιδα είναι γλυκιά και ευκολόπιστη, ενώ μεγαλώνει με την ιδέα ότι ο κόσμος είναι κάλος.

Όταν ο πατέρας (Μανώλης Μαυροματάκης) της οικογένειας περιθάλπει έναν τραυματισμένο αντάρτη στο σπίτι τους, γίνεται έλεγχος από την χωροφυλακή η οποία ανακαλύπτει τις κρυμμένες εφημερίδες της πιο ατίθασης από τις αδερφές, της Βασιλικής η οποία μπορεί και διαβάζει. Έτσι δημιουργείται μια μεγάλη παρεξήγηση με αποτέλεσμα να συλλαμβάνεται ο πατέρας και η μητέρα τους να αρρωσταίνει βαριά από την απώλεια του. Η μάνα λίγο πριν πεθάνει ορκίζει την μεγαλύτερη κόρη της την Μαρίκα, να μην χωρίσουν ποτέ οι αδερφές.

Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα για την επιβίωσή τους και μη έχοντας άλλη επιλογή οι τέσσερις αδερφές στρέφονται στην κυρία Βικτωρία (Λουκία Πιστιόλα), η οποία τους προτείνει να γίνουν ψυχοκόρες και αναλαμβάνει να τους βρει ένα σπίτι με την προϋπόθεση να είναι όλες μαζί, για ένα καλύτερο μέλλον.

Όλα όμως ανατρέπονται όταν κατά την άφιξη τους στην Αθήνα τους χωρίζουν βίαια και καταλήγουν σε τρία διαφορετικά αρχοντικά γεμάτα μυστικά και ίντριγκες.

Η Μαρίκα, η μεγαλύτερη από τις αδερφές, μαζί με την Δεσποινιώ, την μικρότερη, καταλήγουν στην οικογένεια Κοτρώτση, του βιομήχανου Κοσμά Κοτρώτση (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) και της ιδιόρρυθμης συζύγου του Νέλλας (Δήμητρα Ματσούκα), σε ένα Αθηναϊκό σπίτι που τις μεταχειρίζονται αμέσως σαν δούλες. Η Βασιλική (Γιούλικα Σκαφιδά) καταλήγει στο σπίτι του πολιτικού Ευάγγελου Αδρίτη (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) και τυχαίνει καλύτερης μεταχείρισης από τις αδερφές της. Η τέταρτη αδερφή, η Φρόσω, καταλήγει στο σπίτι του μεγαλογαιοκτήμονα Νάτση (Χρήστος Μαλάκης) στην Τρίπολη όπου την υποδέχεται η φαινομενικά φιλόξενη σύζυγος του η Ευανθία (Μαρίνα Ασλάνογλου), η οποία γρήγορα θα αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους θα της φανεί χρήσιμη η Φρόσω.

Οι λόγοι που οι Ψυχοκόρες ξεχωρίζουν

#1 Η απεικόνιση του γυναικείου ζητήματος στην Ελλάδα του ’50

Η σειρά πραγματεύεται ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την εποχή της. Διαδραματίζεται στην ταραγμένη δεκαετία του 1950 σε μια Ελλάδα η οποία δεν έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως και ιδιαίτερα ως προς τα δικαιώματα των γυναικών. Σε εκείνη την εποχή οι επιφανείς γυναίκες αρχίζουν και έχουν λόγο σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, τον οποίο τον χρησιμοποιούν για ένα καλύτερο μέλλον για τις γυναίκες με λιγότερες ευκαιρίες.

#2 Η απολαυστική πλοκή

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και όσο προχωράει η σειρά καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πολλά να ανακαλύψουμε για τους χαρακτήρες. Κάθε σπίτι έχει τα μυστικά του τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς. Τα ιστορικά γεγονότα της εποχής σε μια διχασμένη Ελλάδα, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της ιστορίας μας, μας δείχνουν ότι η οπτική του κάθε χαρακτήρα για την εποχή του δεν είναι ίδια και αυτό κάνει την σειρά ακόμα πιο απολαυστική.

#3 Τα ρομαντικά ειδύλλια

Μπορεί ακόμα να είναι αρχή και να μην έχουν εξελιχθεί τα ρομαντικά ειδύλλια της σειράς όμως εμείς έχουμε ξεχωρίσει δυο πολλά υποσχόμενα ζευγάρια που πιστεύουμε θα μας χαρίσουν αρκετό δράμα. Ο λόγος για την Μαρίκα (Μαριάννα Κιμούλη) και τον μοναχογιό της Νέλλας (Δήμητρα Ματσούκα) τον Σώτο Κοτρώτση (Γιώργος Ζιάκας) οι οποίοι όταν ερωτευτούν πιστεύουμε θα χαρίσουν περισσότερους πονοκεφάλους στην ιδιόρρυθμη μητέρα του. Το άλλο πολλά υποσχόμενο ζευγάρι είναι η Φρόσω (Άννα Λουιζίδη) και ο Μέλλιος (Αναστάσης Λαουλάκος) ένας αγρότης ο οποίος την περιθάλπει όταν την βρίσκει χτυπημένη στο δάσος. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι δύο αυτές ιστορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετά τη Φωτιά: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 – Δείτε το τρέιλερ12.09.2018

#4 Τα σκηνικά και τα κουστούμια

Η σειρά είναι εποχής και εάν σας αρέσει να ανακαλύπτετε μικρές λεπτομέρειες για την παράδοση διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας, τότε τα κοστούμια θα σας δώσουν απίστευτο υλικό. Ακόμα και τα σκηνικά με την εξαιρετική δουλειά της σκηνογράφου Χρύσας Δαπόντε θα σας ταξιδέψουν στην εποχή που όλα φαινόντουσαν πιο αθώα. Ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε περισσότερες πλευρές της καθημερινότητας της εποχής, όπως την ζούσαν διάφορες κοινωνικές τάξεις.

#5 Οι αληθινές μαρτυρίες και το ιστορικό πλαίσιο

Η σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα της εποχής του 1950, τότε που ο όρος “ψυχοκόρη” διαστρεβλωνόταν από σπίτι σε σπίτι. Καθώς εμβαθύνουμε στον άγνωστο αυτό κοινωνικό θεσμό που όλοι έχουμε ακουστά χωρίς όμως να γνωρίζουμε το πώς ακριβώς λειτουργούσε για χιλιάδες νεαρά κορίτσια εκείνης της εποχής που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον, έρχεται στην επιφάνεια η σκοτεινή πλευρά αυτού του θεσμού. Στην Ελλάδα του 2023 είναι αδύνατον να μπούμε στην θέση των γυναικών της εποχής, όμως μπορούμε να δούμε την εξέλιξη τους μέσα από τις ηρωίδες. Η σειρά είναι πάντως το καλύτερο παράδειγμα για να μην ξεχάσουμε τι καταφέραμε μέσα στα χρόνια οι γυναίκες και για να μην ξεχάσουμε την ίδια μας την ιστορία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η σειρά «Ψυχοκόρες» προβάλλεται με δύο νέα επεισόδια κάθε εβδομάδα στο ΑΝΤ1+.

Δείτε όλα τα διαθέσιμα επεισόδια της σειράς, κάνοντας εγγραφή αποκλειστικά στο antennaplus.gr.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b