MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
03
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πλατόνωφ, του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Το Θέατρο Τόπος Αλλού παρουσιάζει την παράσταση “Πλατόνωφ” του Αντον Παύλοβιτς Τσέχωφ, σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή με τον Μάξιμο Μουμούρη στον επώνυμο ρόλο.

Monopoli Team

«Πλατόνωφ» του Αντον Παύλοβιτς Τσέχωφ στην κεντρική σκηνή του Τόπος Αλλού με τον Μάξιμο Μουμούρη στον επώνυμο ρόλο. Από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30.

Το πρώτο έργο του μεγάλου Ρώσου –γράφτηκε το 1878 αλλά παίχτηκε για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του το 1923- είναι ένα κολοσσιαίο σε διάρκεια έργο, που αν παιχτεί ολόκληρο η διάρκεια του κρατάει πάνω από 8 ώρες. Μια καινούργια δραματουργική επεξεργασία, απολύτως βασισμένη στο πρωτότυπο θα δώσει την ευκαιρία για μια νέα ρηξικέλευθη παράσταση που δεν θα υπερβαίνει  τις 2 ώρες σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.

Κανένας δεν θα ανακάλυπτε σήμερα το “Πλατόνωφ” αν ο Τσέχωφ δεν ήταν …ο Τσέχωφ. Το έργο αποκτάει τεράστιο ενδιαφέρον, διότι είναι η μήτρα όλων των κατοπινών μεγάλων έργων του Τσέχωφ, καθώς περιέχει πρόσωπα και καταστάσεις που ο συγγραφέας διαπραγματεύτηκε στα διάσημα κατοπινά του έργα που έμειναν στην ιστορία.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους το έργο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν στα σχέδια του σκηνοθέτη Νίκου Καμτσή εδώ και χρόνια. Φέτος λοιπόν θα πραγματοποιηθεί καθώς οι καλλιτεχνικές και αισθητικές συνθήκες ευνοούν το ανέβασμα του. Στην σκηνή του Τόπος Αλλού θα στηθεί ο κήπος του αποθανόντος άδοξα στρατηγού Βοινίτσεφ – σε σκηνικό των Μίκα Πανάγου – Νίκος Καμτσής και κοστούμια Μίκας Πανάγου – και εκεί θα μαζευτούν μετά από ένα βαρύ Ρωσικό χειμώνα όλα τα πρόσωπα.

Επίκεντρο ο γοητευτικός και προκλητικός επαρχιακός δάσκαλος Μιχαήλ Βασιλίεβιτς Πλατόνωφ, που θα τον αναλάβει ο Μάξιμος Μουμούρης. Γύρω του δόκιμοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί, βασικοί συνεργάτες και από προηγούμενες συνεργασίες του Νίκου Καμτσή και του Τόπος Αλλού θα αναλάβουν τους άλλους ισάξιους ρόλους.

Πραγματικά σ΄ αυτό το έργο και ειδικά στο κείμενο που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης, δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι. Οι επαρχιακοί αριστοκράτες όπως ο κτηματίας Πορφύρι Συμεώνοβιτς Γκλαγκόλιεβ (Δημήτρης Φραγκιόγλου) που ξετυλίγουν τα πάθη τους στο κτήμα του Βοινίτσεφ και της γυναίκας του Άννας Πέτροβνα (Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου), είναι όργανα μιας ορχήστρας, που αποδίδει συναρπαστικά το συμπάν του Αντον Τσέχωφ και τον απελπισμένο κόσμο της προεπαναστατικής Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντόν Τσέχωφ: Τα γνωστότερα αποφθέγματα του ανθρώπου που άλλαξε το θέατρο12.09.2018

Η διανομή έχει συμπληρωθεί και οι πρόβες άρχισαν στις 26 Αυγούστου.Έτσι εκτός από τον Μάξιμο Μουμούρη, τον Δημήτρη Φραγκιόγλου και την Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, που αναφέραμε θα είναι οι: Θοδωρής Ελευθεριάδης, Λαμπρινή Θάνου, Γιάννης Ζέρβας, Ιωάννα Μυλωνά, Μαριάνθη Φωτάκη, ενώ ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής θα παίξει τον ρόλο του γιατρού Νικολάι Τριλέσκι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άντον Τσέχωφ
Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής

Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Χορογραφία: Κάλλια Θεοδοσιάδη

Παίζουν: Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδωρου, Θοδωρής Ελευθεριάδης, Λαμπρινή Θάνου, Γιάννης Ζέρβας, Ιωάννα Μυλωνά, Μαριάνθη Φωτάκη, Νίκος Καμτσής

Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Από 12€
Σενάριο: Νίκος Καμτσής
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/platonof-tou-anton-tsexof/
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 20:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Χρύσα Νταούλη
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17, Αθήνα. Τηλ.:210 8656004, [email protected], www.topos-allou.gr
Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κυψέλη
Θέατρο Τόπος Αλλού
Απο 18/11/2023 εως 07/01/2024
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων
Παρασκευή εώς Κυριακή: 20:30
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b