MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Ο σκουπιδοτενεκές των αναμνήσεων μου”: Η πρώτη αναδρομική έκθεση στο έργο του Τζον Γουότερς είναι γεγονός

Ο Γουότερς αποκάλεσε την έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο της Ακαδημίας των Όσκαρ και περιλαμβάνει 400 προσωπικά αντικείμενα, κοστούμια, προβολές και φωτογραφίες “τόσο σοβαρή” που θα μπορούσε να “ξεράσει”.

“John Waters: Pope of Trash". Academy Museum of Motion Pictures, Los Angeles/Delmonico Books
“John Waters: Pope of Trash". Academy Museum of Motion Pictures, Los Angeles/Delmonico Books
Monopoli Team

Ο Τζον Γουότερς – σκηνοθέτης, συγγραφέας, ηθοποιός, συλλέκτης έργων τέχνης, καλλιτέχνης και cult είδωλο – είναι το αντικείμενο μιας αναδρομικής έκθεσης που μόλις άνοιξε στο Μουσείο της Ακαδημίας στο Λος Άντζελες, με τίτλο το διαβόητο παρατσούκλι του: “Pope of Trash” .

Αυτή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μουσειακή έκθεση για το έργο του θρυλικού σκηνοθέτη. Άνοιξε στις 17 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο της Ακαδημίας, με τον Γουότερς να αναφέρει την Πέμπτη, λίγο πριν τα εγκαίνια, ότι είναι “τόσο σεβαστή” που “θα μπορούσα να ξεράσω”.

Και δεν έχει άδικο (για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το μουσείο την αναδρομική αυτή έκθεση), αφού το ζευγάρι με τα διάσημα γυαλιά ηλίου, που φορούσε η Μινκ Στόλε στο “Pink Flamingos” και που απέκτησε πρόσφατα το μουσείο, αντιμετωπίζεται με τον ίδιο σεβασμό που αντιμετωπίζονται κειμήλια χιλιάδων ετών που φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο.

Ο Γουότερς αποκάλεσε τη συλλογή “τον σκουπιδοτενεκέ των αναμνήσεών μου” και λέει ότι είναι γεμάτη μέχρι το χείλος. Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Bill Kramer πρόσθεσε ότι ο Waters είναι “ο πιο σεβαστός και επαναστατικός δημιουργός του ανεξάρτητου κινηματογράφου”.

Το αφιέρωμα εκτείνεται σε 12 αίθουσες της πτέρυγας Marilyn and Jeffrey Katzenberg και περιλαμβάνει περίπου 400 αντικείμενα που προέρχονται από το σπίτι του Waters, τα αρχεία του στο Πανεπιστήμιο Wesleyan και τους συνεργάτες και φίλους του, από την πρώην πορνοστάρ Traci Lords μέχρι τον διευθύνοντα σύμβουλο του Netflix Ted Sarandos.


Το μουσείο φιλοξενεί επίσης προβολές της ταινίας Female Trouble και άλλων δώδεκα ταινιών του, με ζωντανό σχολιασμό από τον σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια της βωβής ταινίας Eat Your Makeup (1968) και looping των πρώτων βωβών μικρού μήκους ταινιών του, που έχουν αποκατασταθεί από την Ακαδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστικό φθινόπωρο: Δέκα εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν επίσης να δουν την πρώτη κινηματογραφική του μηχανή, που βρίσκεται σε μια μεγάλη θήκη στο κέντρο της τεράστιας αίθουσας, ενώ το τρέιλερ της ταινίας Πινκ Φλαμίνγκος προβάλλεται μέσα σε ένα αντίγραφο του τροχόσπιτου της ταινίας.

Υπάρχει επίσης μια γκαλερί αφιερωμένη σε αυτό που ο Γουότερς αποκαλεί “συντήρηση της φήμης”, τον μακρύ κατάλογο των cameo εμφανίσεών του σε ταινίες και στην τηλεόραση, από το Chucky, το Something Wild, και το Law & Order, μέχρι το αξιομνημόνευτο επεισόδιο των The Simpsons το 1997, μία από τις πρώτες εκπομπές που παρουσίασε έναν γκέι χαρακτήρα σε prime time – δύο μήνες πριν το διάσημο come out της Ellen Degeneres στην εκπομπή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζον Γουότερς: Επιστρέφει στη σκηνοθεσία μετά από 18 χρόνια αποχής12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b