MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Academy Museum of Motion Pictures: Λαμπερά εγκαίνια για το μουσείο των Όσκαρ

Μετά από πολλές αναβολές, το υπερσύχρονο μουσείο της Ακαδημίας των Όσκαρ επιτέλους άνοιξε και κινηματογραφικοί αστέρες, όπως η Σοφία Λόρεν, η Λέιντι Γκάγκα και η Σερ έδωσαν το παρόν.

Monopoli Team

Ένα υπερπολυτελές μουσείο αφιερωμένο στην 7η τέχνη, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο Λος Άντζελες. Μετά από αναβολές 4 ετών, το Academy Museum of Motion Pictures έκανε χθες τα λαμπερά του εγκαίνια, με πολλούς αστέρες του κινηματογράφου, από τον Μπραντ Πιτ μέχρι την Κρίστεν Στιούαρτ να δίνουν το παρόν.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, το μουσείο θα ανοίξει και για το κοινό, με την προβολή της ταινίας «Ο μάγος του Οζ», με ζωντανή μουσική συνοδεία από την American Youth Symphony.

Σκοπός του μουσείου θα είναι να καταγράψει την ιστορία του κινηματογράφου, τις καινοτομίες του και να δείξει στους επισκέπτες τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μιας ταινίας.

Το νέο αυτό μουσείο είναι αφιερωμένο σε όλες τις πτυχές του Χόλυγουντ από τους σταρ, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, μέχρι τα σκηνικά και κοστούμια. Επιπλέον, διαθέτει περισσότερες από 115 ταινίες, συζητήσεις- αναλύσεις και προγράμματα για τους λάτρεις του σινεμά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο Τομ Χανκς ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο μαζί με τον Ελληνοαμερικανό Τζιμ Γιαννόπουλος, πρόεδρο της Paramount.


Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano, και επρόκειτο να ανοίξει το 2017, κάτι που όμως δεν έγινε. Ο γιγάντιος γυάλινος τρούλος που υψώνεται στη μια πλευρά του μουσείου, φαίνεται να αιωρείται πάνω από το έδαφος και είναι πράγματι εντυπωσιακός. Ο ρόλος της όμως δεν είναι διακοσμητικός, μέσα της στεγάζεται μια κινηματογραφική αίθουσα χιλίων θέσεων, εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν για παράδειγμα το φόρεμα που φορούσε η Claudette Colbert στην «Κλεοπάτρα» του 1934 ή το διαστημικό κοστούμι από την ταινία του Stanley Kubrick «2001: A Space Odyssey», όπως ακόμη πολυάριθμες στολές και διάσημα props που πρωταγωνίστησαν σε διάφορες ταινίες.

Ας δούμε ποιοι λαμπεροί αστέρες του κινηματογράφου παρευρέθηκαν στα εγκαίνια.

Νικόλ Κίντμαν
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη W Magazine (@wmag)

Σοφία Λόρεν

Κέιτι Πέρι και Ορλάντο Μπλουμ

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ExtraTV (@extratv)

Λέιντι Γκάγκα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Just Jared (@justjared)

Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον

Σερ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marta Elektra Prieto (@martaelektra)

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
COSMOTE HISTORY HD: Η «Μηχανή του Χρόνου» ρίχνει αυλαία τη φετινή σεζόν με τα καλύτερα στιγμιότυπα της χρονιάς
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Between a Rock and a Hard Place: Το ντοκιμαντέρ του Θάνου Λυμπερόπουλου κάνει πρεμιέρα στο «Beyond Borders»
Cine News
The Bear: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της 4ης σεζόν – Επιστροφή σε γνώριμα μονοπάτια
Cine News
«Οι Αθώοι»: Στον αέρα το ατμοσφαιρικό trailer της νέας σειράς του MEGA
Cine News
Η ωραιοποίηση του ελληνικού καλοκαιριού στο ελληνικό σινεμά – Ευχή ή κατάρα;
Cine News
Cine Fougaro: Κλασικές ταινίες που όλοι αγαπήσαμε σε μια σειρά θερινών προβολών με ελεύθερη είσοδο
Cine News
Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Σινεμά κάτω απ’ τα αστέρια στο ΚΠΙΣΝ και τον Ιούλιο-Αύγουστο
Cine News
M3GAN 2.0: Η φονική κούκλα επιστρέφει για να σταματήσει την εξέγερση των μηχανών
Cine News
Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι #14: Οι θερινές σινεφίλ προβολές επιστρέφουν στο Σινέ Ριβιέρα
Cine News
Αυλαία για το 4ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου – Οι νικητές των βραβείων