MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αφιέρωμα ”Tango Greco – Τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό” στο Θέατρο Κολωνού

Ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό παρουσιάζει ο Σύλλογος “Οι Φίλοι της Μουσικής” με τη Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα Εστουδιαντίνα “Διονύσιος Λαυράγκας” υπό τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη και εκλεκτούς συντελεστές, που θα ταξιδέψουν το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας.Οι ερμηνευτές αναβιώνουν υπέροχες μελωδίες, με τον ερωτικό στίχο μεγάλων συνθετών και στιχουργών του Μεσοπολέμου. Ζευγάρια χορευτών της σχολής Academia del Tango ζωντανεύουν επί σκηνής την ατμόσφαιρα της εποχής. Κράτηση δελτίου εισόδου εδώ.
18/9, 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Άλκηστης Πρωτοψάλτη επισκέπτεται το θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη για να μας χαρίσει μία βραδυά με αγαπημένα τραγούδια. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Φεστιβάλ Βριλησσίων 2023, η μοναδική ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει στο αξεπέραδτο μουσικό της σύμπαν.
18/9, 21:00
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Συναυλία “Μητέρα Γη Συγνώμη” στο Ηρώδειο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, με το έργο του συνθέτη Πασχάλη Τόνιου “Μητέρα Γη Συγνώμη”.Πρόκειται για μια πολυπληθή παραγωγή με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, συμφωνικής ορχήστρας και 400 χορωδών, που θα ενώσουν την φωνή τους σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η παράσταση είναι βασισμένη στο πρωτότυπο έργο “Μητέρα Γη Συγνώμη” του αναγνωρισμένου συνθέτη Πασχάλη Τόνιου, όπου η ποίηση μεγάλων ποιητών μεταφέρει τον προβληματισμό για την Φύση και τη σχέση της με τον άνθρωπο.
18/9, 21:00
Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού

Μελίνα Κανά Live στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιουπόλεως

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής” η Μελίνα Κανά, πιο ανανεωμένη από ποτέ, υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες, σ’ έναν κόσμο που “Αξίζει” κι έχει “Σπίθα”, όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια – σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.
18/9, 21:00
Δημοτικό Θέατρο Ηλιουπόλεως

Θεατρική Παράσταση ”Ευριπίδης Μαινόμενος” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Εταιρεία Δημιουργικότητας και Πολιτισμού Helix Theatre παρουσιάζει το θεατρικό έργο “Ευριπίδης Μαινόμενος” του Χριστόφορου Χριστοφή σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά για μία μοναδική με την μορφή Αναλογίου και σεσυνδυασμό με το βίντεο του έργου που πραγματοποιήθηκε σε φυσικούς χώρους και στην σπηλιά του Ευριπίδη στην Σαλαμίνα. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πετρόπουλος (Ευριπίδης), Δημήτρης Μαύρος (Δάος), Νίκος Ξανθούλης(μουσικός), Γιάννης Λασπιάς (Αντισθένης), Βερόνικα Αργέντζη (Σελάνα). Δελτία Εισόδου εδώ.
18/9, 19:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ατομική Έκθεση “Είμαι ο άνεμος η βροχή τα έρημα δάση”  στο Σπίτι της Κύπρου

Στο Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζεται η έκθεση του εικαστικού και ποιητή Γιάννη Στεφανάκι, με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής καθώς και κατασκευές. Τα έργα της έκθεσης είναι εμπνευσμένα από τον ποιητή Μιχάλη Κατσαρό. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει: “Στην προσέγγιση ενός ποιητικού-λογοτεχνικού έργου από έναν εικαστικό καλλιτέχνη συχνά ελλοχεύει ο κίνδυνος το αποτέλεσμα από τα παραχθέντα έργα να είναι εικονογραφικό. Αν ο εικαστικός καλλιτέχνης δεν έχει εμβαθύνει στη σκέψη του ποιητή, τότε τα έργα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουν μα επιδερμική προσέγγιση. Το στοίχημα είναι να υπάρξει μια ισοτιμία του εικαστικού έργου με τον λόγο και να γίνει ώσμωση ούτως ώστε το έργο του ενός δημιουργού να αναδείξει το άλλο και αντίστροφα. Η πολύχρονη φιλία μου με τον Μιχάλη Κατσαρό, οι συχνές μας συναντήσεις και οι εποικοδομητικές μας συζητήσεις, η έκδοση από κοινού της βραχύβιας εφημερίδας ποίησης νέου πνεύματος Επίπεδο, αλλά και η σπουδή στο έργο του, θέλω να πιστεύω ότι μου έδωσαν τη δυνατότητα να εικονοποιήσω μέρος του λόγου του με διαφορετικές τεχνικές, τονίζοντας έτσι το πολυσχιδές έργο του, με τα δικά μου τα μέσα και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου”. Ωράρια Λειτουργίας: Δευτέρα/ Τετάρτη: 10:00 – 18:00, Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 10:00 – 15:00
18/9, 20:00 – 22:00
Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα 

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b