MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Κοινωνικό Δράμα

  Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

  Η θεατρική ομάδα Mariposa παρουσιάζει για 5η χρονιά το διάσημο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Εργοτάξιον.

  Monopoli Team

  Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, έρχεται από τη θεατρική ομάδα Mariposa για 5η χρονιά, κάθε Παρασκευή από 15/9 στις 21:15 στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

  Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και την επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο αφού τελειώσει το έργο του ο Λόρκα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFuego: Το αυθεντικό ισπανικό φλαμένκο σε μια παράσταση των Antonio Gades και Carlos Saura στο Ηρώδειο12.09.2018

  Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου. Το περιεχόμενό του βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα. Έχουν γίνει πάρα πολλές παρουσιάσεις του έργου αυτού στην Ελλάδα. Αυτή είναι άλλη μια πρόταση, αλλά έχει διαφορά. Η Θεατρική Ομάδα Mariposa η οποία ξεκίνησε μόλις πριν τρία χρόνια, είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός. Συνεχώς σκεφτόμαστε και δημιουργούμε σαν ένα. Η πρόθεσή μας είναι η έρευνα σε βάθος, τόσο των χαρακτήρων και της υπόθεσης όσο και της σύνδεσής τους με εμάς. Επιλέγουμε να ενταχθούμε μέσα στην κάθε ιστορία ώστε ο θεατής να δει μια αλήθεια, να ταξιδέψει, να αισθανθεί το έργο.

  Λίγα λόγια

  Μετά το θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Μπερνάρντα Άλμπα γίνεται τυραννική με τις πέντε κόρες της, που σπάνια είχαν οποιαδήποτε επαφή με το άλλο φύλο. Επιβάλλει πένθος 8 χρόνων και τον εγκλεισμό τους μες στο σπίτι, καθώς η ανώτερη τάξη τους δεν τους επιτρέπει να “ανακατεύονται” με τους απλούς χωρικούς. Η Ανγκούστιας, η μεγαλύτερη κόρη της Μπερνάρντα από τον πρώτο της γάμο, κληρονομεί την περιουσία του πατέρα της κι έτσι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μνηστήρα, του Πέπε Ρομάνο. Τον Πέπε όμως ποθούν κι η Αδέλα, η μικρότερη κόρη, που αρνείται να υποταχθεί στη μητέρα της και συνάπτει ερωτική σχέση μαζί του, αλλά κι η Μαρτίριο, που τη ζηλεύει για κάτι που η ίδια δεν μπορεί να αποκτήσει, λόγω του παρουσιαστικού της.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη στο Θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Federico García Lorca
  Σκηνοθεσία: Έφη Μεράβογλου

  Σκηνικά: ομάδα Mariposa
  Κοστούμια: ομάδα Mariposa
  Μουσική: Έφη Μεράβογλου
  Φωτισμοί: Γιάννης Καραλιάς

  Παίζουν: Μυγδαλιά Ανδρέου (Μπερνάρντα), Κωνσταντίνα Βάρδα (Μαρτίριο), Αριστέα Ανύση (Δούλα), Χριστίνα Μούζη (Μαγκνταλένα), Σωτηρία Χρυσικοπούλου (Ανγκούστιας), Έφη Μεράβογλου (Πόνθια), Σόνια Πούλη (Μαρία Χοσέφα), Αναστασία Ραβάνη (Αμέλια), Ανδριάνα Σταυριδοπούλου (Αδέλα).

  Τιμές Εισιτηρίων: 13 ευρώ (κανονικό), 9 ευρώ (μειωμένο & ομαδικό για γκρουπ άνω των 8 ατόμων).
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 15 Σεπτεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2023
  Πληροφορίες: τηλέφωνο: 6983930220 και στο viva.gr
  Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 21:15
  Φωτογραφίες: Γιάννης Βλασερός
  Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/to-spiti-tis-bernarnta-almpa/
  Πληροφορίες Χώρου: Διογένους 1, Αγ. Δημήτριος Αττικής 173 43, τηλέφωνο: 6983930220
  ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
  Αγιος Δημήτριος
  Τεχνοχώρος Εργοτάξιο
  Απο 15/09/2023 εως 22/12/2023
  Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος
  Παρασκευή: 21:15
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  VIMA_WEB3b