MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αθήνα

Εμμένεια: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery

Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος και η Chili Art Gallery σε συνεργασία με 20 εικαστικούς καλλιτέχνες από τη Ελλάδα και τη Κύπρο σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης της νέας σεζόν με διακριτικό τίτλο «Εμμένεια». Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα στην Chili Art Gallery  τη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ από τη δεύτερη μέρα μετά τα εγκαίνια θα γίνει διαθέσιμη και διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ARTgrID (artgrid.gr). Για την έκθεση έχει εκδωθεί κατάλογος στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες της δωρεάν.|
14/9, 18:00 – 21:00
Chili Art Gallery, (Δημοφώντος 13-15, Θησείο)

Ατομική έκθεση “A walk along the shore” στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Τοπαλίδη με τίτλο: “A walk along the shore”. Όπως γράφει, μεταξύ άλλων, στο κείμενο “Η νύχτα των εικόνων” ο συγγραφέας και επιμελητής Αποστόλης Αρτινός: “Στην έκθεση “A walk along the shore” του Νίκου Τοπαλίδη, αλλεπάλληλες στρώσεις γραφίτη πάνω σε επιφάνειες χαρτιού, εκθέτουν μια ατμόσφαιρα νυχτερινή. Σκοτεινοί ορίζοντες, που αναλαμβάνουν το ανάγλυφο της πραγματικότητάς τους απ’ τις χαράξεις και τα σκαλίσματα που κάνει ο καλλιτέχνης πάνω σ’ αυτή τη πυκνή, σκοτεινιασμένη επιφάνεια. Το ασημένιο αυτό σκοτάδι του γραφίτη φωτίζεται από ίχνη, που αποκαλύπτουν σταδιακά, στο διερευνητικό βλέμμα του θεατή, κι ανάλογα με τη γωνία θέασης, και τη θέση του φωτός, την αντοχή ενός τοπίου. […] Το βλέμμα εδώ αναζητά επίμονα τα σημεία, και τα σημεία αναζητούν επίσης το βλέμμα που τα διακρίνει. Τα ζωγραφικά έργα του Τοπαλίδη είναι τοπία προς διερεύνηση, επιφάνειες που προσκαλούν το θεατή, το ενεργό βλέμμα του. Τοπία που αλλάζουν τους τονισμούς της ορατότητάς τους ανάλογα με τη δική μας ετοιμότητα. […]”  Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι 7 Οκτωβρίου. Ωράρια λειτουργίες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 20:00, Τετάρτη-Σάββατο 11:00 – 15:00.
14/9, 18.00 – 21.00
γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλατεία Κολωνακίου 20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου12.09.2018

“Η κυρία δεν πενθεί” του Κώστα Μουρσελά στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο ”Μίκης Θεοδωράκης”

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο ”Μίκης Θεοδωράκης” φιλοξενεί την παράσταση: “Η κυρία δεν πενθεί” του Κώστα Μουρσελά, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα.  Μια διαθήκη, ένα χαλί, μια σημαία, μια γυμνή αφίσα κι η φωτογραφία ενός μακαρίτη, γίνονται αφορμή, για να φτάσει ένα νεόπλουτο ζευγάρι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, ένα παιδί να βρεθεί ανάμεσα στα πυρά των γονιών του, δύο ξεμωραμένοι ηδονοβλεψίες να ανακτήσουν τη χαμένη τους στύση, ένας θεσιθήρας να στερηθεί την εύνοια του “πατρός” από τη μετρέσα του και μια κλαίουσα χήρα, εξ όλης και προώλης, να εξομολογηθεί στον νεκρό σύζυγό της τα κρίματά της. Ο Κώστας Μουρσελάς υψώνει τον καθρέφτη κατάμουτρα στην εποχή μέσα από ένα διαχρονικό, σπονδυλωτό έργο που ξεγυμνώνει την κοινωνία και γελοιοποιεί την αυταπάτη του νεοέλληνα με ξεκαρδιστικό τρόπο.
14/9, 21:00
Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο ”Μίκης Θεοδωράκης”, (Ατάλου και Συντάγματος)

Παράσταση “Η φαλακρή τραγουδίστρια” του Ευγένιου Ιονέσκο στα “Μενάνδρεια”

Μια καθολικά προσβάσιμη παράσταση για όλους και για όλες, από την επαγγελματική συμπεριληπτική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ, με ρόλους που ερμηνεύουν ανάπηροι και μη ανάπηροι επαγγελματίες ηθοποιοί. Η “Φαλακρή Τραγουδίστρια” δεν είναι μια παράλογη ιστορία, αλλά η επικύρωση της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Στη θαλπωρή της αστικής κατοικίας δύο κατ’ επίφαση ζευγάρια, βρίσκονται αιχμάλωτοι σε μια χαοτική δίνη μυθοπλασιών, να επινοούν τον εαυτό τους κυριολεκτικά κάθε στιγμή. Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του φεστιβάλ “Μενάνδρεια”.
14/9, 20:30
Θέατρο στο Αίθριο του Δημαρχείο Κηφισιάς

Θεατρική παράσταση «Ο μάγος του ΟΖ» στο Θέατρο Γκράβας

Στα πλαίσια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κολωνού, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση,  «Ο μάγος του ΟΖ». Μια παράσταση για όλη την οικογένεια σε κείμενο Χάρη Βορκά και σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Στεφανίδου. Ένα σύγχρονο παραμύθι που προάγει την πνευματική εξέλιξη, τη φιλία και την ομαδικότητα και συνδυάζει το διδακτικό του χαρακτήρα με την ψυχαγωγία και το υπερθέαμα, καθώς ο μάγος του ΟΖ είναι ένας αληθινός μάγος, ο περίφημος μάγος-ταχυδακτυλουργός Luigelo. Παίζουν: Κατερίνα Βολίκα, Nτίνα Βούρτση, Χρήστος Γεωργίου, Βαγγέλης Πυρινής, Μάνος Πισσίας, Κωνσταντίνα Στεφανίδου και ο Μάγος Luigelo.
14/9, 20:00
Θέατρο Γκράβας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Θεσσαλονίκη

Η Φωτεινή Βελεσιώτου ζωντανά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Η Φωτεινή Βελεσιώτου κόντρα στους καιρούς που μας θέλουν αποξενωμένους κι απομακρυσμένους, μας προσκαλεί να θυμηθούμε πώς είναι να γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα, στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου. Όπως τότε που μαζευόμασταν όλοι σε ένα σαλόνι για να αφεθούμε στους ήχους ενός βινυλίου. Με ένα πρόγραμμα που τιμά το καλό λαϊκό τραγούδι, με κάποια τραγούδια σταθμούς της δισκογραφίας της, αλλά κυρίως γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά άσματα που σφράγισαν ολόκληρες εποχές συνδέει το παρελθόν με το παρόν και μέσα από την διαχρονικότητα των τραγουδιών, ταξιδεύουμε μαζί προς το μέλλον.
14/9, 21:00
2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b