MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αντιγόνη, από την Ομάδα Σημείο Μηδέν στο Θέατρο Πέτρας

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν θα παρουσιάσει – για μία τελευταία παράσταση – την Αντιγόνη του Σοφοκλή (εκδοχή β’), στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομάδα Σημείο Μηδέν πρωτοπαρουσίασε την Αντιγόνη το 2019 και έκτοτε η παράσταση έχει ταξιδέψει σε πολλούς και σημαντικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα καθώς και στην Κύπρο σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η παράσταση τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών με το Βραβείο Αρχαίου Δράματος 2020-2021. Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος. Παίζουν: Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ,, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Άννα Μαρκά – Μπονισέλ,, Μπάμπης Αλεφάντης, Ντίνος Παπαγεωργίου.
Πέμπτη 14/9, 21:00
Εισιτήρια: 15€, 10€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη. Τηλ: 21 0501 2402.

Κατερίνα Γώγου: Ο Λόγος είναι Πράξη, στο Ρομάντσο

Ρομάντσο. Ταράτσα. Το φως συναντά το σκοτάδι. Στην καρδιά της Αθήνας. Ένα μπάσο, δύο μικρόφωνα, δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός διεισδύουν στην ποίηση της Κατερίνας Γώγου μέσα από μία πρωτότυπη διαδρομή με weird στοιχεία. Μία σύνθεση ποιημάτων από πέντε συλλογές της Γώγου, ερμηνεύονται σε μία προσπάθεια να φέρουν στο κοινό το πάθος της Κατερίνας για ζωή, για θάνατο, για τέχνη, για έκφραση, για ισότητα, για δικαιοσύνη. Κάνοντας το λόγο πράξη. Γιατί όπως έλεγε και η ίδια: Λέξεις ανάκατες ασφυκτιούν, σαλεύουνε χωρίς αίμα, να πάρουν αίμα, στο φως θέλουν να βγούνε. Να βρουν θέλουνε την πρωταρχική τους Αρχή. Ο Λόγος είναι πράξη. *Ερμηνεύουν: Λίνα Φούντογλου, Αλέξανδρος Χούντας. Μουσικός επί σκηνής: Ιωάννης Βουδούρης
Πέμπτη 14/9, 21:00
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, Αθήνα. Τηλ: 21 6700 3325.

Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Μετά την Επίδαυρο το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη, «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική και την Εύβοια. Επόμενος σταθμός, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». Στην πρώτη – και ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους – περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου (431- 420 π. Χ.) ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταγράψει και να δείξει στους συμπολίτες του – και σε όλους τους Έλληνες – την αποκτήνωση του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος. *Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης.
Τρίτη 12/9 και Τετάρτη 13/9, 21:00 | Πρόγραμμα περιοδείας 
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEditor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που αξίζει να δείτε12.09.2018

Οι Χατζηφραγκέτα στην Τεχνόπολη

Οι Χατζηφραγκέτα σε full band σύνθεση τραγουδούν στην Τεχνόπολη στο Γκάζι την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχουν: Πάνος Φραγκιαδάκης – φωνή, κιθάρα, Βαγγέλης Χατζηγιάννης – φωνή, κιθάρα, Βασίλης Τσιγκρής – μπάσο, Γιώργος Χριστοδούλου – τύμπανα, Σωτήρης Παπάκος – ηχοληψία.
Πέμπτη 14/9, 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα. Τηλέφωνο: 213-0109300

Γιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Βράχων

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και μάς υπόσχονται μια απολαυστική μουσική βραδιά στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα. Δημιουργικές διασκευές, καινούρια και παλιά τους τραγούδια, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσετε.
Πέμπτη 14/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 16€, φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ: 14€, την ημέρα της συναυλίας: 18€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας, τηλέφωνο: 21 0760 9350.

Οι Gregorian στο Ηρώδειο

Οι Gregorian έρχονται μετά από χρόνια για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα στις 14 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο και κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα παρουσιάσουν μια συναυλία μαγική, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους. Οι Gregorian αποτελούνται από 8 τραγουδιστές, 2 τραγουδίστριες και συνοδεύονται από 6μελές μουσικό συγκρότημα. Όλοι τους με κλασική μουσική εκπαίδευση, ντυμένοι με υπέροχες βελούδινες στολές μοναχών σχεδιασμένες σε πανέμορφα χρώματα δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με φωτιστικά εφέ, προβολές και ειδικά εφέ με καθρέφτες, ομίχλη, καπνό, κεριά και άλλες εκπλήξεις.
Πέμπτη 14/9, 21:00
Εισιτήρια: VIP Ζώνη: 85 ευρώ, Α Ζώνη: 75 ευρώ, Β Ζώνη: 65 ευρώ, Γ Ζώνη: 55 ευρώ, Δ Ζώνη: 45 ευρώ, Ε Ζώνη: 35 ευρώ, ΣΤ Ζώνη: 25 ευρώ, Φοιτητικό – Ανέργων: 22 ευρώ, Θέσεις ΑμεΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 2103221897): 22 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

Ο Theodore για δύο βραδιές στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο Theodore υποδέχεται για άλλη μια χρονιά τη φθινοπωρινή σεζόν στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο. Έπειτα από τις μοναδικές βραδιές του περσινού Οκτωβρίου, με τρία συνεχόμενα sold out, την Παρασκευή 8 και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στον ιδιαίτερο χώρο του Λόφου των Nυμφών για να μάς χαρίσει μια ξεχωριστή συναυλιακή εμπειρία. Ο μαγευτικός Λόφος των Νυμφών, που προσέλκυσε το κοινό πέρυσι, αποτελεί πλέον αναμφίβολα τον καταλληλότερο χώρο για να φιλοξενήσει το προσωπικό ecstatic performance του Theodore, με επιρροές από τη sci-fi κουλτούρα, όπως αυτές αποτυπώνονται στο 4ο album του «The Voyage».
Πέμπτη 14/9, στις 21:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 16€, ταμείο: 20€. Προπώληση: viva.gr
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 0349 0000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒασίλης Παπακωνσταντίνου: Ολοκληρώνει τη μεγάλη γιορτή για 50 χρόνια πορείας στο Θέατρο Πέτρας12.09.2018

Foodprint: Φθινόπωρο στο ΕΜΣΤ με έκθεση φωτογραφίας – αφιέρωμα στη μεσογειακή διατροφή

Κρήτη, Ⓒ Εlena Heatherick / Anemon Productions

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 εγκαινιάζει η νέα έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “Foodprint” στο ΕΜΣΤ – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τη σημασία της για τη ζωή μας σήμερα, η έκθεση συνδέει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία, μέσα από τις φωτογραφίες πέντε ευρωπαίων φωτογράφων που ζωντανεύουν έναν πανάρχαιο τρόπο ζωής και διατροφής. Οι φωτογραφίες των Johann Clausen, Elena Heatherwick, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Chris de Bode και Maria Contreras Coll αποτυπώνουν διαφορετικές πτυχές της Μεσογειακής Διατροφής σήμερα, ενώ παράλληλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν εργαστήρια φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ και εκδηλώσεις μαγειρικής.
Διάρκεια Έκθεσης: 14 Σεπτεμβρίου – 29 Οκτωβρίου
Είσοδος: 8 €, μειωμένο 4 €
Πληροφορίες Χώρου: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ), Αθήνα, τηλέφωνο: 2111019000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριπλανήσες στην Ηλιούπολη: Έκθεση της Ροζίτα Σπινάσα στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Ηλιούπολης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b