MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Penelope Cruz πρωταγωνίστρια στη νέα διασκευή μυθιστορήματος της Elena Ferrante

Ως Όλγα, κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος της Elena Ferrante «Μέρες Εγκατάλειψης», θα απολαύσουμε, μελλοντικά, την βραβευμένη με Όσκαρ Penelope Cruz, στη μεγάλη οθόνη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Isabel Coixet.

Penelope Cruz: Θα είναι η πρωταγωνίστρια μιας νέας διασκευής μυθιστορήματος της Elena Ferrante
Monopoli Team

Η Penélope Cruz θα πρωταγωνιστήσει ως Olga, μια συγγραφέας που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες όταν ο σύζυγός της εγκαταλείπει ξαφνικά την ίδια και τις δύο μικρές τους κόρες, στην αγγλόφωνη μεταφορά του μυθιστορήματος της Ιταλίδας συγγραφέως Elena Ferrante, «Μέρες Εγκατάλειψης», στη μεγάλη οθόνη, από την Ισπανίδα σκηνοθέτρια Isabel Coixet.

Η συμφωνία για την ταινία, η οποία βρίσκεται στα πρώιμα στάδια παραγωγής, υπογράφηκε πριν από την απεργία των ηθοποιών του Χόλυγουντ. Αν και η Cruz δεν έδωσε το παρών στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, απέσπασε, ωστόσο, διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στην ταινία «Ferrari» του Michael Mann ως η θυμωμένη, μοναχική και ταλαιπωρημένη από τη θλίψη Λάουρα Φεράρι, συναισθηματικά αποξενωμένη από τον σύζυγό της Έντσο (Άνταμ Ντράιβερ).

Οι «Μέρες Εγκατάλειψης» δεν θα διαδραματίζονται στην Ιταλία -όπως συνέβαινε στο μυθιστόρημα της Ferrante- αλλά στην Αμερική. Είναι η πρώτη επανασύνδεση των δύο κορυφαίων Ισπανίδων καλλιτεχνίδων από το 2008 και το -επίσης σε αμερικανικό “φόντο”- δράμα, με τίτλο «Ελεγεία Ενός Έρωτα», διασκευή της νουβέλας του Φίλιπ Ροθ, «The Dying Animal», για τη σχέση ενός καθηγητή (Μπεν Κίνγκσλεϊ) με τη φοιτήτρια του, την οποία και υποδύθηκε η Cruz.

Το best-seller της Ferrante, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκης, εξιστορεί την κάθοδο της 38χρονης Όλγας σε μια χαοτική και καταστροφική ματαιότητα, όταν ο επί 15 χρόνια σύζυγός της την εγκαταλείπει για μια άλλη γυναίκα. Παγιδευμένη στους τέσσερις τοίχους του πολυώροφου διαμερίσματός τους, στο Τορίνο, με την πλήρη ευθύνη των δύο κοριτσιών τους, η Όλγα χάνει τον έλεγχο του εαυτού της και φοβάται ότι θα διαλυθεί.

«Ferrari»

Οι συντελεστές της ταινίας

Παραγωγός της ταινίας η ιταλική εταιρεία Lotus production, μέλος της Leone Film Group των Raffaella και Andrea Leone, η ίδια η Penélope Cruz με την εταιρεία παραγωγής της Moonlyon, που δημιούργησε σε συνεργασία με τη Laura Fernández Espeso, ο αδελφός της Edu Cruz και ο Marco Perego μέσω της Nimoa Entertainment.

Η Isabel Coixet, της οποίας οι ταινίες συχνά εξερευνούν την εσωτερική ζωή των γυναικών, είναι γνωστή για βραβευμένες δουλειές όπως το «Ζωή Χωρίς Εμένα» και «Η μυστική ζωή των λέξεων», και τα δύο εξίσου με πρωταγωνίστρια τη Sarah Polley, καθώς και για τη δραματική ταινία «Το βιβλιοπωλείο της κυρίας Γκριν» με την Emily Mortimer. Σύντομα θα βρεθεί στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν με το ισπανόφωνο δράμα «Un Amor», μια ιστορία συναισθηματικής εξάρτησης με φόντο την ισπανική επαρχία.

Το σενάριο θα υπογράψει η Γαλλίδα σεναριογράφος Laurence Coriat, γνωστή για τη συνεργασία της με τον Michael Winterbottom στην ταινία «Η Χώρα των Θαυμάτων» (1999), για το «Genova» με τον Colin Firth και το «Everyday» για το βρετανικό σωφρονιστικό σύστημα.

Η Coriat έγραψε, επίσης, το σενάριο της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «McMafia», μια σαρωτική ματιά στο παγκόσμιο οργανωμένο έγκλημα, εμπνευσμένη από το βιβλίο του δημοσιογράφου Misha Glenny.

Το λογοτεχνικό “φαινόμενο” Elena Ferrante

Οι «Μέρες Εγκατάλειψης» είναι μια ακόμα από τις πολλές διασκευές έργων της Elena Ferrante για τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Πιο δημοφιλείς, η σειρά της HBO «My Brilliant Friend» και το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μάγκι Γκίλενχαλ με τη «Χαμένη Κόρη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠενέλοπε Κρουζ: 10 φορές που κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη με τις ερμηνείες της12.09.2018

Η Ferrante, η οποία χρησιμοποιεί λογοτεχνικό ψευδώνυμο, καθώς δεν θέλει να αποκαλυφθεί η πραγματική της ταυτότητά, αναγνωρίστηκε διεθνώς χάρη στην μπεσ σέλερ «Τετραλογία της Νάπολης» που περιλαμβάνει τα βιβλία: «Η Υπέροχη Φίλη μου», «Το Νέο Όνομα», «Αυτοί που Φεύγουν και Αυτοί που Μένουν» και «Η Ιστορία της Χαμένης Κόρης».

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b