MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

The Palace: Απογοήτευσε η νέα ταινία του Πολάνσκι – Βαθμολογήθηκε με 0% στο Rotten Tomatoes

Η νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι “The Palace”κατακρεουργήθηκε από τους κριτικούς μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Monopoli Team

Η νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι κατακρεουργήθηκε από τους κριτικούς μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας. Με πρωταγωνιστές τους John Cleese, Mickey Rourke, Fanny Ardant και Oliver Masucci, το The Palace είναι μια μαύρη κωμωδία για πλούσιους πελάτες ξενοδοχείου σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι το 1999. Η ταινία μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως “άνετα η χειρότερη ταινία στην καριέρα του Πολάνσκι“.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη  Πολάνσκι – ο οποίος καταζητείται ακόμα στις ΗΠΑ για τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού – μετά το “Κατηγορώ” του 2019. Το Σάββατο (2 Σεπτεμβρίου), το “The Palace” έκανε πρεμιέρα στη Βενετία, όπου οι κριτικοί το αποδοκίμασαν καθολικά. Η κωμωδία του 90χρονου κινηματογραφιστή απέκτησε ένα σπάνιο σκορ μηδέν τοις εκατό στον ιστότοπο συγκέντρωσης κριτικών Rotten Tomatoes με βάση 10 κριτικές.

Σε μια κριτική με μηδέν αστέρια για τους Times, ο κριτικός Kevin Maher χαρακτήρισε την ταινία ως το τελευταίο και χειρότερο έργο του Πολάνσκι, μια φρικιαστική φρίκη που καίει τα μάτια και είναι αμέσως μια από τις πιο κατάφωρες κινηματογραφικές αποτυχίες της χρονιάς, ίσως και της δεκαετίας“.

“Είναι τόσο εμφανώς κακή και τόσο ηθελημένα αντι-κινηματογραφική -δεν υπάρχει ούτε ένα πλάνο που να μοιάζει ότι γυρίστηκε με πρόθεση ή νόημα- που το μόνο που έχει νόημα είναι να αποτελεί πράξη εκδίκησης εκ μέρους ενός βετεράνου σκηνοθέτη που επιτίθεται σε μια mainstream βιομηχανία από την οποία έχει ουσιαστικά εξοστρακιστεί”, έγραψε.

“Το ότι ο άνθρωπος που μας έφερε τον Πιανίστα και την Chinatown… θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο είναι πραγματικά ανησυχητικό. Οι κριτικοί έφευγαν από την προβολή τραυματισμένοι από αυτό που μόλις είχαν δει. Αναγνώστη, εγώ παρακολούθησα αυτή την ταινία μέχρι τέλους γιατί είναι η δουλειά μου. Εσείς δεν έχετε καμία υποχρέωση να το κάνετε”.

Ο Robbie Collin της Daily Telegraph επανέλαβε αυτή την άποψη, γράφοντας ότι το “The Palace” είναι “εύκολα η χειρότερη ταινία στην καριέρα του Πολάνσκι“.

Ο Owen Gleiberman έγραψε στο Variety: “Όπως θα σας πει κάθε κριτικός, όταν παρακολουθείς μια κωμωδία με κοινό, δεν έχει σημασία πόσο κακή είναι η ταινία – ακόμη και τα αστεία που σε κάνουν να βογκάς θα προκαλέσουν γέλιο. Αλλά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όταν είδα το The Palace… κυριολεκτικά προερχόταν από έξι άτομα. Δεν είμαι σίγουρος αν έχω ξανακούσει ένα τεράστιο θέατρο τόσο θανάσιμα σιωπηλό για μια ταινία που δουλεύει τόσο επίμονα για να σε διασκεδάσει.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPriscilla: Η ταινία της Σοφία Κόπολα συγκλόνισε τη Βενετία – Χειροκροτήθηκε για 7 λεπτά με την Πρισίλα Πρίσλεϊ να βουρκώνει12.09.2018

Η εφημερίδα The Independent επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Πολάνσκι και την εταιρεία παραγωγής Eliseo Entertainment για σχόλια. Το 1977, ο Πολάνσκι δήλωσε ένοχος για “παράνομη σεξουαλική επαφή με ανήλικη”, αλλά διέφυγε από τις ΗΠΑ για να αποφύγει την καταδίκη του. Τον Νοέμβριο του 2019, κατηγορήθηκε για βιασμό από την ηθοποιό Valentine Monnier, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Πολάνσκι της επιτέθηκε το 1975, όταν ήταν 18 ετών. Ο Πολάνσκι “αρνήθηκε απόλυτα” τους ισχυρισμούς της Μονιέ.

Το 2020, ο Πολάνσκι δήλωσε ότι “ακτιβιστές με απειλούν με δημόσιο λιντσάρισμα” μετά από διαμαρτυρίες που έγιναν στα βραβεία Σεζάρ. Η ταινία του Πολάνσκι “Κατηγορώ” ήταν υποψήφια για 12 βραβεία. Η νίκη του για την καλύτερη σκηνοθεσία προκάλεσε την αποχώρηση της σκηνοθέτιδας του “Portrait of a Lady on Fire” Σελίν Σιάμα και της πρωταγωνίστριας Αντέλ Χενέλ, η οποία φώναξε “ντροπή” καθώς έβγαινε από την αίθουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌχι, δεν ήρθε η ώρα να συγχωρήσουμε τον Ρόμαν Πολάνσκι12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b