MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άρης Καμπανός: «Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία – Θα συζητούσα με τους δολοφόνους του Άλκη»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, Άρης Καμπανός, έκανε για ακόμη μια φορά συγκλονιστικές δηλώσεις όσον αφορά στη δολοφονία του γιου του.

Monopoli Team

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Άρης Καμπανός και μίλησε για το θέμα της οπαδικής βίας και την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού συγκλόνισε για ακόμη μια φορά με τις δηλώσεις του, τονίζοντας πως η «βία αντιμετωπίζεται μόνο με αγάπη και καλοσύνη» και λέγοντας ότι «θα μιλούσε με τους δολοφόνους του Άλκη, γιατί είναι ίσως αυτό που δεν κάνανε οι γονείς τους και η κοινωνία».

Αναλυτικά όσα είπε ο Άρης Καμπανός:

Γιατί βάζει υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Το σκεπτικό είναι ότι ήθελα η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη να γίνουν ένας φάρος πολιτισμού. Όταν εννοούμε φάρος πολιτισμού δεν εννοούμε μια λέξη χωρίς σημασία. Πολιτισμός είναι το βασικό παράγωγο τεσσάρων πυλώνων: της δημοκρατίας, των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού. Δεν λογίζεται πολιτισμός χωρίς αθλητισμό. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρό μας, επειδή είναι λαοφιλές άθλημα, συγκεντρώνονται άτομα περιθωριακά τα οποία πρέπει να φύγουν, δηλαδή να μπορέσουμε να γιατρέψουμε το απόστημα μέσα στο ποδόσφαιρο μας.

Θα πολεμήσω γι αυτό. Ήθελα ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα. Αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι συνεχίζονται τα επεισόδια, οι σκηνές βίας και ουσιαστικά χάνονται ζωές για ανόητους λόγους, για τη διαφορετικότητα της άποψης, για τη διαφορετικότητα της ομάδας χάνονται ζωές. Δυστυχώς έχουμε νεκρούς και θεωρώ ότι οι λόγοι για τους οποίους χάνονται ζωές είναι εντελώς ανόητοι. Πρέπει να ενσκήψουμε όλοι μας σε αυτό το πρόβλημα, δεν είναι θέμα μόνο της πολιτείας και των αυστηρών νόμων. Κατά την άποψή μου, δύο είναι οι βασικοί τομείς που πρέπει να κοιτάξουμε.
Ο ένας είναι η πρόληψη, να βγάλουμε μια καινούρια γενιά ανθρώπων με ηθική διαπαιδαγώγηση. Και στο θέμα της αποτροπής είναι η αστυνομία να συλλαμβάνει αμέσως αυτά τα άτομα που δρουν παραβατικά και η δικαιοσύνη να έχει τις αυστηρότερες ποινές έτσι ώστε να αποτραπούν καινούριοι θερμοκέφαλοι να δημιουργήσουν επεισόδια και να αφαιρούν ζωές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχάλης Κατσούρης: Σχεδιάζεται η ονοματοδοσία οδού κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b