MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV NEWS

Χόλυγουντ: Ξεκινούν ξανά τα γυρίσματα τα spin-offs του Walking Dead και το Interview With the Vampire

Τρεις δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές, δυο spin-offs του «The Walking Dead» και το «Interview With the Vampire», πήραν την “άδεια” του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών να αρχίσουν ξανά γυρίσματα, παρά τη συνεχιζόμενη απεργία του Χόλυγουντ.

Interview With the Vampire
Monopoli Team

Δύο spin-offs σειρές του «The Walking Dead» και η επόμενη σεζόν του «Interview With the Vampire» μπορούν να αρχίσουν ξανά γυρίσματα παρά τη συνεχιζόμενη απεργία στο Χόλιγουντ, μετά την επίτευξη συμφωνίας με το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών (SAG-AFTRA).

Οι τρεις σειρές του AMC είναι οι δημοφιλέστερες μέχρι σήμερα τηλεοπτικές παραγωγές που έχουν ακόμη λάβει τη λεγόμενη «ενδιάμεση συμφωνία» από το SAG-AFTRA.

Η έγκριση δόθηκε την Τετάρτη επειδή το καλωδιακό κανάλι AMC και η εταιρεία παραγωγής Stalwart Films δεν ανήκουν στη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) -τον συνασπισμό των στούντιο εναντίον των οποίων απεργούν οι ηθοποιοί- αν και είναι γνωστές ως «εξουσιοδοτημένες εταιρείες» που τηρούν τις συμβάσεις που έχει συνάψει η AMPTP.

«The Walking Dead: Daryl Dixon»

Τι ορίζουν οι συμφωνίες για τις τρεις σειρές

Οι τηλεοπτικές παραγωγές «The Walking Dead: Daryl Dixon» και το «Interview With the Vampire» θα συνεχίσουν τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν. Και η συμφωνία θα επιτρέψει στους ηθοποιούς του «The Walking Dead: Those Who Live» να συμμετέχουν σε post-production εργασίες του πρώτου κύκλου.

Δεν θα επιτραπεί η συγγραφή νέων σεναρίων για τις σειρές αυτές ωστόσο, επειδή το Συνδικάτο Αμερικανών Σεναριογράφων, στην πιο σημαντική ίσως απόκλιση στρατηγικής με το Σωματείο των Ηθοποιών, επέλεξε να μην χορηγήσει τέτοιες άδειες.

Η διαμάχη για τις “ενδιάμεσες συμφωνίες”

Η τακτική της SAG-AFTRA να χορηγεί “ενδιάμεσες προσωρινές συμφωνίες” – οι οποίες έχουν δοθεί σε εκατοντάδες ταινίες και σειρές που παράγονται εκτός των μεγάλων στούντιο, αρκεί να συμμορφωθούν με τους όρους που ζήτησε το Σωματείο στην τελευταία διαπραγμάτευση πριν από την έναρξη της απεργίας – έχει προκαλέσει αντιδράσεις με πολλά μέλη του να θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύονται οι στόχοι τους.

Τα ηγετικά μέλη του Σωματείου, ενώ παραδέχτηκαν αρχικά ότι δεν είχαν εξηγήσει επαρκώς τη στρατηγική, την υπερασπίστηκαν με συνέπεια και διαφήμισαν την αποτελεσματικότητά της τις τελευταίες εβδομάδες. Υποστηρίζουν πως οι παραγωγές που πήραν το “πράσινο φως” αποδεικνύουν ότι τα απεργιακά αιτήματα δεν είναι παράλογα και επιτρέπουν στους ηθοποιούς του Χόλυγουντ να εργαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπεργία του Χόλυγουντ: Ποιες ταινίες έχουν πάρει το “πράσινο φως” για να συνεχίσουν τα γυρίσματα;12.09.2018

«Νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση για τις ενδιάμεσες συμφωνίες και συνειδητοποίηση ότι η πραγματική βοήθεια στους καλλιτέχνες και τα συνεργεία, ώστε να έχουν ευκαιρίες για δουλειά, θα δυναμώσει την αποφασιστικότητά μας», δήλωσε η πρόεδρος της SAG-AFTRA Fran Drescher στο Associated Press την περασμένη εβδομάδα. «Δεν θέλουμε να βρεθούμε σε μια θέση όπου θα αισθανόμαστε ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τις αρχές για να επιστρέψουμε στη δουλειά». 

Πηγή: Associated Press

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b