MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παγκόσμια πρεμιέρα για το “Ferrari” στη Βενετία: Καταχειροκροτήθηκε για 6 λεπτά – Συγκινημένος ο Adam Driver

Το βράδυ της Πέμπτης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, έκανε πρεμιέρα η νέα ταινία του Michael Mann, με τον Adam Driver να συγκλονίζει ως ο Έντζο Φεράρι.

Adam Driver ως Enzo Ferrari
Adam Driver ως Enzo Ferrari
Monopoli Team

Το βράδυ της Πέμπτης, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο Adam Driver και ο Michael Mann ξεκίνησαν επίσημα την περίοδο των βραβείων με την παγκόσμια πρεμιέρα του αγωνιστικού δράματος “Ferrari”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPoor Things: Σήμερα η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στη Βενετία12.09.2018

Το κατάμεστο θέατρο Sala Grande χειροκροτούσε τον Driver και τον Mann επί έξι λεπτά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety. Ο Driver προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, με τον Mann να τον βοηθά να σηκωθεί για να απολαύσει το χειροκρότημα.

Το “Ferrari” ήταν από τις πιο πολυαναμενόμενες πρεμιέρες της Βενετίας και η πρεμιέρα δεν απογοήτευσε, φέρνοντας επιτέλους λίγo αέρα σταρ στο νησί του Lido. Ο Driver, ο οποίος υποδύεται τον οδηγό αγώνων Enzo Ferrari στην ταινία, πλησίασε πλήθος θαυμαστών που ούρλιαζαν, υπογράφοντας μερικά αυτόγραφα. Οι φανς του έκαναν ουρά για ώρες στον ιταλικό ήλιο, για να ρίξουν μια ματιά στον ηθοποιό που είναι γνωστός για τον ρόλο του Kylo Ren στο “Star Wars”.

Ενώ η Βενετία συνήθως πρωταγωνιστεί με λάμψη και ταλέντα πρώτης κατηγορίας, το φετινό φεστιβάλ έχασε μια σειρά από τεράστιους αστέρες – όπως η Zendaya, ο Bradley Cooper, η Carey Mulligan και ο Michael Fassbender – λόγω της απεργίας της SAG-AFTRA. Ακόμα και η Penélope Cruz, που υποδύεται τη Laura Ferrari στην ταινία του Mann, αποφάσισε να παραλείψει τη Βενετία, για να μην φανεί ότι ξεπέρασε τη γραμμή της απεργίας. Το καστ της ταινίας “Ferrari” έχει τη δυνατότητα να δώσει συνέντευξη Τύπου, δεδομένου ότι πρόκειται για ανεξάρτητη ταινία του διανομέα Neon, αλλά ο Driver ήταν ο μόνος μεγάλος σταρ που παρευρέθηκε.

Βασισμένη στη βιογραφία “Enzo Ferrari: The Man and the Machine” του Brock Yates, η ταινία του Mann διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1957, καθώς ο ομώνυμος αγωνιστής και επιχειρηματίας (Driver) πρέπει να ξεπεράσει τις απειλές της χρεοκοπίας, του διαζυγίου και του θανάτου του γιου του για να σώσει την επιχείρησή του. Η Ferrari ποντάρει τα πάντα στο Mile Miglia, έναν αγώνα 1.000 μιλίων που διασχίζει την Ιταλία. Στο καστ των ηθοποιών συμμετέχουν οι Shailene Woodley, Gabriel Leone, Sarah Gadon, Jack O’Connell, Patrick Dempsey και Giuseppe Bonifati. Ο Mann γύρισε την ταινία στη γενέτειρα του Ferrari, τη Μόντενα.

Το πρωί της πρεμιέρας της “Ferrari”, ο Driver έγινε πρωτοσέλιδο στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας, καθώς υπερασπίστηκε με υπερηφάνεια την SAG-AFTRA που του επέτρεψε να παρευρεθεί στο φεστιβάλ και να προωθήσει την ταινία.

“Γιατί μια μικρότερη εταιρεία διανομής όπως η Neon και η STX International μπορεί να ανταποκριθεί στις ονειρικές απαιτήσεις των όσων ζητά η SAG – πρόκειται για προ-διαπραγματεύσεις – την ονειρική εκδοχή της λίστας επιθυμιών της SAG, αλλά μια μεγάλη εταιρεία όπως το Netflix και η Amazon δεν μπορεί;” ρώτησε ο Driver τον Τύπο. “Και κάθε φορά που οι άνθρωποι της SAG πηγαίνουν να υποστηρίξουν μια ταινία που έχει εκπληρώσει τους όρους της ενδιάμεσης συμφωνίας, γίνεται πιο φανερό ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται, ενώ οι άλλοι όχι”.

Το Variety επάινεσε τη “Ferrari” ως “συναρπαστική και αριστουργηματική” στην κριτική του στη Βενετία, χαρακτηρίζοντάς την “μεθυστική, περίπλοκα σκοτεινή και εκστατικά ενδιαφέρουσα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι σειρές και οι ταινίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Ο Driver δεν είναι άγνωστος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στο οποίο έκανe πρεμιέρα το 2019 το δράμα του “Marriage Story” (για το οποίο έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ) και η σκοτεινή κωμωδία του 2022, “White Noise”. Ωστόσο, το “Ferrari” σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Mann κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ, που φέτος γιορτάζει τα 80 χρόνια του. Η τελευταία ταινία του Mann ήταν η αποτυχημένη “Blackhat” του 2015, γεγονός που καθιστά το “Ferrari” κάτι σαν μια στιγμή επιστροφής για τον εμβληματικό σκηνοθέτη των “Heat”, “The Insider” και “Ali”.

Το “Ferrari” θα βγει στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου από τη Neon. Στη συνέχεια θα αποτελέσει την ταινία λήξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης 2023.

Δείτε το trailer:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b