MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Μπλε Καστόρινα Παπούτσια: Η παράσταση της Ομάδας 4Frontal επιστρέφει στο Θέατρο Μπέλλος

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η παράσταση της Ομάδας 4Frontal «Μπλέ Καστόρινα Παπούτσια», θεατρική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Θανάση Σκρουμπέλου, επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Μπέλλος, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη και διασκευή Νεφέλης Μαϊστράλη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Τα «Μπλε καστόρινα παπούτσια», η παράσταση της Ομάδας 4Frontal που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θανάση Σκρουμπέλου, και αγαπήθηκε πολύ από το αθηναϊκό κοινό, θα παρουσιαστεί εκ νέου στη σκηνή του θεάτρου Μπέλλος για 10 ακόμα παραστάσεις, από 11 έως 22 Οκτωβρίου 2023.

«Μπλε καστόρινα παπούτσια»: Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια παράσταση για τη ζωή και τα όνειρα των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στο μεταίχμιο της ιστορίας, με φόντο την Αθήνα της δεκαετίας του ΄60.

«Ήταν οι μέρες που’ χε ανοίξει στο Μεταξουργείο, η Χαβάη. Ένα υπόγειο, συνδυασμός ταβέρνας και Φολί Μπερζέρ, που’ χε σεπαρέ κι αντί για γυναίκες σέρβιραν άντρες ντυμένοι γυναίκες. Φορούσαν φουρό και ξύριζαν τα πόδια τους κι είχαν φτιάξει βυζιά γυναικεία πάνω στα αντρικά στήθη τους». 

Εκεί, ανάμεσα στα πορνεία που μυρίζουν ντετόλ και πατσουλί, τα χαμόσπιτα που μπάζουν νερά και τα ιδιόμορφα καμπαρέ με τις πρώτες τραβεστί, ξετυλίγεται η ιστορία της μετεμφυλιακής Ελλάδας, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων του περιθωρίου· ανθρώπων που την έζησαν και τη διαμόρφωσαν.

Υπόθεση

Ο Γαζούρης ή Λάζαρος με το υπερμέγεθες πέος που φέρνει την άνοιξη.  Η Σαλώμη με τη μέση δαχτυλίδι που τη λέγαν Χαράλαμπο. Η Βουγιούκλω που μισεί το σουλούπι της και βάφει με οξυζενέ, τα μαλλιά της. Η Θέμις η καλύτερη μίμος της γυναικείας συμπεριφοράς. Η Φώτω, ένας καλοχτισμένος γεροδεμένος άντρας, ο μόνος που κράτησε το όνομά του και το ‘κανε κοριτσίστικο. Ο κυρ-Χρήστος, πρώην χίτης, που κάνει κουμάντο στη Χαβάη και τη μισή Αθήνα. Η Αριστέα που πλένει τα σεντόνια των πορνείων και εύχεται ο γιός της να μείνει αμόλυντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαὶ ἐφύτευσεν ὁ Θεὸς παράδεισον, της Βαλέριας Δημητριάδου για δεύτερη χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο12.09.2018

Οι έφηβοι που γίνονται Λαμπράκηδες και μοιράζουν προκηρύξεις. Οι νταήδες και οι παρακρατικοί που περιμένουν να δουν που θα κάτσει η μπίλια της εξουσίας, για να διαλέξουν μεριά. Οι αμερικανοί στρατιώτες που θέλουν να περάσουν αχαλίνωτες νύχτες στην μπερδεμένη παραγκούπολη. Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι που δολοφονείται μπροστά στα έκπληκτα μάτια της Τζάκι. Όλοι φτιάχνουν το βαθιά πολιτικό, ερωτικό, παθιασμένο και τραγικό σύμπαν του έργου που θα ολοκληρωθεί με την προβοκάτσια του ’64 και θα πνιγεί στο αίμα ενώ ο Έλβις Πρίσλεϊ θα τραγουδάει Μπλε καστόρινα παπούτσια σ’ ένα σαρανταπενταράκι.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Σταύρος Γιαννουλάδης, Γιάννης Λατουσάκης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Κατερίνα Φώτη

Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Χάρης Κρεμμύδας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Διονύσης Πιφέας, Πάνος Τοψίδης

Διάρκεια: 100'
Τιμές Εισιτηρίων: Τιμές εισιτηρίων: 14€ Γενική Είσοδος. Προσφορά προπώλησης: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 11 έως 22 Οκτωβρίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr.
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 18.00
Διασκευή: Νεφέλη Μαϊστράλη
Βοηθός Σκηνοθετη: Ελένη Τσιμπρικίδου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/mple-kastorina-papoutsia-1/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 9889.
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θέατρα
Καρα-Cartoon: Το οικογενειακό σκιομιούζικαλ του Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο
ΘΕΑΤΡΟ
The Delivery Edition: Η ομάδα Ντουθ διασκευάζει το «Με δύναμη από την Κηφισιά» στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
VaginaHood: Επιστρέφει στο Shamone Club με το Vol. 2 και μοναδικές γυναικείες ιστορίες
ΘΕΑΤΡΟ
Οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τα ψυχοσωματικά μου μέσα, από την ομάδα θεάτρου nunc για 2η χρονιά στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Το θέατρο ή τη ζωή σου: Ο Σταμάτης Φασουλής στον πιο προσωπικό του μονόλογο στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
Εθνικό: Έρχεται η «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Έμπορος της Βενετίας: Ο Γιάννης Μπέζος αναμετράται με τον Σαίξπηρ στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Η βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Κώστα Καραφύλλη στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Φάρσα» της Έρσης Σωτηροπούλου γίνεται για πρώτη φορά θεατρική παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Βασίλης Μπισμπίκης – Λένα Κιτσοπούλου ξανά μαζί: Ο «Σωσμένος» επιστρέφει για 2η σεζόν στο Cartel