MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Netflix: Επιτέλους ξέρουμε πότε θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Wes Anderson

Η νέα ταινία του Wes Anderson, «The Wonderful Story of Henry Sugar», βασισμένη στο πολυαγαπημένο διήγημα του Ρόαλντ Νταλ, έρχεται στο Netflix τον Σεπτέμβριο, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Φωτογραφία: Netflix
Monopoli Team

Η νέα κινηματογραφική μεταφορά έργου του Ρόαλντ Νταλ από τον Wes Anderson έρχεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και το Netflix αυτό το φθινόπωρο.

Ο Anderson υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της βασισμένης στο παραμύθι του Νταλ, «The Wonderful Story of Henry Sugar», μικρού μήκους ταινίας, έχοντας δώσει ήδη “σάρκα και οστά”, το 2009, στη μεγάλη οθόνη, στο μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα «Fantastic Mr. Fox», το οποίο και απέσπασε υποψηφιότητες για Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων και Πρωτότυπης Μουσικής.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, το «The Wonderful Story of Henry Sugar» αποτελεί μια πολυαγαπημένη ιστορία του Roald Dahl. Η πλοκή αφορά έναν πλούσιο άνδρα, ο οποίος μαθαίνει για έναν γκουρού που μπορεί να βλέπει χωρίς να χρησιμοποιεί τα μάτια του. Εν συνεχεία προσπαθεί να τελειοποιήσει την ικανότητα αυτή προκειμένου να “κλέψει” στον τζόγο.

Οι Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley και Richard Ayoade πρωταγωνιστούν στην 39λεπτη ταινία μικρού μήκους, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας εκτός συναγωνισμού, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Τι δηλώνει ο σκηνοθέτης

«Για χρόνια ήθελα να κάνω το ‘Henry Sugar», δήλωσε ο Άντερσον στο IndieWire νωρίτερα φέτος. «Κράτησαν αυτή την ιστορία στην άκρη για εμένα επειδή ήμουν φίλος τους. Η Λίντσεϊ παρέδωσε κατά κάποιο τρόπο τη σκυτάλη στον Λουκ, τον εγγονό του Νταλ. Οπότε αυτός με περίμενε. Αλλά ακόμη δεν είχα αποφασίσει για την προσέγγιση της. Ήξερα ότι αυτό που μου άρεσε στην ιστορία ήταν η γραφή της, τα λόγια του Νταλ. Την απάντηση τη βρήκα ξαφνικά. Δεν θα ήταν μια ταινία μεγάλου μήκους. Θα ήταν περίπου 37 λεπτά ή κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όταν ήμουν έτοιμος να τη γυρίσω, η οικογένεια Νταλ δεν είχε πλέον τα πνευματικά  δικαιώματα. Τα είχε αγοράσει το Netflix». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Tim Burton γίνεται 65 και εμείς το γιορτάζουμε με τις καλύτερες ταινίες του12.09.2018

Και συνέχισε: «Ξαφνικά δεν μπορούσα να την κάνω με κάποιο άλλον, αφού τους άνηκε. Αλλά πέρα από αυτό, επειδή είναι μια μικρού μήκους 37 λεπτών, ήταν το τέλειο μέρος για να την κάνω. Δεν είναι ακριβώς ταινία. Ξέρετε, κάποτε έκαναν τέτοια έργα στο BBC, τα περίφημα «Play for Today» και τα σκηνοθετούσαν προσωπικότητες όπως ο Steven Frears, ο John Schlesinger και ο Alan Clarke. Ήταν προγράμματα μιας ώρας ή και λιγότερο. Κάπως έτσι οραματίστηκα και την ταινία μου».

Παραγωγοί της ταινίας «The Wonderful Story of Henry Sugar» είναι οι Anderson, Steven Rales και Jeremy Dawson, με συμπαραγωγούς τους Octavia Peissel, John Peet και Alice Dawson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ80ο Φεστιβάλ Βενετίας: Οι νέες ταινίες των Γιώργου Λάνθιμου, Michael Mann και Sofia Coppola στο φετινό line-up12.09.2018

Η ταινία «The Wonderful Story of Henry Sugar» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 27 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή: Indiewire

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b