MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αλεξανδρούπολη: Μελισσοκόμος θρηνεί για τις μέλισσες του – Κάηκαν στη φωτιά

Με ένα βίντεο στο Facebook ένας μελισσοκόμος δείχνει εικόνες καταστροφής από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και αποχαιρετά τις μέλισσες του.

Monopoli Team

Με ένα βίντεο στο Facebook ένας μελισσοκόμος μοιράζεται εικόνες καταστροφής από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και αποχαιρετά τις μέλισσες του. Το πύρινο μέτωπο προκάλεσε τρομερές απώλειες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ πολλά είναι τα ζώα που έχουν χάσει τη ζωή τους, όσο η φωτιά συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη μέρα. Μάλιστα, γίνεται λόγος για 1.200 καμένα μελίσσια.

Ο άτυχος μελισσοκόμος από τον Έβρο, Γιώργος Καραφυλλίδης, με ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει: “Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκά ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε”. 

“Υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτερά σας για να γλυτώσετε από τον καπνό και τις φλόγες τη βασίλισσά σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας. Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσα μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσάς θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα“.

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον, αφού σύμφωνα με τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρη Πανταζή, απανθρακώθηκαν 910 ζώα, κυρίως κατσίκια και πρόβατα, καθώς και 30 αρνάκια και οκτώ αγελάδες. Ακόμα, οι πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2,  δείχνουν ότι μέχρι σήμερα έχουν καεί πάνω από 617.000 στρέμματα γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλεξανδρούπολη: Ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού προφέρει στέγη σε πυρόπληκτες οικογένειες12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b