MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου 2023.

Ταινία: "Παράξενος Κόσμος"
Monopoli Team

Κινηματογράφος

Cine Kids Festival: Προβολές παιδικών ταινιών στον Άγιο Δημήτριο

Το Παιδικό Θερινό Σινεμά Cine Kids Festival συνεχίζει να διασκεδάζει κάθε Κυριακή τους μικρούς μας φίλους στο στο δροσερό χώρο του Πάρκου Ασυρμάτου, στον Άγιο Δημήτριο. Αυτή την Κυριακή ρίχνει αυλαία με την ταινία της Disney,  “Παράξενος Κόσμος”. Τρεις γενιές της θρυλικής οικογένειας εξερευνητών Κλέιντ βρίσκονται σε μια αχαρτογράφητη και επικίνδυνη περιοχή, όπου παραμονεύουν μυθικά πλάσματα. Οι διαφορές τους μπορεί να υπονομεύσουν την, αναμφίβολα, πιο κρίσιμη αποστολή τους.
Κυριακή 20/8, στις 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πάρκο Ασύρματου, Άγιος Δημήτριος

Κινηματογραφικές Προβολές στον Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας στην Καλλιθέα

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023” συνεχίζουν δυναμικά στο δήμο Καλλιθέας. Το Σάββατο 19 Αυγούστου, ο Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας θα φιλοξενίσει την εφηβική ταινία “Kick it” νορβηγικής παραγωγής. Υπόθεση: Tης Άνια της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο ακόμα κι αν τα αγόρια του σχολείου επιμένουν ότι το γήπεδο δεν είναι μέρος για κορίτσια. Μια αναπάντεχη, ωστόσο, τροπή την περιμένει: έχει λευχαιμία. Θα τα καταφέρει άραγε να αγωνιστεί στο τουρνουά ακόμα και αν είναι βαριά άρρωστη; Την Κυριακή 20 Αυγούστου, στα πλαίσια του Nickelodeon Kids Summer days, μια πρωτοβουλία του Nickelodeon προσανατολισμένη στα μικρά παιδιά ηλικίας 4-14 ετών με προβολές γνωστών ταινιών, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας “Οικογενειακές Διακοπές”. Η ταινία είναι μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Αυγούστου στις 21:00
Είσοδος Ελεύθερη 
Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων), Καλλιθέα

Park Your Cinema Kids στο ΚΠΙΣΝ: προβολή ταινίας “Το Γατοξόρκι”

Το Park your Cinema Kids, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Αύγουστο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 19 Αυγούστου θα προβληθεί η παιδική ταινία “Γατοξόρκι” μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Υπόθεση: Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το κοστούμι του.
*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
Σάββατο 29/7, στις 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

Δημιουργική απασχόληση

Δημιουργική απασχόληση παιδιών στην Επίδαυρο 2023

Το επιτυχημένο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα συνεχίζεται και φέτος, φέρνοντας κοντά στα παιδιά το υπέροχο και μυστηριώδες σύμπαν των αρχαίων μύθων. Ενώ οι μεγάλοι παρακολουθούν την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου απερίσπαστοι, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά προσεγγίζοντας το περιεχόμενο του ίδιου έργου. Το πρόγραμμα συντονίζει η θεατρολόγος Έλλη Γαβριήλ, σε συνεργασία με ομάδα έμπειρων θεατροπαιδαγωγών και δασκάλων μουσικοκινητικής και αισθητικής αγωγής. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Για παιδιά 5 – 12 ετών.
Σάββατο 19/8, στις 20:30
Εισιτήρια: Κανονικό: 6€, Μειωμένο: 3€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 Παρουσίαση “Παράξενα πλάσματα” για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης σας προσκαλεί να ανακαλύψετε παρέα με τα παιδιά σας έναν εντυπωσιακό κόσμο γεμάτο απο παράξενα πλάσματα, όπως ο Ιππαλεκτρίωνας, ο Τυφώνας, ο Τρίτωνας και τόσα άλλα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, μας προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν το έργο τους στο acropolismuseum kids.
Για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών
Κυριακή 20 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

Εκθέσεις

 Έκθεση “Η εποχή των δεινοσαύρων” στο Πάρκο Δεινοσαύρων στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Η επιτυχημένη έκθεση “Η Εποχή των Δεινοσαύρων” που διοργανώνει το Πολιτιστικό Πάρκο με το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα, συνεχίζεται για 5η χρονιά. Η παρούσα έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Κύριος σκοπός είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη Γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Αυγούστου στις 10:30 – 15:50
Τιμές εισιτηρίων: Ατομικό Κυριακή: 6€ | Ατομικό για Σάββατο: 4€
Οικογενειακά πακέτα (2 ενήλικες και 2 παιδιά): Κυριακή: 20€|
Σάββατο: 14€
Αγορά εισιτηρίων εδώ
Πάρκο Δεινοσαύρων, Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας

 

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b