MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Rolling Stones: Ποια είναι η «Angie» της θρυλικής μπαλάντας

Η ιστορία του θρυλικού τραγουδιού Angie των Rolling Stones παραμένει ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο.

Monopoli Team

Ποιος δεν έχει ακούσει το Angie των θρυλικών Rolling Stones; Πρόκειται για μια από τις εμβληματικότερες μπαλάντες όλων των εποχών. Αν και μπαλάντα ανέβασε ένα ροκ συγκρότημα στο νούμερο 1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών. Ως δημιουργοί εμφανίζονται όλοι οι Stones αλλά είναι γνωστό πως το 90% του τραγουδιού αποτελεί έμπνευση του Keith Richards ενώ το υπόλοιπο είναι του Μick Jagger. Το τραγούδι κυκλοφόρησε μια ημέρα σαν σήμερα, στις 17 Αυγούστου του 1973. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα δεδομένα. Αν αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε ποια είναι η Angie το πιθανότερο είναι πως θα χάσουμε τον λογαριασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πορτρέτο του Harry Styles από τον David Hockney θα παρουσιαστεί στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου12.09.2018

Οι πιο σοβαρές υποψηφιότητες για την Angie

Μια από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες είναι πως πρόκειται για την ηθοποιό Angie Dickinson, μια ξανθιά σεξοβόμβα η οποία βρέθηκε στο απόγειο της δόξας της τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Είχε σχέσεις με αρκετούς διάσημος μεταξύ των οποίων ο Frank Sinatra, ενώ τα κουτσομπολιά την ήθελαν ζευγάρι ακόμα και με τον JFK! Την εποχή που κυκλοφόρησε το Angie ήταν παντρεμένη με τον ποπ σταρ Burt Bacharach κάτι που ενισχύει το σενάριο ενός έρωτα με τον Jagger που έπρεπε να μείνει κρυφός κλπ κλπ Τίποτα, ωστόσο, δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Και μιας που μιλάμε για τους έρωτες του Jagger, πρέπει να αναφερθούμε και πιθανότατα στον μεγαλύτερο: Τη Marianne Faithful! Οι δυο τους χώρισαν επεισοδιακά, οπότε το τραγούδι αυτό ίσως γράφτηκε σαν ένας τελευταίος αποχαιρετισμός. Το ζήτημα εδώ είναι πως το Angie δεν το έγραψε ο Jagger και επιπλέον ξέρουμε πως η μούσα του εμβληματικού frontman των Stones είναι (ή φημολογείται πως είναι) η έμπνευση για τα επίσης εξαιρετικά τραγούδια «Sympathy for the Devil», «You Can’t Always Get What You Want», «Wild Horses», «I Got the Blues», «She Smiled Sweetly», «Winter», «She’s Like a Rainbow», «100 Years Ago», και «Let’s Spend the Night Together»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μαντόνα έγινε 65: Αναδρομή στις πιο επικές στιγμές της βασίλισσας της pop12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b