MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ευτυχία: Στο Netflix η βραβευμένη ταινία του Άγγελου Φρατζή

Η βραβευμένη βιογραφική ταινία για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου σε σκηνοθεσία Άγγελου Φρατζή είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix.

Ευτυχία
Ευτυχία
Monopoli Team

Η κινηματογραφική επιτυχία “Ευτυχία” για τη ζωή της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου  είναι πλέον διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix.

Σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή και τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Κάτια Γκουλιώνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η ταινία αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, λαμβάνοντας μάλιστα 8 Βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η ταινία εξιστορεί τα γεγονότα γύρω από τη θυελλώδη ζωή της αντισυμβατικής Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, της μεγαλύτερης στιχουργού του ελληνικού λαϊκού ρεπερτορίου. Η ταινία, που κυκλοφόρησε το 2019, ξεκινά με τον ξεριζωμό της από την Σμύρνη, τον ερχομό στην Ελλάδα, την ξενιτιά, τους έρωτες, και τις μεγαλύτερες δημιουργίες της καλλιτέχνιδας ως και τον θάνατο της.

“Χιούμορ, συγκίνηση, δραματικές εντάσεις, άψογη σκιαγράφηση της εποχής (που χρωματίζεται από τη ρεμπέτικη μαγκιά αλλά και το σκοταδισμό που γεννά η συντηρητική ελληνική κοινωνία) και φυσικά οι τραγικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σπουδαιότερα τραγούδια της Παπαγιαννοπούλου είναι τα βασικά συστατικά ενός φιλμ που αποτελεί τον ορισμό του καλού, εμπορικού κινηματογράφου” είχε γράψει στην κριτική του για την “Ευτυχία” ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

 Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου και ακούγονται μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια της Ευτυχίας όπως “Όνειρο απατηλό“, “Είμαι αητός χωρίς φτερά“, “Είσαι η ζωή μου“, “Μαντουμπάλα“,  “Δύο πόρτες έχει η ζωή” , “Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Το μαγικό ελληνικό καλοκαίρι με…ανυπόφορους συγγενείς12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b