MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το μαγικό ελληνικό καλοκαίρι με…ανυπόφορους συγγενείς

Ένα ισπανογαλλικό θρίλερ, μια ρομαντική κομεντί με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι και μερικές ακόμη επιλογές είναι «ό,τι πρέπει» για θερινό κινηματογράφο αυτή την εβδομάδα.

Monopoli Team

I love Greece

Στο αισθηματικό “I Love Greece” με φόντο την ηλιόλουστη Σέριφο, ένα νεαρό ζευγάρι- εκείνος Γάλλος και εκείνη Ελληνίδα- ταξιδεύουν στην Αθήνα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εκεί έρχονται σε επαφή με την πληθωρική οικογένεια της, αλλά και με μία χώρα σε οικονομική κρίση. Η πρωτοεμφανιζόμενη ελληνικής καταγωγής Ναυσικά Γκερί Καραμαούνα υπογράφει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστούν οι Stacy Martin και Vincent Dedienne μαζί με πολλούς Έλληνες ηθοποιούς.
Αίθουσες προβολής 

Ο εχθρός δίπλα μου

Σε ένα θρίλερ γεμάτο σασπένς, ο Αντουάν και η Όλγκα μετακομίζουν από τη Γαλλία σε ένα μικρό χωριό στην ισπανική Γαλικία. Επιθυμούν να ζήσουν ήρεμα κοντά στη φύση, όμως όλα ανατρέπονται όταν το ζευγάρι αρνηθεί να συναινέσει στη δημιουργία αιολικής φάρμας στην κι ντόπιοι θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Η ισπανογαλλική ταινία “Ο εχθρός δίπλα μου” είναι σκηνοθετημένη από τον βραβευμένο Rodrigo Sorogoyen και πρωταγωνιστούν οι Marina Foïs και Denis Ménochet.
Αίθουσες προβολής

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος

Σ ‘αυτή τη νέα καταιγιστική κωμωδία, ένας αποτυχημένος πρώην δάσκαλος σχεδιάζει εκδίκηση για τα πρώτα παιδιά που του έκαναν τη ζωή κόλαση πριν από είκοσι χρόνια, αυτά που του κατέστρεψαν τη μοναδική ευκαιρία για έρωτα. Στο “Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος” πρωταγωνιστεί ο Christian Clavier σε σκηνοθεσία του Pierre-François Martin-Laval.
Αίθουσες προβολής

Sweet Movie

Η θρυλική ταινία του 1974, “Sweet Movie” σε σκηνοθεσία του Dušan Makavejev και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι κυκλοφορεί σε αποκατεστημένη επανέκδοση και αφηγείται τις ιστορίες δύο γυναικών. Στην πρώτη, η Καναδή Μις Κόσμος 1984 κερδίζει στον διαγωνισμό «Η πιο παρθένα». Το έπαθλο είναι ένας μεγιστάνας σύζυγος. Στη δεύτερη, η Άννα οδηγεί ένα καράβι γεμάτο ζαχαρωτά και τον Καρλ Μαρξ –αντί για γοργόνα– στην πλώρη, στα κανάλια του Άμστερνταμ.
Αίθουσες προβολής

Δυο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο

Το κορυφαίο δράμα μυστηρίου του 1982 από τον Guy Hamilton βασισμένο στο έργο της Agatha Christie επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Κάνοντας διακοπές στα ελληνικά νησιά, ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό εντόπισε μια όμορφη γυναίκα στην παραλία νεκρή. Ποιος στραγγάλισε τη νεαρή κακομαθημένη σούπερ σταρ του Μπρόντγουεϊ ενώ έκανε ηλιοθεραπεία σ’ ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου; Στο “Δυο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο” πρωταγωνιστεί ο Peter Ustinov μαζί με τους Colin Blakely και Jane Birkin.

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b