MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ridley Scott: Γιατί μετάνιωσε που δεν σκηνοθέτησε το σίκουελ του “Blade Runner”;

Ο Ridley Scott μίλησε για το «Blade Runner 2049», συνέχεια της εμβληματικής του πρώτης ταινίας, και παραδέχτηκε πως έχει μετανιώσει που δεν ανέλαβε τελικά και τη σκηνοθεσία του σίκουελ.

Ridley Scott
Monopoli Team

Ο Ridley Scott αναπολεί το παρελθόν και μιλάει ανοιχτά για το σίκουελ του «Blade Runner». Το 2011 είχε ανακοινωθεί πως ο βραβευμένος κινηματογραφικός δημιουργός θα σκηνοθετούσε τη συνέχεια της πρώτης του ταινίας, που κυκλοφόρησε το 1982 με πρωταγωνιστή τον Harrison Ford.

Ωστόσο, ο Scott αποσύρθηκε από τη σκηνοθεσία του πρότζεκτ λόγω ανειλλημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων με τον Denis Villeneuve να παίρνει τη θέση του για το «Blade Runner 2049»

Αντί για το «Blade Runner» με τους Harrison Ford Ryan Gosling, Ana de Armas και Jared Leto, ο Ridley Scott σκηνοθέτησε την ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας «Alien: Covenant»

«Δεν θα έπρεπε να βρεθώ στη θέση να πάρω μια τέτοια απόφαση», εξομολογήθηκε στο Empire, «Αλλά την πήρα. Έπρεπε να είχα σκηνοθετήσει το “Blade Runner 2″». 

Το “Blade Runner” γίνεται σειρά

Τώρα ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης “επιστρέφει” στο δυστοπικό μέλλον που ο ίδιος μας πρωτοσύστησε, αυτή τη φορά με την τηλεοπτική σειρά του Amazon Studios «Blade Runner 2099».

«Είμαι ένας εκ των παραγωγών», δηλώνει, «Η πλοκή τοποθετείται χρόνια αργότερα. Όπως το αντιλαμβάνομαι, περιστρέφεται γύρω από την ιδέα του “Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου” του Aldous Huxley». 

Βεβαίως και η πρωτότυπη ταινία είχε λογοτεχνική καταγωγή. Ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα του Philip K. Dick “Το Ηλεκτρικό Πρόβατο”.

Το πρώτο «Blade Runner» του Ridley Scott (1982)

Η Amazon εξασφάλισε τα δικαιώματα για τη σειρά φέτος τον Φεβρουάριο με τον Ridley Scott να αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικού παραγωγού. Η σεναριογράφος Silka Luisa θα γράψει το σενάριο και ο Jeremy Podeswa αναμένεται να σκηνοθετήσει το πρώτο επεισόδιο.

Ο Scott μιλούσε για ενδεχόμενη συνέχεια του franchise εδώ και χρόνια, σχολιάζοντας στο Digital Spy το 2018: «Θεωρώ πως η ιστορία έχει συνέχεια. Έχω μια ακόμη ιδέα, έτοιμη να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί, επομένως θα υπάρξει σίγουρα μια συνέχεια». 

Το 2021 είπε στο BBC πως δημιούργησαν ένα πιλοτικό επεισόδιο και ένα προσχέδιο σεναρίου για το “Blade Runner”: «Παρουσιάσαμε ήδη το “Blade Runner” ως τηλεοπτική σειρά, τις πρώτες 10 ώρες». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFrancis Ford Coppola: Το τελευταίο «αντίο» στον σκηνοθέτη του «Εξορκιστή», William Friedkin12.09.2018

Τα γυρίσματα της νέας σειράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2024 εξαιτίας της απεργίας των ηθοποιών και των σεναριογράφων του Χόλιγουντ.

Πηγή: Deadline

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b