MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Αλφάβητο. Ένα Οικολογικό Συμφωνικό Ποίημα: Μια παράσταση της Νικαίτης Κοντούρη στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί μαζί με δύο μουσικούς αναζητούν με όχημα τις ποιητικές συνθέσεις της ρηξικέλευθης Ίνγκερ Κρίστενσεν, ένα κομμάτι από τον χαμένο παράδεισο, στην παράσταση «Αλφάβητο: Ένα Οικολογικό Συμφωνικό Ποίημα», που παρουσιάζεται στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας.

παράσταση «Αλφάβητο: Ένα Οικολογικό Συμφωνικό Ποίημα», που παρουσιάζεται στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας.
Monopoli Team

«Αλφάβητο: Ένα Οικολογικό Συμφωνικό Ποίημα» είναι ο τίτλος της παράστασης που βασίζεται στο ομώνυμο ποιητικό έργο της Δανής συγγραφέως και ποιήτριας Inger Christensen και θα παρουσιαστεί, στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού στις 9 και 10 Αυγούστου στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, Προμαχώνας Savorngan. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Νικαίτη Κοντούρη.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νάντια Μουρούζη, Ελένη Παργινού, Ελένη Μολέσκη ενώ επί σκηνής θα βρίσκονται οι μουσικοί: (live electronics): Δανάη Τσαδήμα, Κωνσταντίνος Φραντζής.

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί μαζί με δύο μουσικούς αναζητούν με όχημα τις εμβληματικές ποιητικές συνθέσεις της ρηξικέλευθης Ίνγκερ Κρίστενσεν, ένα κομμάτι από τον χαμένο παράδεισο, κάποια μέρα, ίσως, μετά το τέλος του κόσμου.

Σημείωμα Σκηνοθέτιδας:

«Το κάλεσμα του ΥΠΠΟΑ για τη φετινή διοργάνωση Όλη Η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός, μας ξάφνιασε ευχάριστα. Θεωρήσαμε μεγάλη πρόκληση να καταπιαστούμε με ένα κείμενο που θα συνομιλούσε με τα ζητήματα της οικολογικής καταστροφής του πλανήτη μας, αλλά και την προϋπόθεση της διοργάνωσης να συμπεριλάβουμε στην προβληματική της παράστασης μας, την ανθρώπινη φύση που μπορεί – αν θέλει – να βάλει ένα τέλος στην επερχόμενη ολοκληρωτική καταστροφή της Γης μας.

Έτσι, έχοντας επιλέξει το υπέροχο έργο της πρωτοπόρου Δανής ποιήτριας ’Ινγκερ Κρίστενσεν, ξεκινάμε την σκηνική του εκδοχή από την απόλυτη ερημιά. Σαν να έχει προηγηθεί εκτεταμένη πυρηνική καταστροφή και κάποιες εναπομείνασες μορφές γυναικών-μαχητριών να συναντώνται σε έναν αφιλόξενο χώρο. Στον χώρο αυτόν, τις καλούν να καταφθάσουν από διαφορετικές κατευθύνσεις, τα ηχοτοπία και οι μουσικές συνθέσεις που έρχονται και φεύγουν μέσα από το φύσημα του ανέμου. Οι 3 γυναίκες ηθοποιοί, κουβαλούν ότι μπόρεσαν να διασώσουν μέσα σε λίγα λεπτά από την προηγούμενη  ζωή τους.

Αλφάβητο. Ένα Οικολογικό Συμφωνικό Ποίημα: Μια παράσταση σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Αν και δεν είχαν ποτέ πριν συναντηθεί, θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους  να επικοινωνήσουν μέσα από του στίχους της Ινγκερ Κρίστενσεν. Δημιουργώντας μια νέα γλώσσα μέσα από ένα παιχνίδι μνήμης, πληροφοριών και επιθυμιών. Έτσι, αλλάζοντας οι ίδιες συμπεριφορά και αντίληψη, θα προσπαθήσουν να ξαναφτιάξουν ένα μέρος του παράδεισου που έδειχνε να έχει χαθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: 140 δωρεάν εκδηλώσεις σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία12.09.2018

Η παράσταση στοχεύει στην συλλογική ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον και τη φύση, την αειφορία και τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη.

Το Αλφάβητο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης».
Νικαίτη Κοντούρη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τοποθεσία: Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, Προμαχώνας Savorngan

Ημερομηνία: Τετάρτη 9 & Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, ώρα 21:15

Πληροφορίες: https://digitalculture.gov.gr

Είσοδος: Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική. Προκρατήσεις θέσεων:digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Επιστημονικός Συνεργάτης: Νίκος Λυμπέρης
Μουσική – Ηχητικός Σχεδιασμός: Κωνσταντίνος Φραντζής
Συνεργασία στην ηχητική επένδυση: Δανάη Τσαδήμα
Σκηνογραφική & Ενδυματολογική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Επιμέλεια Κίνησης: Ελένη Παργινού
Φωτογραφίες: Δήμητρα Παπαγεωργίου
Βοηθός Σκηνογράφου Ενδυματολόγου: Ζωή Κελέση
Βοηθοί παραγωγής: Ισμήνη Ξάνθου, Μαρίνα Πινιατώρου,
Τεχνική Υποστήριξη: SoundCheck – Αντώνης Χονδρογιάννης

Οργάνωση Παραγωγής: Ομάδα Kentro

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νάντια Μουρούζη, Ελένη Παργινού, Ελένη Μολέσκη

Μουσικοί επι σκηνής: (liveelectronics): Δανάη Τσαδήμα, Κωνσταντίνος Φραντζής

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b