MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βρετανικό Μουσείο: Στις αποθήκες του θησαυρός του Παρθενώνα – Στο «σκοτάδι» δεκάδες χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα

Η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα επιχείρησε να επιδώσει 35.000 λίρες στο Υπουργείο Πολιτισμού στο Λονδίνο.

Monopoli Team

Το ποσό των 35.000 στερλινών, που είχε δαπανηθεί το 1816 από το βρετανικό κοινοβούλιο για την αγορά των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον λόρδο Έλγιν, κατάφερε να συλλέξει και να προσφέρει συμβολικά ως «επιστροφή» χρημάτων η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Ακρόπολης: Ανανεωμένο και με το βλέμμα μπροστά συμπλήρωσε τα 14 χρόνια λειτουργίας του12.09.2018

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής επιχείρησε να επιδώσει την επιταγή με το ποσό στο Υπουργείο Πολιτισμού στο Λονδίνο την Τρίτη (1/8). Όπως αναφέρει η αντιπροσωπεία, το υπουργείο αρνήθηκε τη δωρεά για την «αποπληρωμή» του ποσού αγοράς των Γλυπτών.

Το σκεπτικό της κίνησης αγορά την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου που έχει παίξει το Ηνωμένο Βασίλειο στην προστασία αυτών των απαράμιλλων κλασικών τέχνεργων του Φειδία, υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα πως έχει έρθει η ώρα για την επανένωσή τους στους πρόποδες του Παρθενώνα, στο Μουσείο Ακρόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓλυπτά του Παρθενώνα: Aντιπαράθεση βρετανικής κυβέρνησης – Βρετανικού Μουσείου λόγω της Μελίνας Μερκούρη, αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο12.09.2018

Το μέλος της Επιτροπής Αυγουστίνος Γαλιάσος δήλωσε: «Ο Ρίσι Σούνακ επισήμανε το σημαντικό ρόλο που έπαιξε το Ηνωμένο Βασίλειο στη διατήρηση του τμήματος των Μαρμάρων που τόσο φρικτά άρπαξε ο λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα. Ως μέλη της ελληνικής κοινότητας θέλουμε να αναγνωρίσουμε τη συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ επιμένουμε ότι έχει έρθει η ώρα να επανενωθούν τα Μάρμαρα στην Αθήνα. Αυτή η μικρή οικονομική συνεισφορά είναι ο τρόπος μας να δείξουμε τις ευχαριστίες μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκε να δεχτεί αυτό το δώρο – για την ακρίβεια η άρνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι θέτει υπό αμφισβήτηση την καλή πίστη της (βρετανικής) κυβέρνησης σχετικά με τα Μάρμαρα».

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b