MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 29-30 Ιουλίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουλίου.

Φιλοκτήτης- @Ilias Tsepas
Monopoli Team

Μυστήριο 35 «Πέρσες»: Μια πρωτοποριακή περφόρμανς εν πλω, σε σκηνοθεσία Nikita Milivojević

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Αισχύλου Project, στις 28 και 29 Ιουλίου, το Μυστήριο 35 «Πέρσες». Το ταξίδι στο πεδίο των ψυχών, σε σκηνοθεσία Nikita Milivojević. Ένα ταξίδι στον τόπο όπου έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η περφόρμανς που ξεκινά από το λιμάνι του Περάματος Μεγαρίδος με τη δύση του ήλιου, συνεχίζεται σε ένα πλοίο προς Σαλαμίνα και τέλος, όταν πέσει η νύχτα, σε μια έρημη περιοχή του νησιού που βλέπει στον τόπο όπου έλαβε χώρα η αρχαία σύγκρουση. Ο Ξέρξης συνειδητοποιεί ότι δεν έχει γυρίσει στο σπίτι του, αλλά ότι έχει βρεθεί στον χώρο του εγκλήματος. Γύρω του ζωντανεύουν όλες οι χαμένες ψυχές αυτών που έσυρε ως εδώ. Ο χώρος γεμίζει με τις παρουσίες αυτών που ζουν συνεχώς την αγωνία ως αποτέλεσμα της καταστροφής που έφερε. Η σκληρή όμως μοίρα του ηττημένου είναι η μοναξιά. *Παίζουν: Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Ζορμπά, Θοδωρής Αντωνιάδης, Γιώργος Μπινιάρης, Μυρτώ Αλικάκη.
Σάββατο 29/7 | Ώρα έναρξης: 20:15 | Ώρα Προσέλευσης: 19:15 -19:45.
Εισιτήρια: γενική είσοδος 25€, μειωμένο 15€ (φοιτητές, 65 άνω), ατέλειες 10€ (άνεργοι, ΑμΕΑ και συνοδοί). Προπώληση: ticketservices.gr.
Χώρος: Σαλαμίνα / Εν πλω | Σημείο συνάντησης: Λιμάνι Ferry Boat Περάματος Μεγαρίδος (χάρτης εδώ).

Φιλοκτήτης, σε σκηνοθεσία Σαράντου Γεώργιου Ζερβουλάκου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Την παράσταση «Φιλοκτήτης» σε κείμενο του βραβευμένου συγγραφέα Χρήστου Οικονόμου, εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Σοφοκλή, παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 28 και 29 Ιουλίου. Στο εγχείρημα του Χρήστου Οικονόμου, ο Φιλοκτήτης είναι ηγετικό στέλεχος μιας ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης. Έπειτα από μια αποτυχημένη επίθεση, που είχε ως συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα μια νεαρή γυναίκα, εγκαταλείπει την οργάνωση και βρίσκει καταφύγιο σ’ έναν τόπο αυτοεξορίας. Χρόνια αργότερα, δύο νεότερα μέλη της οργάνωσης, η Καμία και ο Πυρ, αναλαμβάνουν να βρουν τον Φιλοκτήτη και να τον πείσουν να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Η συνάντησή τους θα πάρει τον χαρακτήρα μιας αναμέτρησης που θα αποβεί μοιραία για όλα τα πρόσωπα. *Παίζουν: Φένια Αποστόλου, Γιώργος Κατσής, Λευτέρης Πολυχρόνης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.
Σάββατο 29/7, 21:30
Εισιτήρια: Από 5€. Προπώληση: viva.gr.
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα. http://aefestival.gr/

Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Φωτογραφία: Karol Jarek

Έφη Μπίρμπα και Άρης Σερβετάλης, παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση: «Βατράχια» του Αριστοφάνη, 28-29 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας. Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. *Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής
Σάββατο 29/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου, Επίδαυρος. Τηλέφωνο: 2753 022026 | aefestival.gr
Σταθμοί περιοδείας 

Η εκδίκηση της Μελιτώς, του Χριστόφορου Χριστοφή στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς

Φωτογραφία: Γιάννης Λογοθέτης

Ο λογοτέχνης και σκηνοθέτης Χριστόφορος Χριστοφής παρουσιάζει για το καλοκαίρι του 2023 μια σύγχρονη τραγωδία με τίτλο «Η εκδίκηση της Μελιτώς», σε κείμενα και σκηνοθεσία του ιδίου. Η Μελιτώ, δεύτερη σύζυγος του Ευριπίδη, έχει εραστή έναν απελεύθερο δούλο.. τον Κανέναν, στον οποίο προσβλέπει να την βοηθήσει να φύγει από την Αθήνα. Όνειρο της, να μπορούσε να ερμηνεύσει ηρωίδες του Ευριπίδη, παρόλο που οι γυναίκες δεν έπαιζαν στο θέατρο εκείνη την εποχή. Απ’ ό,τι μας λέει ο μύθος, έφυγε με την βοήθεια μιας εταίρας και του Κανένα… και έκανε την ζωή της… Μέσα απ’ αυτή την συγκλονιστική γυναικεία προσωπικότητα, περιγράφεται, μια άγνωστη πτυχή της αρχαίας Αθήνας.. ένας κόσμος άγνωστος που ζούσε παράλληλα και σιωπηλά δίπλα στα γνωστά γεγονότα που περιγράφουν Ιστορικοί. *Παίζουν: Κωνσταντίνα Τάκαλου, Γιώργος Χρανιώτης, Μαρία Παπαφωτίου, Δημήτρης Σαμόλης, Δημήτρης Μαύρος.
Κυριακή 30/7, 21:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο «Φρύνιχος» στους Δελφούς

Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου σε καλοκαιρινή περιοδεία

Την Κυριακή 30 Ιουλίου, στις, 21:30, ανεβαίνουν, στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, οι  «Βάκχες» του Ευριπίδη, που παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι η Πέμπτη Εποχή σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου  σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Ο Διόνυσος, καρπός της ένωσης του Δία με τη Σεμέλη, κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου, δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως θεός και δεν τιμήθηκε ποτέ στην πατρίδα της μητέρας του. Καταφθάνει τώρα στη Θήβα, συνοδευόμενος από έναν όμιλο γυναικών από την Λυδία -των Βακχών- που τον ακολουθούν πιστά. Σκοπός του να διαδώσει τη λατρεία του στη Θήβα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να δώσει ένα μάθημα στους ασεβείς που τον αρνούνται. Πιο άσπονδος, ανάμεσά τους, ο Πενθέας, εγγονός του Κάδμου και βασιλιάς πλέον της Θήβας.
Κυριακή 30/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μακρής, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας. Τηλ: 2294 058900
Σταθμοί περιοδείας.  

Max The Sax: O “rockstar” του σαξόφωνου στο Roof Stage του Gazarte

O περιζήτητος σαξοφωνίστας, που μάς συστήθηκε ως μέλος και συνιδρυτής της μπάντας του Parov Stellar και ξεσηκώνει τα clubs παγκοσμίως, καταφθάνει για ένα live στην πιο ωραία ταράτσα της Αθήνας και μάς υπόσχεται το πιο συναρπαστικό μουσικό party. Το Σάββατο 29 Ιουλίου, ο Max The Sax μάς δίνει ραντεβού στο Roof Stage του gazarte για ένα show με πολύ ρυθμό και πολύ χορό.
Σάββατο 29/7, 22:00
Τιμή εισιτηρίου: 15€. Προπώληση: viva.gr
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα. Τηλ: 21 0346 0347.

Η διεθνής σούπερ σταρ Sarah Brightman στο Sani Festival

Το Sani Festival επιστρέφει φέτος ισχυρότερο από ποτέ και υποδέχεται πολλούς σημαντικούς διεθνείς καλλιτέχνες που θα γεμίσουν τον Μεσογειακό βραδινό ουρανό με ακόμα περισσότερα αστέρια. To Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 21:30, η διεθνής σούπερ σταρ Sarah Brightman, η σοπράνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, παρουσιάζει, στο Sani Resort, ένα κοντσέρτο με ορχήστρα και χορωδία. Το έργο της Sarah υπερβαίνει κάθε συγκεκριμένο μουσικό είδος, συνθέτοντας πολλές επιρροές και εμπνεύσεις σε έναν μοναδικό ήχο και όραμα. Σήμερα, συγκεντρώνοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο streams παγκοσμίως, παραμένει μεταξύ των πιο σημαντικών ερμηνευτών στον κόσμο. Στη σπουδαία καριέρα της, εκτός από κορυφαίες συνεργασίες, όπως αυτές με τον Andrea Bocelli και τον Jose Carreras, η Sarah ερμήνευσε τον ρόλο της Christine Daaé στο παγκοσμίου φήμης “Φάντασμα της Όπερας” τόσο στις σκηνές του West End όσο και του Broadway.
Σάββατο 29/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 50€. Προπώληση: viva.gr
Sani Resort, Χαλκιδική 630 77, Τηλέφωνο: 2314 400 800.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ κήπος των ηδονών: Ο Φιλίπ Κεν έρχεται στο Ηρώδειο με μια παράσταση για την παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση12.09.2018

Ανθρώπων Άστεα: Οι εικαστικές «Πλοές» επιστρέφουν για 29η χρονιά στην Άνδρο με μια νέα ομαδική έκθεση

Εφέτος το καλοκαίρι για 29η χρονιά, φιλοξενείται στην Άνδρο ο εικαστικός θεσμός «Πλοές», με υπότιτλο «Ανθρώπων Άστεα». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως στη Χώρα της Άνδρου το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 και ώρα 8 μ.μ. Ο τίτλος παραπέμπει στους αρχικούς στίχους της «Οδύσσειας» του Ομήρου. Μεταφράζοντας στην κυριολεξία τον συγκεκριμένο τίτλο, σημαίνει: «πόλεις ανθρώπων». Τα «άστεα» παραπέμπουν  στο συλλογικό θυμικό, στους πολιτισμικούς επίσης τρόπους που σχηματίζουν οι άνθρωποι την καθημερινότητά τους, μέσα από ό,τι και από όσα με κοινή συναίνεση δημιουργούν. Για την εφετινή έκθεση επελέγησαν έργα που εμπεριέχουν εκτός όλων των άλλων και προβληματισμούς γύρω από τη λειτουργία του συλλογικού ασυνειδήτου, την ανθεκτικότητα και τις μεταλλαγές του. Η έκθεση περιλαμβάνει, σε διαλεκτική σχέση, (σύμφωνα με τον τρόπο στησίματος), έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και «εγκαταστάσεων».
Εγκαίνια: Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 και ώρα 8 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 29 Ιουλίου έως και Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 10.30 – 14.30 & 18.30 – 21.30 καθημερινά, εκτός Τρίτης.
Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, Χώρα Άνδρου. Τηλέφωνο: 2282 024598.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b