MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουλίου 2023.

Παράσταση: Μάγια, η Μέλισσα
Monopoli Team

Θέατρο

Η παιδική παράσταση “Μάγια η Μέλισσα” στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης

Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν….σπάει κατά λάθος την κυψέλη. Θα προλάβουν να την φτιάξουν προτού γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες; Ο σοφός Φλιπ, η ακρίδα θα τους βρει τη λύση…. και η περιπέτεια ξεκινά για την Μάγια και τους αγαπημένους της φίλους, τον Βίλλυ, τον Φλιπ, τον Μπεν το σκαθάρι και την όμορφη πεταλούδα Βεατρίκη. Ποιος θα προσπαθήσει να χαλάσει τα σχέδια της Μάγια και των αγαπημένων της φίλων; Μα φυσικά η Θέκλα, η μοχθηρή αράχνη. Θα τα καταφέρει άραγε η Μάγια να ζήσει ελεύθερη;

Μέσω μιας διαδραστικού τύπου παράστασης, εξυμνείται το νόημα της πραγματικής φιλίας, παράλληλα με την αγάπη προς το περιβάλλον. Ένα εντυπωσιακό show, γεμάτο εκπλήξεις και απρόοπτα, που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της Μάγια της Μέλισσας. Φαντασμαγορικά κουστούμια και σκηνικά, εναέριοι ακροβάτες επί σκηνής και ξυλοπόδαροι θα πλαισιώσουν την παράσταση.
Εισιτήριο: 10€
Προπώληση: viva.gr
Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 20:30 στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα στο Πάρκο Φλοίσβου

Φωτογραφία: Viva.gr

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα, κάθε καλοκαίρι στο εξοχικό του διασκεδάζει όλη την οικογένεια με τις εντυπωσιακές του περιπέτειες. Ο Τάσος Κώνστας με τους χάρτινους πρωταγωνιστές του, κερνούν γέλιο μέσα από διασκευασμένες κωμωδίες, με καλοκαιρινή αύρα, χιούμορ και εκλεπτυσμένη σάτιρα. Η συντροφιά τους είναι ιδανική μια οικογενειακή, καλοκαιρινή και πολύ… καραγκιοζίστικη βραδιά, κάτω από τον έναστρο ουρανό , πλάι στην ακροθαλασσιά, μέσα στο καταπράσινο Πάρκο Φλοίσβου.
*Για παιδιά άνω των 3 ετών.
*Απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα
Γενική Είσοδος: 6 ευρώ
Εισιτήρια: viva.gr
Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Ιουλίου, 20:30, στο Πάρκο Φλοίσβου (Παλαιό Φάληρο)

Κινηματογράφος

Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Αυτό το Σάββατο, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να απολαύσουν την ξεκαρδιστική ιστορία του Μεγαλοπατούσα, στο “Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα”. Ο αγαπημένος Μεγαλοπατούσας και η οικογένειά του επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη για μια αξέχαστη περιπέτεια. Λίγους μήνες μετά την επανασύνδεσή της, η οικογένεια του Άνταμ ζει ευτυχισμένη και εκείνος αρχίζει να συνηθίζει σιγά-σιγά τις νέες του δυνάμεις. Αλλά όταν ο Μεγαλοπατούσας αποφασίσει να φύγει για να σώσει μια κοιλάδα από τη σατανική εταιρεία πετρελαίου Χ Tract, θα εξαφανιστεί, οπότε η Σέλι, ο Άνταμ, ο Γουίλμπερ και ο Τράπερ θα αποφασίσουν να ερευνήσουν τι συνέβη.
*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
Σάββατο 29/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

The Ellinikon Experience Park: Προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει για όλη την οικογένεια στο The Ellinikon Experience Park με την υπογραφή της «Μικρόπολις» – του μεγαλύτερου φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς. Από τις 20 Ιουνίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Α του Πάρκου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεματικά αφιερώματα σε βραβευμένους δημιουργούς της μεγάλης οθόνης, κωμωδίες και πρόσφατα blockbuster, αλλά και αγαπημένες, κλασσικές ταινίες. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα ενισχυθεί με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις για όλους.
Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 20:45 –  “Το Ξαδελφάκι μου”
Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 20:45 –  “Ο Βασιλιάς των Λιονταριών”
*Δείτε περισσότερες δράσεις του The Ellinikon Experience Park για μικρούς και μεγάλους εδώ.
Σάββατο 29/7 και Κυριακή 30/7, στις 20:45
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Α, The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 302162020900.
https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

Προβολή της παιδικής ταινίας “Soul” στο Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Στο πλάισιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει φέτος ο Δήμος Γλυφάδας, το Σάββατο 29 Ιουλίου, θα ταξιδέψουμε στον μαγευτικό κόσμο της Pixar, μέσα απο την ταινία Soul του 2020. Με θέα τον καλοκαιρινό ουρανό και τα αστέρια, θα μας κάνει συντροφιά ο κεντρικό ήρωας, ο Τζο, ο οποίος είναι δάσκαλος μουσικής στο γυμνάσιο. Πάθος του όμως είναι η τζαζ. Έτοιμος να δοκιμαστεί ως μέλος μιας περιζήτητης μπάντας, θα πέσει θύμα ενος φριχτού ατυχήματος και θα βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα σ’ αυτήν και την επόμενη ζωή. Μια απο τις ωραιότερες ταινίες της Pixar, που παρουσιαζει με αθώο και εύληπτο τρόπο το νόημα της ζωής και του πεπρωμένου.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.
Ελεύθερη Είσοδος
Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 20:00 στην Παιδική Χαρά “Πλ. Καραϊσκάκη”, Λευκωσίας 25, Γλυφάδα

Δημιουργική απασχόληση

Παιδικό Εργαστήριο “Ο Θησαυρός των Συναισθημάτων” στο Μουσείο Συναισθημάτων

Ένα εργαστήριο αφιερωμένο στα συναισθήματα, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή από νωρίς και να κατανοήσουν την ουσία και την ανάγκη για συναίσθημα. “Για να τα εξερευνήσουμε και να τα καταλάβουμε καλύτερα μέσα από τις αισθήσεις μας. Να τους δώσουμε σχήματα, χρώματα, γεύσεις, μυρωδιές… Να τα αγαπήσουμε και να αναγνωρίσουμε την πολύτιμη αξία τους. Και κυρίως … για να παίξουμε μικροί και μεγάλοι μαζί“. Ηλικίες: παιδιά 6+ ετών και ενήλικες μαζί.
Σάββατο 29/7 & Κυριακή 30/7, 13:00 – 14:00

Κόστος συμμετοχής: 10€
*Στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου.
Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Ν. Κόσμος – Κουκάκι (Καρατζά 7 και Τσάμη Καρατάσου)

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b