MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα, 27 Ιουλίου 1948, γεννήθηκε ο Παύλος Σιδηρόπουλος

Στην Αθήνα, στις 27 Ιουλίου του 1948 γεννήθηκε ο Πρίγκιπας του ελληνικού ροκ, Παύλος Σιδηρόπουλος. Ήταν δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της γνωστής ποιήτριας Έλλης Αλεξίου.

Monopoli Team

Στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος ο οποίος έφυγε από την ζωή μόλις στα 42 του χρόνια.

Το ξεκίνημα του Παύλου Σιδηρόπουλου

Καθώς σπούδαζε στην θεσσαλονίκη την δεκαετία του 70 θα γνωρίσει τον Παντελή Δεληγιαννίδη, με τον οποίο δημιουργούν το ντουέτο «Δάμων και Φιντίας». Μαζί κυκλοφορούν τον δίσκο 45 στροφών «Το ξέσπασμα / Ο κόσμος τους» και συμμετέχουν στη συλλογή «Ζωντανοί στο κύτταρο». Έπειτα από το 1972 έως το 1974 ενσωματώνονται στα «Μπουρμπούλια» και αφού διαλυθούν ο Παύλος θα συνεργαστεί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και συμμετέχει ως τραγουδιστής σε τρεις δίσκους του: «Θεσσαλικός Κύκλος», «Μετανάστες» και «Οροπέδιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚώστας Καρυωτάκης: Αλήθειες και ψέματα για το τέλος του σπουδαίου ποιητή12.09.2018

Το 1976 είναι η περίοδος όπου ο Παύλος θα δημιουργήσει, μαζί με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο, το γκρουπ «Σπυριδούλα» με τους οποίους κυκλοφορούν ίσως τον κορυφαίο δίσκο της ελληνικής ροκ δισκογραφίας, τον «Φλου». Το 1979 θα κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ως πρωταγωνιστής στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου «Ο Ασυμβίβαστος», ενώ ο ίδιος ερμηνεύει και το soundtrack της ταινίας, τραγούδια του οποίου αποτελούν κάποια από τα πλέον γνωστά του, όπως το «Να μ’ αγαπάς».

pavlos sidiropoulos

Η συνεχής αλλαγή συνεργατών σταματάει το 1980. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος καταλήγει σ’ ένα σχήμα, τους «Απροσάρμοστους», που με λίγες αλλαγές παίζει μαζί τους μέχρι το τέλος. Το 1982 κυκλοφορεί ο δίσκος «Εν Λευκώ», ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα λογοκρισίας για 3 κομμάτια, για προτροπή στη χρήση ναρκωτικών και για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Το 1985 κυκλοφορεί σε παραγωγή Δημήτρη Πουλικάκου το δίσκο «Zorba the freak» και το 1989 το «Χωρίς Μακιγιάζ» που είναι ζωντανά ηχογραφημένος στο «Μετρό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρνεστ Χέμινγουεϊ: Ο νομπελίστας λογοτέχνης μέσα από τα σοφά του λόγια12.09.2018

Το 1990 ο Παύλος Σιδηρόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του, και καθώς θα βρίσκτετα στο σπίτι μιας φίλης του στο Νέο Κόσμο, πέφτει σε κώμα από υπερβολική χρήση ηρωίνης αφήνοντας την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η κηδεία του θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου, στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Τσαρούχης: 34 χρόνια μετά τον θάνατο του, αφήνει ακόμα το αποτύπωμά του12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b