MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου 2023.

«Το Αστερόπαιδο»: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια στο Θέατρο Γκράβας 
Monopoli Team

Θέατρο

«Το Αστερόπαιδο»: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια στο Θέατρο Γκράβας

Συναυλίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, χορευτικά πάρτυ και μουσικά αφιερώματα δίνουν και αυτό το καλοκαίρι τον τόνο της διασκέδασης από άκρη σε άκρη της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του ΟΠΑΝΔΑ μετατρέπει από 1η Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα εκτυλιχθεί στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Σάββατο 15 Ιουλίου, στις 20:30, στο Θέατρο Γκράβας, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια «Το Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία-διασκευή Γιώργου Φρατζεσκάκη. Ένα τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την αγάπη, τον σεβασμό, την καλοσύνη, τη συγχώρεση, τη φιλανθρωπία, την ομορφιά της ψυχής και όχι της εμφάνισης.
Σάββατο 15/7, 20:30
Ελεύθερη Είσοδος
Υπαίθριο Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Αθήνα. | https://cultureisathens.gr/
Δείτε περισσότερες εκδηλώσεις του «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» εδώ

Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία (παιδιά 4+)

Οι «Αισωπομαχίες», η παράσταση για παιδιά της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, παρουσιάζεται, αυτό το καλοκαίρι, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. 5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Σάββατο 15 Ιουλίου και Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 19:00, παραστάσεις, στην Καισαριανή, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού.
Διάρκεια Παραστάσεων: 11 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια: ticketservices.gr.
Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 19:00, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Καισαριανή.

«Το Αστερόπαιδο»: Μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια στο Θέατρο Γκράβας

Συναυλίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, χορευτικά πάρτυ και μουσικά αφιερώματα δίνουν και αυτό το καλοκαίρι τον τόνο της διασκέδασης από άκρη σε άκρη της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του ΟΠΑΝΔΑ μετατρέπει από 1η Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα εκτυλιχθεί στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 20:30, στο Θέατρο Γκράβας, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια «Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά», σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη. Ένα μουσικό πανόραμα που με αφορμή τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, ζωντανεύει στη σκηνή ένα λαϊκό παραμύθι που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.
Κυριακή 16 Ιουλίου, 20:30
Ελεύθερη Είσοδος
Υπαίθριο Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Αθήνα. | https://cultureisathens.gr/
Δείτε περισσότερες εκδηλώσεις του «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝεφέλες: Μια παράσταση για παιδιά και εφήβους από την ομάδα The Young Quill σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Κινηματογράφος

«Ρίκι ο πελαργός & το μυστήριο του χαμένου θησαυρού» στους κινηματογράφους

Η νέα animation ταινία της εβδομάδας, η οποία κυκλοφορεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από 13 Ιουλίου, έχει τίτλο «Ρίκι ο πελαργός & το μυστήριο του χαμένου θησαυρού». Απολαμβάνοντας το χειμώνα σε μια Μεγάλη λίμνη στη Βόρεια Αφρική, ο Ρίκι μαθαίνει ότι αυτή τη φορά δεν θα του ανατεθεί μια τόσο τιμητική και υπεύθυνη αποστολή, ώστε να ηγηθεί της πτήσης ενός κοπαδιού πελαργών προς το βορρά. Μη θέλοντας να το ανεχτεί αυτό, ξεκινάει ένα ανεξάρτητο ταξίδι γεμάτο κινδύνους και περιπέτειες. *Φωνές: Μιχάλης Καζάκας, Αθηνά Σάββα, Μαριάν Κυπριανού, Άρης Κυπριανού, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Πέτρος Κονόμου, Γιάννης Καραούλης, Αντρέας Τσελέπος.
Δείτε αίθουσες προβολής εδώ

Park your Cinema και Park your Cinema Kids: Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Ιούλιο

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο Park your Cinema Kids, οι ταινίες που επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF), υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες. Σάββατο 15/07, 21:00, Ξέφωτο – «Βρέχει Κεφτέδες» (Cloudy with a Chance of Meatballs): Ο Φλιντ Λόκγουντ είναι ένας φιλόδοξος εφευρέτης, όμως όλες του οι δημιουργίες μόνο προβλήματα φέρνουν στη μικρή του πόλη. Κι όμως, ο Φλιντ είναι αποφασισμένος να σχεδιάσει κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Όταν το τελευταίο του κατασκεύασμα, μια μηχανή που μετατρέπει το νερό σε φαγητό, καταστρέφει κατά λάθος την πλατεία της πόλης και εκτοξεύεται στα σύννεφα, ο Φλιντ θεωρεί ότι η καριέρα του έχει τελειώσει. Μέχρι που κάτι απίστευτο συμβαίνει: ο ουρανός αρχίζει να βρέχει τσίζμπεργκερ. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
Σάββατο 15/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

The Ellinikon Experience Park: Κινηματογραφικές προβολές για όλη την οικογένεια

«Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα»

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει για όλη την οικογένεια στο The Ellinikon Experience Park με την υπογραφή της «Μικρόπολις» – του μεγαλύτερου φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς. Από τις 20 Ιουνίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Α του Πάρκου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεματικά αφιερώματα σε βραβευμένους δημιουργούς της μεγάλης οθόνης, κωμωδίες και πρόσφατα blockbuster, αλλά και αγαπημένες, κλασσικές ταινίες. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα ενισχυθεί με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις για όλους. Σάββατο 15 Ιουλίου, στις 20:45 – Στο μαγικό κόσμο της Pixar «Ψυχρά και ανάποδα». Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 20:45 «Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα». *Δείτε περισσότερες δράσεις του The Ellinikon Experience Park για μικρούς και μεγάλους εδώ.
Σάββατο 15/7 και Κυριακή 16/7, στις 20:45
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Α, The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 30 2162020900. https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Ellinikon Experience Park: Καλοκαίρι με ψυχαγωγία, ευεξία και αθλητικές δράσεις για όλους12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b